Galleri Avvika

Yo!
Så här blev macaronsen förra veckan! Tyvärr blev de inga över till klasskompisarna, och det blev inte bakat till dom till idag heller. Jag är inte så bra på de där, Schnell å Therese, ni får behålla rollen som skolans konditorer!:)



Just nu står ett par plåtar i köket och väntar på gräddning, de ska stå och se söta ut på lördag då min kära mor och syster kommer. De blir bara mindre och mindre.. Och snyggare och snyggare:)

Idag har vi inte haft vanlig skolgång, utan spenderat hela dagen inne i stan på Galleri Avvika. Där har vi hängt upp alla målningar och teckningar. Och ställt upp keramikgrejerna såklart.
Det blev jättebra tycker jag! Jag hoppas det kommer mycket folk i helgen. Vi la ner mycke arbete i att få de snyggt...
Och vaktlistan löste väl sig sen. Det e iaf ok nu tror jag.

Uppsatsen är klar nu. Vi har ju tränat på att skriva en högskoleuppsats på svenskan. Det är skönt. Känns häftigt att ha gjort en riktigt proffsig uppsats..

Förra helgen kom Stefan först på lördagen, men i gengäld åkte han inte föräns på måndagmorgon. Han och hans bror och deras far hjälpte systern att bära hem en soffa. Jag kom med och fikade när soffan kommit på plats. Det var trevligt!

Jisses va kort inlägg det blev idag:P

Jo! Måste ju berätta med att det har varit fantastiskt väder idag med..

Jag hämtade min matte D bok idag... Och köpte en minipåsklilja:)

Äh, det får väl bli kort. Har lite bilder att fylla ut med dock!



Hehe glömde nåt ändå.. Vi festade til de i lördags och i söndags. I lördags åt vi räkor med kex, ost, honungsmelon, vindruvor och vitt vin. I söndags åt vi vitlöksmarinerad fläskkarre med pommes, bearnaissås, sallad, gele, stekta champinjoner och rött vin. Supermums! Valde dessutom ekologiskt kött. Får börja nån gång, i nån ände, med små steg. Här är första! (alltså för att få djurens förhållanden bättre...)



Hehe glömde ju skriva en liten hyllning till min snälle klasskamrat Schnell! Han köpte efterrätt till oss idag! Mumsigt värre! Typ tre sorters chokladmousse med hallonsås på toppen.. Tack söte snälla Schnell!!:D


Macarons

Todelo. Nu är det snart helg! Det ska bli skönt:)

I onsdags hade jag ju massa på schemat, eller ett par små grejer och en stor grej. Det jag menar var en stor grej var att jag vittnade. Det gick bra! Jag var jättenrvös innan, men allt blev försenat och ju mer tiden gick efter klockslaget då jag skulle gått in, ju mindre nervös blev jag. Och kände mig istället tung och trött i kroppen.. Som man gör när man spänt sig som attans, till slut orkar man inte mer. Det var många kvinnor där inne, det var jag positivt överaskad över! Fyra äldre kvinnor och en äldre herre satt framför mig. Det som bestämmer. Och kvinnan som satt i mitten och styrde allt var jättetrevlig med. Det var en kvinnlig advokat(?) på vänster sida som ställde de flesta frågorna, den manliga advokaten på min högra sida ställde bara en fråga. Och så var där några kvinnliga poliser med i rummet (en av dem presenterade sig för mig på en rast de hade lite innan jag gick in). Det är ju rätt mansdominerade yrken (trodde jag?), så det var kul! Och jag skötte mig nog med, pratade tydligt och fick fram vad jag menade. Nu är jag en erfarenhet rikare!

