Min duktiga syster!

Cornelis Vreeswijk - Brev Från Kolonien
(Videon har min duktiga syster gjort! OCH hon har ritat bilderna. Kolla in rådjuret!!!)


Ja till extremistpropaganda i skolor - djävla idioti

Godmorgon!

Nu är jag upprörd igen. Så först tänkte jag ringa nån, men jag har ju min blogg, det är väl ett mycket bättre ställe att lufta mina åsikter?
Det var iaf så att dom nu nyss sa på
nyheterna på ettan att en rektor som hade nekat nationaldemokraterna att dela ut flygblad på skolgården hade fällts. Även högerextremister har rätt till sin yttrandefrihet och det väger tyngre än.. jag är inte så insatt på alla lagar men t.ex. hets mot folkgrupp?

Det är absolut fruktansvärt att de vuxna i skolvärlden, här rektorn, inte får lov att skydda eleverna mot sånt farligt inflytande. Det finns säkert jättemånga osäkra och på nåt sätt olyckliga eller kanske ensamma ungdomar där som skulle kunna gå med i en sån här grupp/parti bara för gemenskapen. Jag förstår att de måste få dela ut sin reklam på torg å i postlådor. Men på skolor borde vi faktiskt dra gränsen! Det finns lagar som säger att man inte får sända reklam riktat mot barn (så då sänder man via Storbritanien så lagen inte gäller). Är det inte mycket värre att utsätta barns oskyldiga och oskyddade sinne för nasistiska värderingar på deras hemmaplan (skolan) där de ska kunna känna sig trygga än att locka dom att köpa en cyckel mellan barnprogramen på morgonen?

Och det stod "På Karlbergsskolan finns flera elever med invandrarbakgrund. Ragnar Larsson tror att de skulle ta illa vid sig om Nationaldemokraterna hade fått framföra sitt budskap i skolans lokaler."
Vem ska ta ansvar och skydda dom eleverna?! Har inte dom rätt att känna sig trygga i skolan?? Det är väl klart att man känner sig hotat om det kommer en snubbe som har värderingar som gör en helt.. värdelös?

Vad tycker ni?

Mördarsniglar

Satt å småkollade på debatt på ettan nu. Jag såg inte riktigt från början så jag vet inte om jag missade nåt väsentligt som att "detta programmet är ett skämt" men det verkar rätt seriöst.
Alltså, de snackar om mördarsniglar.. Att de kommer ta över världen. Och att de tär politikernas ansvar att ta itu med detta. En snubbe småskrattade, men det var visst åt "de billiga poängen" motståndaren scorade.
Jag flinar iaf stort åt det.

Igår var det en komiker i aulan som vi fick lyssna på. En ståuppkomiker. Han var rätt kul.. Idag skrev vi prov på engelskan.. Det stora grammatikprovet. Men det bestod av två sidor så det var inte så stort. Men det kändes int ehelt bra.. Vi får se hur det går.. Imorn har jag bara matte.. Så skönt=). Slutar tio i tio på fredagar ju.

För övrigt så har jag fått fruktansvärt ont i ryggen. Det började sådär litegrann, och jag skyllde på att jag legat dåligt. Men nu känne rjag mig som en riktgit gammal gumma som gnäller bara jag ska knyta skorna. För att inte tala om hur jag går. Framåtlutat.. saknar bara käppen.. Men det går nog över snart.. Jag har äntligen kommit igång och börjat använda värmekudden jag fick av mamma i julas. Kollade upp hur jag skulle värma den å så.. Å den e jättemysigt. Varm=).

Och i helgen ska vi ju hem till Rebecka och äta middag å förfesta för att sen dra vidare ut å dansa. Ser fram emot det! Hoppas många kan komma med=). *blink blink


image341

Skinnjacka!!

Socmötet gick bra. Jag försov mig idag.Och på naturkunskapen var vi ute på nån.. äng. Det blåste Jättemycket.

Men framför allt, så hade Nicole med sig min jacka som hon snällt plockade upp på vero moda igår när jag inte hann. Den är Supersnygg! I love it! Den fick bli min födelsedagspresent från pappa! Tusentack=D=D.

 

image340

Skoltripps, S.B., födelsedag och fikor

Så. Då gör jag ett nytt försök. Jag skrev blogg i torsdags, så ni vet, men det försvann.. Jag vet, jag är hopplös. Så småningom blir jag väl bättre på att uppdatera. Ja..

Jag funderade på att göra massa små inlägg nu på en gång istället för ett låångt. Så blir det nog. Nej. Förästen.. De e inte min stil.. Jag gillar att plåga er med mina låånga texter=D.

Så. Sist jag skrev var första april. Ser nu att jag glömde då att skriva att jag inte blev lurad.. Det ni! Eller så kanske jag blev det.. jag hade inte en tanke på att det var lurdagen.. Hur som helst, den veckan var rätt händelselös. Ser det ut som i min kalender.. Och jag minns inte riktigt. Men jag var på en intressant fotomässa i Jönköping på fredagen med skolan.

