Hålla helg

Sådär, då var det fredag! Och idag har jag varit i skoan. Såklart=). Det har varit en trevlig dag! Har haft matte, historia och samhälle. Historia och samhälle känns bra. Spec samhälle. Idag var vi en liten mysig grupp och typ alla pratade och vi diskuterade lite.. (Lite). De va kul=).
Men matten är lite trög just nu. Jag hoppas på att det är sommarlovet som bromsat hjärnan och att jag får upp farten så småningom. Nu repeterar jag lite matte B innan jag ska börja på C.
Men idag kom jag till en sida i häftet med ekvationer och sånt som jag inte kände igen alls. Typ hur man räknar ut räta vinklar i ett kordinatsystem. Nåt. Tror ja fattat de.. Fast typ.. bara åt ena hållet=P. Man har två linjer och räknar ut lutningen (K) och gångar det och blir det -1 så är möts dessa linjer och bildar en rät vinkel. Men.. Äsh. Jag får fundera lite över det..
Men kände imorse på matten at tjag börjar bli lite stressad.. Som förr i tiden. Mer press nu ju, när jag klarade två kurser förra läsåret. Jag ska slappna av.. Jag Vet att det går.

Och igår träffade jag ju Terese och det var jättemysigt=). Vi gick lite på stan och sen tog vi en fika.
Hittade lite småprylar till min aösta lillasyster som hon ska få imorn eller på söndag=). Och så lånade jag tre böcker på bibblan om Marie Curie. Jag ska ju skriva uppsats om henne, har jag sagt de?
Men kom på att.. Det är kanske lite överdrivet.. Det ska va en uppsats på 2-3 sidor.. Men äsh, nu har ja massa fakta iaf=P.
Och snygg källförteckning!

Klockan två när skolan slutade gick jag direkt hem och började putsa och städa, så nu är här skinande rent! Torkade äntligen golven med som jag tänkt göra nu i typ några veckor=P.
Och sen traskade jag iväg till affären och hämtade min nya fina väska som hade kommit!=D
Det blev ingen av de tre jag visade.
Hittade en Urläcker väska på
nuknuk. Det känns som den hoppat direkt ur mitt huvud, den är precis som jag vill ha den.
Det är denna väskan jag drömt om i.. iaf över ett år. Wie=D




Grattis Sonja!



Katy Perry - I Kissed a Girl




Denna spelades när vi kom till banken och ett par gånger senare och vi rockade loss rätt bra. Det var jättekul igår!
Men det känns idag. Eller när jag vaknade. Jag steg upp och kokade kaffe och kom fram till att jag Klarar inte den här stenshuvud utflykten.. Så jag sov bort huvudvärken och har precis gjort mig iordning.
Terese var på banken igår med! Var jättekul att se henne igen. Vi bestämde träff idag så nu ska jag åka in till stan.
Jag har lite dåligt samvete för att jag missde utflykten, men jag kunde verkligen inte röra mig imorse.
Aja.. jag får ta det. *fy mig!*

Lillördag

Skolan börjar komma igång nu. Vi gör lite vettiga saker på lektionerna och så. Måndagen inledde veckan med en lugn soft dag. Lite matte, mentor och sen idrott. Vi spelade minitennis då med (inleder typ alltid med det) och sen fotboll. Samma idag. Jag är verklign riktigt dålig på fotboll! Men jag försöker.. Kanske blir jag bättre så småningom. Iaf så bollen kommer i rätt riktning. Nu står jag på planen och har ingen aning om vad jag ska göra. Springer lite fram och tillbaka och snubblar på bollen då å då. Aja. Vi får se=).
Vårt schema har blivit lite ändrat så nu har jag fått en håltimme. Men de gör inte så mycke. Jag kan ju göra läxorna då=).
Idag har jag varit iväg hela dagen. Kom hem efter idrotten kl 18 och nu ska jag snart iväg igen.
Några från skolan ska ut ikväll och jag hakar på. Vi ska på kickoff till stenshuvud imorn så jag behöver inte gnugga mina geniknölar så mycket, och fixar mig nog igenom dagen lite bakis..
Jag har (hade) ett litet problem. Jag har aldrig varit ute en onsdag och jag har ingen aning om hur man klär sig, (Viky, jag behöver dig!!). Iaf, jag har nåt mittemellan. De skulle kunna vara vardagskläder och det skulle kunna vara festkläder.
Säkert och bra=P.

Kändes som att jag hade massor att berätta.. Har nog glömt lite nu. Får se om jag kommer på det senare=).

Grattis Anna!

Grattis min söta lillasyster!!!