Innan jag kom till tingsrätten hade jag ett par lektioner. Vi hade öppet hus i onsdags, först kom balarna en sväng och andra lektionen kom tolkarna förbi. På morgonen har vi svenska, och i den klassen hade vi förberett fyra olika stationer med sånt vi har gjort detta läsåret. På en station fick man prova på att visa känslor med kroppen, och på en annan station läsa diktor med olika känslor. På en tredje argumenterade de och på den fjärdem där jag var med, fick man prova på att plugga svåra ord och skriva prov. Vi hade förberett några övningspapper med tillhörande prov med ord från boken vi jobbar med varannan vecka, abnorm till ödesdiger. Det var uppskattat!
På matten gavs också möjlighet att skriva prov och det bjöds på ostbågar och nötter. Jag gick en runda och hamnade i den adnr amattegruppen där jag provade att göra ett matte a prov, tack och lov hade jag alla rätt:).
S klassen, de som läser svenska som andraspråk typ, hade lagat massa mat. De hade lagat nåt typiskt från deras hemländer och det var massa gott! Speciellt salata beaulf. Det var rumänskt tror jag och supergott!
Det stod att det innehöll kyckling, gurka, morot, grädde och paprika. (Googlade namnet nu å får inga träffar på det, men med stavningen salata boeuf hittar jag massa bilder som liknar det jag åt...)
Well well...

N är vi slutade skolan och jag skulle ta mig till stan var jag ju som sagt jättenervös. Jag var dessutom väldigt hungrig, och visste inte ritkgit hur jag skulle göra. Var jag skulle äta och hur jag skulle kunna äta när magen fladdrade så frenetiskt. Men söta Carolin åkte med mig till stan och vi åt lunch på mitt gamla favvoställe, Darins. Det var jättetrevligt! Jag glömde till och med bort att va nervös! Tack Carro:).

Teatern på kvällen var rätt unik. Det är svårt att beskriva den.. Två klassiker och en kändis hette den iaf. Den handlade väl om fyra skådisar som skulle sätta upp pjäsen Måsen. Men det gick sådär, och de provade olika sätt att framföra det. De hade lixom en disskusion med publiken.. Första aktern var rätt kass, men andra aktern blev mycket bättre! Och roligare!
Han, Måns var med. Som varit med i rederiet, vita lögner, beck.. Det var häftigt:).
Alla skådisarna var Jätteduktiga. Det var det bästa, att få se ritkgit bra skådespeleri. Det var längesen jag såg det irl!:)


Huh vad jag babblar.. Men jag är inte klar än.. Jag försökte mig ju på att baka macarons, i måndags var det nog. Skrev nog inte om det... De blev iaf rätt (supermycket) misslyckade. Men jag ska göra ett nytt försök, så i skrivande stund står tre plåtar med små mandelmaränger och vilar i köket.. Ska bli spännande å se om de blir fina nu.
Såhär ska de se ut!



Just ja, igår med. Då var det torsdag och då har vi ju bild. Vi skapade inget igår, men vi valde ut vad vi ska ställa ut nästa vecka på galleri Avvika. Det ska bli jättekul!
Kom dit och kolla! Det är öppet:
Fredag 16-19
Lördag 13-16
Söndag 13-16

På fredagen är hela klassen där och lördag och söndag delar vi upp. jag kommer att vara där på lördagen med.
Kom, kom, kom!!:D

Idag har jag varit duktig! Hela lägenheten är städad ochd et är jätteskönt. Numera kan jag ju inte få bort allt jäkla damm med dammsugaren (sönder) men jag har blivit ritkgit duktig på att få upp de med en mopp! Vattnet var jättegrått när jag var klar:P

Ush, förkväll står på å de bara babblar massa strunt.. Får gå å byta kanal å hämta mig en kopp te tror jag:).



Minikrig

Sådär, då är det dax att uppdatera er.. De senaste dagarna har världen krigat mot mig. Massa saker efter varandra har försökt bryta ner mig. Men vi börjar i ordning.