Där på mässan hade de massa seminarium och vi var å lyssnade på Brutus Östling som visade sina bilder och berättade om dom. Det var jättecoolt! Blev imponerad att han mindes så mycket om varje bild. Det var rätt många lixom.. Och de var jättefina. Han fotar alltså fåglar. Mest. Han hade fotat massa pingviner med..

image331

Jo! Åh! Nu kom jag ju på nåt jätteroligt som hände den veckan!

Då på lördagen så hade S.B. förfest hemma hos sig och så gick vi ut på ända stället i lilla Bromölla. Det var jätteroligt! Nicole var också där, men hon skulle ju till Berlin så hon fick dra hem tidigt.. Men det var jättekul ändå=).

Det var länge sen jag var på en så roligt förfest.. Där var massa människor å singstar å de där spelagitarrspelet hela kvällen.. Utestället, som förövrigt hette Brassan (vilket namn lixom?!)

var helt ok. Stället var rätt trist faktiskt men människorna var helt underbara! Och de e ju det som är det allra viktigaste=). Det kom några softa låtar med.. Vill göra om snart..

So. Sen kom Berlinveckan. Alltså då de som valt att pröjsa å följa med till Berlin var ute på sin resa. Det var rätt tomt den veckan. Men de som saknades i min klass var hemma och var sjuka tror jag, för vad jag vet var det bara Nicole i allmän som skulle till Berlin, och hon blev ju med sjuk=P. Vi som blev kvar gjorde också en liten resa.

Vi åkte till Danmark på onsdagen för att besöka domkyrkan och vikingaskeppsmuseet i Roskilde. Har massa massa bilder i mobilen. Men jag kan ju fortfarande inte få över dom..

Det var trevligt. Men det blev lite väl stressigt. Samma kvinna som guidade oss på Louisiana, guidade oss nu. Hon hade läst på massa och det var helt klart hennes info som gjorde resan intressant.


Sen kom dagen då jag var sjuk. Men jag tror nu efteråt att det var allergierna som satte igång. Men jag behövde nog vilan jag fick den dan ändå. På fredan var jag tillbaka i skolan och skrev matteprov. Jag fick reda på resultatet i.. tisdags tror jag.. H kom fram till mig i matkön och sa "du hade 17,5 av 17,5". =D Det var skoj.. Stolt såklart! Det var näst sista provet i matte B.

I like (love?) matte=D

Hann träffa Anni då med och ta en fika. Det var trevligt=). Hon är så söt.

Henne träffade jag igår ju, vi firade att hon fyllde 18! Hon fick några öronhängen av mig och hon blev så glad! Och då blev jag så glad!! =D

Vi var på biljard och efterssom vi var så tidiga var det nästan helt tomt så de spelade hennes skiva=). Alltså en skiva hon hade med sig, inte en hon spelat in=P.

Och så spelade vi biljard.. Jag fick ner några bollar=D


Men nu gick jag händelserna i förväg. Har massa mer att berätta om som hände förra veckan. Eller jag har iaf lite=P. Tisdagen var lite spännande. Iaf för mig. För jag höll min första powerpointpresentation! Jag var så otroligt nervös alltså=P. Då kände jag verkligen mitt hjärta slå..

Sen på eftermiddagen släpade jag med mig Nicole till sjukhuset där hon fick vänta jättelänge när jag gav blod. Bara för att jag ville gå å fika med henne sen=P

Vi gick till Fenix.. Fenix har helt klart slagit ut Darins på cafetoppen..


I torsdags var jag på teater igen. Eller det var mer en revy. Med hasse och tage tror jag. Eller alltså inte med dom, utan med deras texter=P. Jag har ingen aning om vilka de är.. Men jag förmodar att jag har sett dom. Ska kolla upp dedär.

Det var iaf jättetrevligt! stället var jättemysigt! Man satt vid små bord och det blev lixom intimt och personligt.. jag tyckte inte det var så roligt, som jag förväntade mig när det var revy, men de som medverkade var otroligt duktiga så de vägde upp allt. Fast det var ju roligt på sina ställen ändå, misstolka mig inte nu=). Och då träffade jag Jackie igen. Det var längesen! Hon e med fortfarande en solstråle. Vi ska med ta en fika nåndag=).

image336


Och i förgår, i fredags var jag i stan igen och fikade med Nicole. Och så gick vi runt å kollade i butikerna och jag shoppade massa. Men jag fyndar ju mest på rea så det var inte så farligt=). Den stora väskan och den lila köpte jag då för 50 kr styck. Den översta kuvertväskan från glitter köpte jag för ett tag sen och den mördade mitt betalkort med sitt magnetlås. Den lilla svarta är ett traderafynd.