Hösten kommer

Nu har en vecka av andra läsåret gått. Det är nice=). Vi kom igång lite i fredags. Då började dagen med matte och vi satte igång med räknandet direkt.
Förästen, jag har ju ett litet dilemma, de att jag måste läsa tre år på folkhögskola för att få gymnasiebehörighet, typ, och få söka till högskola/universitet och att sista året (nästa år alltså) måste jag läsa om kurser jag redan läst.
Och detta pratade jag lite om med G i onsdags och då på matten i fredags tog han upp det och undrade om jag var intreserad av naturvetenskap och att jag då kunde läsa college natur sista året. Då får jag alla behörigheter som behövs för att söka till alla utbildningar i sverige. Det är himla nice=). Så det var kul att höra!
Det är ju en jättebra chans med att prova om det är den linjen jag vill gå. Sista tiden har jag ju mer varit inne åt andra hållet, beteendevetare och så.. Aja=P Det är lång tid kvar!
 
I fredagskväll var jag ute en sväng och drack en cider på Modesto med Johanna L, och två kompisar till henne. Det var jättetrevligt! Men det räckte med en cider för at få mig snurrig. Men det beror förmodligen med största sannolikhet på att jag inte ätit skärskilt mycke de senaste veckorna=P.
Vi upptäckte när vi satt där att alla hade mörkt lila nagellack. Det tyckte jag var lite kul.. Att fyra tjejer (med rätt olika stilar) råkar välja samma färg. =)
Vi sa iaf hejdå till Johanna som flyttade till Uppsala i lördags. Känns jättetråkigt att hon flyttar så långt. Men samtidigt är det ju jättekul att hon kom in!  Nu har jag många uppe i sthlmstrakten att hälsa på så nu får ja minsann ta å göra de!=P

Igår, lördag, så tog jag bussen till stan igen och shoppade lite. Tshirtar att ha på skolidrotten (ville ha pösiga, har bara rätt tajta), Dyr miniräknare (till matte C =D) och massa frysta grönsaker, örtsalt och massa annat smått som snart kommer ta slut.. Och så hann jag träffa Annie en sväng och ta en kaffe med henne=). Alltid lika trevligt!

Oh, beställde böcker från adlibris med häromdan. Det blev bara tre böcker men de är inte billiga så jag kom ändå upp i 1166kr!!



Och se. Hösten är redan här..


Minitennis

Idag har jag gjort nåt bra=). Men det kommer jag till senare. Dagen började med att vi samlades alla i aulan, allmän och college för att bli indelade i mattegrupperna. De sa våra namn och vi sa vad vi skulle läsa och hur många timmar. Men det var tydligen inte så lätt att få grupeprna att gå ihop. Men det får de lösa.. Och det gör de nog=)
Sen fick vi lång rast igen (många sådana nu) innan vi skulle ha engelska. Då samlades vi i matsalen för att göra prov. Samma prov vi gjorde förra året, och vi som redan gjort de fick göra de en gång till.. Jag fick massa prestationsångest och var rädd att göra sämre än förra gången (man kan ju lixom inte backa å bli sämre!?), men det kändes bra!
Förästen, vi ska förhoppningsvis ha D som lärare i engelska i år. D är från amerika och pratar massa engelska, e shysst och... asså en jättebra lärare. Förra året pratade vi ju knappt engelska på lektionerna lixom=P.
Det är med helnice=D. Hoppas, hoppas, hoppas...

Som avslut på skoldelen av dagen fick vi lyssna på en grupp som spelade fiol, cello och piano. Riktigt läckert var de! jag älskar stråkinstrument.. Men det är så mycket bättre live.. tycker jag..
Men ett störande moment var att rektorn skulle prata mellan Varje.. hmm.. låt.. (säger man så?=P)
Och han sa inget vettigt. Han bara babblade och sa massa strunt. Blev pinsamt tillslut=S.
Jag försöker komma ihåg vad gruppen hette.. Men det namnet har helt enkelt inte fastnat i mitt huvud.. Däremot kommer jag ihåg att det är Leroy Andersson som har.. skrivit.. det de framförde=P.

To the good part!
Jag skulle ju börja vara med på idrotten idag. Och det var jag=). Men efterssom det var första gången och inte så många vet att det Är idrott för de som vill så var vi inte så många där idag. Eller typ.. jag var enda eleven i en timme=P. Sen kom tre elever som gick här förra året met å spelade lite boll typ..
Hur som, jag å lärarna spelade minitennis! Det var jättekul=).
Jag fick gå i God tid, för jag blev så nervös å blev rädd at tjag inte skulle våga gå om jag inte gick direkt. I did it=).