För drygt en vecka sen, förra måndagen hade vi besök på skolan. En föreläsare som jobbar på tullverket var där och berättade om droger och hur han arbetar emot det. Det var JÄTTEINTRESSANT!
Helt klart den bästa föreläsningen mot droger hittills. Jag skulle skriva om det här i bloggen då, men det blev inte av och nu kommer jag inte ihåg allt briljant han sa. Men jag tänkte, och tänker än att jag hoppas att han är runt och föreläser när mina kommande barn blir tonåringar. Men det lär inte bli aktuellt föräns.. tup 20-25 år och han skulle snart pensionera sig så det lär inte hända.. Attans..
En av de bra sakerna han tog upp var att droger har positiva sidor med. Det är man inte van vid! Det var så skönt att han inte ljög för oss och behandlade oss som puckade idioter. (som många antidrogföreläsare tyvärr har lätt att göra). Och han var jäklit påläst. Han hade riktig vetenskap bakom vartenda ord. Så ska det va! Det var bra:)

I tisdags presenterade vi våra arbeten på teckenspråk. Det gick bra:) Alla gjorde bra ifrån sig och läraren var nöjd:)

Så i onsdags bråkade vi med skolan igen. Vi i kulturkommiten hade ordnat en filmvisning i stan, på biografen. Vi skulle se Big fish. (Vilket vi gjorde och var jättetrevligt!)
Men det det handlar om är alla olika åsikter om vad som är obligatoriskt och "schemabrytande". Jag blir så arg och frustrerad när nån vill tvinga mig/oss till nåt. Jag förstår inte varför man vill göra något roligt, till något tråkigt tvång. Man kan inte tvinga vuxna elever på en folkhögskola att närvara på extra aktivitetet UTÖVER sina planerade lektioner. Självklart kan man ersätta lektioner och sånt, då ska man ändå vara i skolan.
Jag hade hela tiden för avsikt att gå på bion, trots att jag hade slutat skolan redan vid lunch den dan, men det blir så mycket tråkigare när nån vill utöva nån slags makt över en och tvinga en.
En annan dum sak är när de försöker lura oss. Vi fick först ett förslag om att vi som gick på bion trots att vi inte hade lektioner då fick ta igen det nån annan gång. På måndag förmiddag t.ex. Men det visade sig att det redan var en planerad halv studiedag då, som inte hade nåt att göra med den obligatoriska bion.
Förtuom översitteri och att man försöker tvinga folk med sin makt, är det en anna sak jag inte alls gillar. När de försöker lura en, rätt upp i ansiktet. Gah! Jag efterlyser ärligt rakt folk!

Så i onsdagskväll låg jag med lite orolig mage och frustrerad över allt detta. Ovanpå detta lades lite magfladder, då jag var nervös inför torsdagens bildlektion. Vi skulle nämligen ha en ny lärare i video.
Och jag hatar ju att bli filmad. Men jag insåg att det är ju ingen fara, det är klart att bara de som vill bli filmade, om vi ens ska filma, blir filmade.
Men ack så fel jag hade!
Vi hade en jättedum och respektlös lärare (blir forfarande arg och ledsen när jag tänker på henne). Vi blev indelade i två grupper och skulle intervjua varandra. Jag sa att jag tyckte det var jobbigt och inte ville bli filmad, men att jag kunde vara med på det andra. Och på det svarar hon "Det tar vi ingen hänsyn till, alla ska filmas".
Av detta blev jag jättesårad, och hade jag inte kommit så nära tårarnas brant så hade jag talat om för henne där och då hur elakt och respektlöst hon betedde sig. Hon har ingen som helst rätt att försöka tvinga mig till detta.
Till slut samlar jag mig och filmas och svarar helt enkelt att jag inte vill svara på frågorna. (Hon hade dessutom bestämt frågorna innan och valt många känsliga privata frågor.)
När vi sen kollar på filmen och jag får beröm från en från den andra gruppen, som är ovetande om allt som hänt innan, lärarens respektlöshet, brister det för mig. Jag blir jätteledsen och gråter en skätt. Men jag sitter kvar hela lektionen ut. När det blir lunch så åker jag ifrån skolan. Väljer hon att vara så hänsynslös mot mig, så väljer jag att ta hand om mig själv och unvdika henne. Jag hörde från klasskamrater senare att hon inte frågat efter mig. Jag hoppas att det var för att hon skämdes.

