Onödigt inlägg

Sådär! Nu har jag ringt runt och det är bestämt att anticimex kommer till  mig på onsdag mellan 8 och 12.
Försökte komma undan att ringa genom att göra felanmälan på nätet, men det gick inte för abks hemsida är helt knäpp. Den funkar inte alls. Men det var nog bra, för jag måste minsann ringa officiella/formella/myndighets samtal lite oftare för jag blev oroväckande darrig i armarna. Men det gick bra.. Så obehagligt var det inte:)

Nu dricker jag kaffe och ska snart ta mig nåt att äta. Sen bär det av till skolan.. Kanske kanske kommer in till stan idag.. Har massa ärenden där.. Viktigaste är att köpa julpyssel och få vacinationssprutan som jag inte kommit åt än..

Äh, detta var ett onödigt inlägg.. Men nån blir kanske glad över att det inte är så långt?;)

mössen firar första advent i skafferiet

Helgen har varit jättemysig!
I fredag kom Stefan och vi åkte direkt till willys och betade av en stor inköpslista jag knåpat ihop. Nu ska jag laga massor av mat å inte längre leva på mackor och fil i veckorna. Men jisses vad kostnaderna skenade iväg.. har Aldrig handlat för så mycket innan.. och jag tänker inte tala om vad de gick på för det vill jag inte alls tänka på..
Vi gjorde första maträtten som jag planerat redan samma kväll, bakad potatis med skagenröra. De blev jättegott!
Hade creme fraishe, majonäs, stenbitsrom och räkor i... minns inte om de var nåt mer, får kolla upp.. men de var ett jättebra recept! (Det var ju hackad rödlök med!)
Och igår fortsatte vi matlagandet och gjorde en stoor kalops. Den blev också jättelyckad!


Vi hann även med en tur till Åhus ochLions loppis där. Och så körde vi inom ÖB där jag tänkte köpa billig saffran, men den var slut.. så jag fick köpa dyr på Maxi..
Just ja, bästa affären var växthuset vid biltema, där handlade vi hyacinter, mossa och en bunte granris. Det har blivit massor av fina dekorationer av det! Är grymt nöjd! Vad tycker ni?




Och så har Stefan fixat min dator så nu kan jag kolla på och bränna film igen och spela sims och allt möjligt!:D
OCH han fixade min adventsjtäna med.. den glappade och höll på att göra mig galen igår när jag skulle få upp den.. Den funkade, funkade inte, funkade, funkade inte.. Hade inte han tagit över när han gjorde hade jag nog blivit övertygad om att jag blivit helt slutkörd och knäpp i huvet..:P


Och så en tråkig grej.. Imorse när vi glatt skulle göra frukost upptäcker vi till vår fasa att nån liten jvel har gnagt på brödet.. genom ett gnagt hål i plasten. Vi får inse att det är en mus som har smygit sig in i Mitt skafferi och ätit på brödet! Så äckligt!
Jag ställde ut all mat på bordet och slängde alla öppna förpackningar.. Och när det är tomt förutom några glasburkar kan vi se spåren som de har lämnat efter sig.. Vi tror att de bara har varit på det hyllplanet.. det var där brödet låg och det är där fläckten/ventilen är..
Ska ringa till Abk imorn så får de fixa de.. Jag hoppas de inte räknar med att jag ska sätta ut nån fälla eller nåt för det gör jag Inte.. absolut inte en chans..
Well well.. yuck!

Världens finaste katter!










Och så en alldeles färsk serie, som fotades för bara några minuter sen.


Teckenspråk och bild tycker jag bäst om

Hujedamig vad jag låter tiden rinna iväg. Well, skev ju sist om att jag var sjuk.. Jag kryade på mig den veckans torsdag och fredag, så jag hann njuta av bildlektionerna och gåsamiddan men sen blerv ja kass igen. Riktig kass, med feber och huvudvärk och var helt slut.
Så nästan en hel vecka missade jag i skolan!
Först hade jag lite panik, men det var mest för att jag missade teckenspråk.. Det blev då två tisdagar i rad jag var hemma.. Men jag hade inget val.. Men jag kom ifatt igen:) Teckenspråk är sktkul!!:D Fast svårt..
Bild e med jättekul:) Men de kommer ja till senare...