Nu ska jag snart koka blomkål och se på humor på 6an. Mys=).



Helen Sjöholm - Du måste finnas


Nytt schema

Nu har jag precis kommit hem. Vi fixade bara våra scheman idag. Jag ska läsa matte, svenska och engelska C. Historia A, sammhälle B och naturkunskap B. Känns rätt bra!
Allmänklassen är enorm i år.. Typ 50 elever. Och så sa nån i förbigående att man behöver inte alls ha läst tre år för att få vara i collageklassen utan bara ha grundbehörigheterna, så Lisa, Nicole och jag hoppade över till den klassen. Innan vi kom var de åtta. Känns med bra=). Fast det har egentligen ingen betydelse.. Men vi kan kanske bli lite mer som en klass där..
Jag försökte ragga isbn:nummer till böckerna vi ska ha, men jag lyckades inte få ihop alla så jag får vänta ytterligare nån dag innan jag beställer.. Vill ju få allt sånt ordnat så fort som möjligt..

Nu har jag ingen aning om vad jag ska hitta på.. Klockan är bara halv ett ju..
Förästen! Imorn börjar idrotten efterskoltid. De är i idrottshallen 16-18 måndagar och onsdagar, och jag tänkte va med på det i år och komma in i det direkt.

Äh, de blir nog te och tv nu=P..

Uppropet

Idag är en bra dag. Jag känner mig så glad och.. upprymd=). Johanna kom till mig typ.. halv ett, och vi softade och drack te. Sen gick vi i god tid till uppropet som skulle vara kl två. Vi fick höra rektorn mala på i en timme typ. Han kan verkligen prata! Saker man kan säga med 10 ord, får han fram med 50 ord. Fast jag har ju hört allt det där innan.. Det är nog mer intressant och "spännande" första gången..
Sen bjöd skolan på fika och vi hälsade på några lärare och hade trevligt en stund.
Vid halvfyra tiden bar det av mot stan och cityzoo där jag fick lite småsaker kopierat så jag kunde skicka iväg lite brev å så...
Sen fikade vi igen=P. Och så hämtade jag ut lite pengar som jag fick tillbaka på skatten=).
Sen fikade jag med Annie en snabbis=P. Fika innebär alltså att dricka kaffe. Så ni vet=P.

Jag stannade till vid matöppet och köpte minimjölk, fryst blomkål och stimorol mint-tuggummin..  Ni anar inte hur mycke tuggummin jag börjatkonsumera. Och funlight. Denna veckan ska jag börja plocka in lite mer grönsaker och sallad i kosten.. Nu har jag precis kokat 300 gram blomkål som är 71 kcal.

Dexter ikväll! Fun=).
Oh, ställningen på väskorna är nu:
2 poäng till den vänstra
7 poäng till den i mitten
5 poäng till den högra
(jag har alltså fått en del röster via msn och tele)
Jag har fortfarande inte bestämt mig..

(Fixade över mobilbilderna till datan..)





Grattis Marica!


Skolstart

Nu så! Nu kommer uppdateringen. Det har inte hänt så mycket på sista tiden. Några stora grejer dock (för mig).
Jag började äta nutrilett för ett tag sen. Idag är det dag 23. Det går för det mesta bra=). Börjad tugga tuggummi igen=P.
Jäkla massa tuggummin blir de..
Jag ska göra detta ett tag till.. börjar ev ta in lite grönsaker å sånt till lunch nästa vecka, när skolan börjar.
Och så har jag köpt en crosstrainer=). I love it!=D Det blev inte den jag visade här i bloggen, men i samma serie från
intersport.
Och jag blir bättre och bättre.. =D




Och imorn börjar skolan igen. Det ska bli så kul! har längtat så länge nu. Få rutin igen, å träffa massa människor varje dag. Å aktivera hjärnan igen=D.
Och det hör ju lite till att köpa ny väska när man börjar nytt läsår. Och jag har kollat ut några på Asos, men har svårt att bestämma mig, så jag tänkte be om er hjälp. Vad tycker ni om dessa?


Grattis Vicci!

Jag skäms massor. Jag glömde Viccis födelsedag.
Så här kommer ditt grattis i efterskott! jag hoppas du hade en jättefin dag!




Det är många grattisinlägg nu i min blogg å fler kommer de bli (snart). Men det är väl bara mysigt? Födelsedagar är bland de roligaste som finns=).

Grattis Christian!


Grattis Viky!!!


Massa, massa grattis!
Saknar dig massa, massa!



Basement Jaxx - Jump n shout





Uppdatering kommer.. snart=)