Helgen var däremot jättetrevlig. Hela spenaderades i Ronneby och jag åkte hem igår förmiddag. Elinraringen vattnade, matade och kelade med katterna. Tack!:)

Igår när jag kom hem gick mina leggings sönder med. Och jag har inga byxor som passar. Alla jävla byxor har krympt i garderoben:P. Men jag rotade fram ett gammalt par leggings som var mindre sönder och åkte till stan för att shoppa byxor. När den värsta ångesten pch paniken lagt sig.
Mitt i allt elände kommer posten och i brevhögen finns ett brev från tingsrätten. Ni minns för många veckor sen så åkte jag med grannens tjej till sjukhus? Det är det de gäller. Jag ska vittna redan imorgon.
Jag är skitnervös. Massa massa människor komemr stirra på mig, fråga mig saker. Jag är ju helt värdelös på att komma ihåg saker, komma ihåg rätt. Eller ne de e jag inte, men ibland är jag det!
Aja, det går nog bra.

Så, imorn när jag slutar tio i tolv åker jag med en klasskompis till stan. Där tänkte jag gå å ta en lunch nånstans. Kl halv två ska jag vittna. Kl sju ska vi se på teater med svenska c, så eftermiddagen tänkte jag spendera i stan, med nån bra bok någonstans. Är det nån i kristianstad imorn som känner för att hänga lite så får ni gärna höra av er:P.

Sådär, det var det. Det blev mycket galla i detta inlägget. Men det är så det är, jag håller inte tyst om sånt jag tycker är fel. Som ni vet:)

Saknar min älskling

Nu har Stefan precis åkt och jag känner mig jätteensam som jag burkar göra då. Saknar honom jättemycket!
Men jag vet att veckan brukar ju rulla på rätt fort sen..

Vi har haft en jättemysig helg.. Jag frångår min princip att berätta vad som hänt sen sist i kronologisk ordning, och berättar om denna helgen först. I fredags kom min älskling och vi myste i soffan framför tvn och bara tog det lugnt.
Igår, lördag, vaknade vi tidigt, typ halv åtta och åt en lugn god frukost. Sen vilade vi lite igen och lagom till tio åkte vi till Åhus för att se om Lions loppis hade fått in nåt nytt. De hade de inte. De va de sista som gick över till överpriser. Röda korset och erikshjälpen har för länge sen höjt sina priser till så löjliga summor att ingen vill köpa de. Det handlar inte om att det är Massa pengar, men det är för mycket pengar för en liten gammal porslinsak. Många gånger har jag hittat saker på loppis som koster MER än de gör nya i affär. På två träfigurer jag hittade i helgen på Lions stod det två prislappar, en på varje. På Lions vita prislapp stod det 30 kr och på den andra från Bo ohlsson (i Tomemlilla, ni vet?) stod det 22 kr. Skittråkigt! Skärpning!
Hehe, nu blev det en liten avvikning från det mysiga helgtemat, åter går dit nu:P.
Efter Lions åkte vi tillbaka till Kristianstad i jakt på skor till Stefan. Vi åkte till skopunkten som ligger lättilgängligt bredvid Willys. Där hittade vi två snygga par och lämnade nöjda butiken.
Då började det bli dax för lunch och vi åkte hem igen för att laga till willys mumsiga köttbullar med stuvade makaroner. Det är gott det!
Efter det tog vi en lång promenad här i Önnestad. Det kändes som vår i luften och jag fick till och med rota fram ett par solglasögon för att bekvämt kunna gå ut i solens strålar. Härligt!
Och kvällen avslutades såklaret framför tvn med melodifestivalen. Jag vet inte ritkgit vad jag ska säga om årets melodifestival. Först var jag jättenegativ och tyckte det var massa ritkgit dåligt, men nu undrar jag om jag inte var lite för hastig att säga så. Men en sak jag tänkt på är att det känns tråkigt att det är så väldigt många Kändisar imelodifestivalen.. Jag vill minnas det som en scen för okända att visa sig, slå igenom.. Nu är det ju bara samma artister, samma låtskrivare varenda jävla år... Det får definitivt tummen ner!
Vi hade dukat upp med ostkaka med. Jag är ju smålänning och vet hur man ska uppskatta en ostkaka!
Igår provade vi efter en rekomendation Willys egna ostkaka, och det var ett stort, stoort misstag. Den var RIKTIGT äcklig! Den smakade socker och plast. Så köp inte den!:P