Hmm.. har nog inte hänt såå mycket ändå.. Förra helgen firade vi Stefans bror. Vi åt middag hemma hos deras pappa. Grymt god mat.. Och det bjöds på ett jättegott vin med.. Minns tyvärr inte vad det heter men det ska jag ta reda på! Jag har börjat tycka mycket om rödvin! Känns nästan som jag blivit lite mer vuxen..=)

Imorn kommer Stefan hit och vi ska gå på julskyltningen på söndag. Det rä helt fantastiskt och roligt och underbart att det redan är första advent! Julpynt och adventljustakar åker upp på lördag med.. Lite julpynt med iaf..
Vi ska nog inhandla lite julpyssel till skolan med..
Efter måååånga om och men så blir det ändå av till slut. Julpyssel alltså.
Onsdagen den 9 december så ska vi pyssla på min skola! Å jag håller i det.. Ska bli grymt kul!
Jag hoppas många kommer... Så det blir en tradition... (Rektorn här är helt trög men de orkar jag inte berätta om nu..)

Idag när jag kom hem låg en av mina pudlar på golvet innanför dörren.. En lurvig liten gosig en. De små rackarskatterna har lyckats smälla ner den från översta hyllan i bokhyllan. Det var bara en rosett på den nu, men jag minns inte om det ska vara så elle rom den hade en på varje öra..
Lisa mjauade när jag plockade upp den och kom emot mig, nästan som hon sa "kolla vi hittade en inkräktare, men vi tog hand om den". 

Sen Anna blev medlem på fejan har hon lyckats övertala mig att gå med i massa fler online zynga spel.. lr vad de nu heter... Jag har nu ett akvarium, cafe, nöjespark och citylägenhet utöver min farm.. =P

Idag på bilden gjorde vi screentryck.. Jag gjorde tre tryck, men ni får bara se två.. det tredje kanske jag visar efter jul;) Det var kul! Blev inte helt perfekt, men man e ju nybörjare.. En till sak att införskaffa i mitt framtida pysselrum...
Förra bilden gjorde vi självporträtt i.. vad heter de.. ritkgi storlek.. tappar orden nu:S
Man kunde måla sig själv som man såg ut, som man trodde man såg ut eller ville se ut. Jag valde väl det senaste..:P Jag ville undvika att behöva rita definerade linjer på mig själv så jag gjorde en fladdrande klänning.. ansiktet la jag inte ner alls mycket energi på.. så kolla inte på det..

Åh! Jag har sabbat min dator:(. Jag höll på att bränna ut massa bilder och sånt och hade lämnat/glömt cdhållargrejen ute.. Och satte ner foten.. och det sa krakch... Jag trycke in din med milt våld och tryckte på ejectknappen och hoppades supernaivt att ploblemet magiskt hade försvunnit..
Men det hade det inte.. Nu går den inte ut alls.. Jättetråkigt=(...
Och mina stövlar gick sönder för ett tag sen.. Det har jag kanske sagt.. De vita skorna e  med trasiga.. Ush..
Well well...


Nu ska jag städa.. plocka undan, damma, dammsuga, torka golven, diska.. å vika tvätt med ju.. ojoj!

Åh, en sak till!:D
Betalade första inbetalningen till skolresan nästa år. 500 kr av 1300 är avklarade.. ska se till att spara i tid denna gången.. Till Amsterdam bär det av! Nice va! Har ni tips på vad man kan hitta på där så kommenta det=).

En sak till glömde jag=P. Vi åkte vill Växjö en sväng förra helgen med.. Kikade lite på stan och på samarkand.. Sa hej till mamma och kramade henne.. =)






Vi patenerade och målade maskerna med för ett tag sen.. Tyvärr blir det bara den här bilden för jag har rensat datorn på alla bilder och efterssom cdgrejen inte funkar kommer jag inte åt dom.. Denna hade jag lagt upp på facebook.. Min till vänster.


Söta Therese bjöd på goooda chokladkakor en dag.. Hon fyller år imorn så stort Grattis!!=D








Höstlov och massa annat

Tudelu.
Jag är rätt sjuk. Eller lite sjuk, men mycket förkyld.. Hur man nu ser på det.. Förlängde höstlovet som vi precis haft med två dagar och höll mig hemma och inne.
Men idag fick jag minsann gå å vara duktig tyckte jag. Och det gick bra men jag mår sämre nu igen. Mådde riktigt illa i skolan å det känns inte alls som en vanlig jävlig förkylning. Hade superduperont i halsen så det bar av till apoteket där jag köpte Zyx mint på en apotekares inrådan.
Första gången jag tog en sån domnade hela halsen bort och ett tag var det ritkgit obehagligt! Jag kände inte (typ jättelite, skumt) när jag valde eller nåt. Men smärtan var ju m ed borta..
Andra gången märkte jag typ ingen påverkan alls... Men efter det har jag känt lite lagom sådär, de flesta gångerna. Så.. så e de med det. Iaf, just ja, nu känns det i halsen nästan lite som den är bedövad av en sån där zyx. Fast jag har inte ätit nån.. Rätt obehagligt.. Får en att tänka på de där ungdomarna som ligger på sjukhus för att de inte kan andas själva efter att ha fått svininfluensan.. Men jag har redan varit nojig att jag haft svininfluensan två gånger sen epidemin startade så nu tänker ja inte va de=P.