 

Och igår, innan jag träffade Annie å firade med henne, jobbade jag ett par timmar efter att jag blivit blond! Hos frissan alltså=). Fast jag är inte heelblond. Jag slingade hela håret blont så det skulle se mer naturligt ut och för att man får inte så markerad utväxt då. Och det blev bra. Men det får minsann bleka till sig i solen nu med..

 


Imorgon har jag socmöte. Hon kommer hit, hem till mig. Och så kommer Bitte. Vi ska avsluta allt nu.. Nu e jag helt on my own. =S

Och på tisdag ska en bok va klar, som jag inte är klar med. Och på torsdag har vi det stora gramatikprovet. Så nu ska jag ta itu med allt de där.

 

Haha! Diggar denna tjejen!


Billy Joel - We Didn't Start the Fire




Wikipedias sida om denna låten.. Intressant! Bra låt!=D

27 Dresses och Enchanted

Love 'em!!

image329


image330


Tävling:)


103616-326
Jag deltar i en tävling som pågår hos Maria på bloggen
Fashion, Fame and Everything in Between. Där kan man vinna ett av dessa tre makeup-kit från EasyLooks. Det är superlätt att delta, läs mer om tävlingen här.

Vår

Hehe, nu är Viky tillbaka på msn och har sagt åt mig att skriva blogg.. Så det är bara att sätta igång=).
har ju gått så många dagar nu igen. Jag tänker att jag ska skriva mindre och oftare varje gång, men det blir inte så=P..
Iaf.
Jag börjar med den 19 mars. Det hände egentligen inget spec, men det var en trevlig dag. Vi var lediga efter lunch för lärarna skulle ha nåt möte typ. Så Nicole och jag gick på stan.
Jag hittade massa fint.. Alldeles för mycket. Så fikade vi. På nya fina Fenix. Vårt nya favvoställe=).
Sen så träffade jag B och vi åkte å handlade tyg=). Ska fota å lägga upp.. Kanske till och med får det sytt å lägge rupp bild på det. Men jag måste köpa tråd med=P.. För de tänktet jag inte på då..
Massa fint tyg=).

Så på torsdagen den tjugonde såg jag på dansteater.. Den var jättecool!Gatans historia hette den. Var typ breakdance å beatbox å sånt.. Aldrig sett de i verkligheten tpy. Å aldrig en så bra beatbox! Hehe, visste inte ens att det hette så föräns en jag beskrev det för talade om det.. Riktigt bra var det iaf=).

Så kom påsklovet. Härliga ledighet. Men på söndagen så kom pappa å Anna så helt ledig var jag inte. Men det var jättekul att ha dom här=). Vi gjorde massa.. Hälsade på M, M, E och E en hel del. Åt middag där flera gånger=). Gott och trevligt! Tycker så mycket om de barnen=).

På fredagen bjöd jag ju på middg. Rebecka, Ida, Lindell, Nicole och Anna var här=). Jag gjorde grönsakspaj och bakade bröd. Tror det gick hem=).. De sa att det var gott iaf!=D Så skojjade vi å myste å hade supertrevligt.
Tyvärr mådde Rebecka inte så bra så hon följde int emed oss ut. Men jag är glad att hon var med på middagen iaf. Och vi får göra om detta snart.
Vi gick iaf till grand. Det var bra där med. Men det är bättre på lördagar.. Kändes skumt nog som det mest var fjortisar ute=P.. Å det bästa dansgolvet var stängt..

  

På lördagen jobbade jag lite. Anna följde med=). Hon ville se vad jag gjorde egentligen.. Tror inte hon var så imponerad=P.. Men hon gick å kollade på fiskarna å verkade rätt nöjd ändå..
Den kvällen hade anna å jag filmmyskväll. Vi såg Enchanted å Elizabeth. Elizabeth är en gammal film.. Helt ok.. Lång.
Enchanted är den bästa finaste film jag sett på länge.. Tycker så mycket om prinsessan.. Se den!! Den är helt underbar! Charmig och sprudlande!!
På söndagen åkte det.. Det var skönt lixom. Vi har ju bott tre personer i min etta i en Vecka!
Men det blir helt tomt med. Såklart..

Så började vi skolan igår igen. Vad snabbt tiden går å så fort  man vänjer sig vid nåt! Det kändes jättekonstigt att gå till skolan då, igårmorse. Och vi har bara varit lediga i en vecka. Weird, huh?
Idag fick vi massa info om högskola å ändrade regler, med kvoter till gruppe rå sånt. Men det orkar jag inte ta nu=P. Och nu för knappt en timme sen kom jag hem från en teater. Jag och Nicole var å såg på Mistero Buffo, med Öss Nujen. De var bra. Han var rolig=). Och bra när han spelade teater. Väldigt bra..

Sist.
Vill bara skriva lite om det härliga vädret med. Idag var det verkligen vår. Det var så skönt å fint! De små blommorna lös på margen å solen värmde ansiktet. Snart kan man picknicka!!=D

 

Katterna i badrummet
 
   

Katterna i bokhyllan