Höstlovet spenderade jag mest i Ronneby med älsklingen. Han jobbade om dagarna och jag softade.. Bakade en till sats bullar en dag. Så på torsdagen kom mamma och anna och hämtade upp mig och katterna i Ronneby och vi körde hem till mitt i Önnestad. Mamma och jag tog en liten affärrunda på fredagen och kollade in lite möbelaffärer och bikupan. (Det var då jag upptäckte att denna förkylningen inte är att leka med..)
Jag hittade lite småsaker som ska förvalndlas till julklappar och så en jättefin kruka på rea hos Möbelhuset.

Vi firade inte halloween så mycke.. Stefan och jag hade tänkt göra pumpalycktor men vi var nog för sent ute då vi på lrödagen letade efter pumpor på Maxi.. Får bli jullyktor istället längre fram..

Jag har nog inte skrivit det här, men har tjatat om de på facebook och i tele så alla som läser detta vet nog redan de.. Men iaf!
Jag ska hålla i julpysslet på skolan i år! WIE!! :D
Igår letade jag upp lite pyssel man kan göra.. Ska sammanställa en inköpslista å gå å be om pengar hos rektorn. Som jag fortfarande e sne på.

Vi fick en räkning för ett tag sen fråns kolan där de ville ha 300 kr för konstnärsmaterial. Och detta hade Ingen blivit informerad om. Så jag och ett par till gick och pratade med rektorn dan efter vi hade fått räkningen och han lovade att kolla upp det och sa att det verkade underligt och så kan det ju inte gå till.
Men han hörde inte av sig sen, och de gånger vi var och sökte honom var han inte tillgänglig. Så tillslut kommer han till bild och inleder med att tala om för oss att Alla kurser alltid kostar pengar å det får man räkna med. Och han har minsann bläddrat i en katalog där det visst står att det tillkommer vissa kostnader. Om det frågade jag vilketn katalog, var står det? Och exakt vad? Och det svarar han nåt undvikande intetsägande på.
En i klassen vill minnas att vi visst blivit informerade om dett första dagen och säger detta högt och tydligt, varpå rektorn tar det som nog och att allt är avklarat då och går. Vi är rätt frustrerade och sura där uppe i bildsalen och före lunch råder en kass tyst spänd stämmning. Under lunchen dock träffar vi den första läraren vi hade i bild som påstås ha informerat oss om kostnader. Så jag frågar henne vad som har hänt, om det har blivit någor missförstånd eller vad?
Och hon säger att hon skickat ut info om kostnader till receptionen som skulle skickats ut till lärare men det har tydligen inte hänt. Hon frågade oss första gången om vi fått info om terminsavgiften och det sa vi att vi hade. Vi an tog att hon menade terminsavgiften på 600 som ska täcka alla materialkostnader. Men Hon menade terminsavgiften på 300 som alla som gick bild fick betala extra.
Så det blev ju missförstånd.. Och hon gjorde sitt, hon hade ju informerat. Men vi hade inte fått Någon info tidigare så vi refererade Helt fel... Jäkligt dåligt skött av skolan.. Av rektorn.. Han erkänd einte ens att de hade gjort fel, sa bara att vi visst hade blivit informerade och att vi borde räkan med att betala extra. Men ändå av nån anledning så har han "gått med på" att vi bara behöver betala En termisnavgift istället för två. Vilket jag tycker tyder på att han Vet att de har gjort fel. Annars finns det ju ingen anledning att halvera vår kostnad??


Oj.. hehe, tänkte ja skulle skriva om detta när de va aktuellt men de blev inte av så ja trodde de hade runnit ut i sanden.. Men det tyckte inte fingrarna när de äntligen fick möta tangentbordet i bloggen...

Jag har börjat spela massa Farmville på facebook.. Man har djur å sånt. Plöjer, sår å skördar.. Fun=). Har till och med fått Anna att joina Facebook nu!:D


Dessa fina djuren stötte jag och Stefan på en dag när vi var ute och gick. =)