Idag åkte min älskling iväg till Färlöv och köpte frukost. Frallor och ost och apelsinjuice med fruktkött i (för att jag älskar det:)<3. Vi hade planer på att gå samma långa härliga promenad idag som igår, men vi hann tyävrr inte. Först fick vi åka in till stan för att köpa ingredienser till flygande jakob som vi blev sugna på att laga till middag och så fick vi för att oss att baka bullar. Grymt gott blev de iaf! Alltihop!:)


Sådär, då kan vi hoppa tillbaka i tiden så ska jag kludda ner lite om vad jag hittade på på sportlovet.. Jag tog det väldigt lugnt! Stefan kom och hämtade katterna och mig så vi kunde spenadera hela lovet ihop i Ronneby. På måndagen kom Stefans mamma förbi och vi tog en tur till Karlskrona för att kika lite i affärer och ta en fika. Det var jättetrevligt! För ovanlighetens skull så köpte jag inget. Jag såg en del fina saker, spec på Carlings, men nu förtiden går föremålet i fråga igenom en hård granskning (alltså om jag behöver det, borde köpa det) ett par tre gånger innan det köps. Oftast leder det till att det inte köps.. Resten av veckan gjrode vi nog inget speciellt. Jag softade och spelade farmville tills älsklingen kom hem, då kastade jag mig runt halsen på honom:).

Skolveckan som har hunnit komma och gå efter lovet har varit lugn och bra. Måndag, tisdag och onsdag jobbade jag på rätt bra i matte c, fick bra ordning på uppsatsen i svenska och fixade klart en liten powerpoint till presentationen om svensk dövhistoria i tecken. Den sista grejen, powerpointen är inte såå bra.. Det var svårt att få en röd tråd igenom arbetet. Men lite nytt lär jag nog mina åhörare på tisdag nästa vecka när vi har redovisning!
Torsdagen var en bra dag, som torsdagar brukar vara. Extra bra efterssom jag istället för att ha engelska var inne i Kristianstad på en utbildningsmässa! Där fick jag massa pennor och en del intressanta kataloger (och massa ointressanta kataloger). Framför allt gick jag på en föreläsning om socialt arbete. Först berättade några blivande socionomer om sin utbildning och efter det berättade en erfarren psykolog och sitt arbete. Det sista var jätteintressant! Jag tog min chans efteråt och frågade psykologen en fråga som jag funderat mycket på, nämligen om han tyckte att personer som tidigare haft psykiska problem kunde bli psykolog. En central fråga för mig, som hållt mig tillbaka lite och inte ritkgit gjort att jag vågat tala om för min omgivning att jag vill bli psykolog. Men han sa att han snarare tyckte det var en fördel! Att det är jättebra att och man då förmodligen har lättare att sätta sig in i andras situation. Och det kändes jätteskönt att höra! Nu hoppas jag bara att psykologprogrammet startat i Växjö hösten 2011 och att jag kommer in!


Sådär, det var väl rätt utförligt återberättat?:)

Just ja! Jag glömde ju att berätta vad vi gjorde på bilden! Jag kom sist av alla (som dök upp alls) till skolan, efter utbildningsmässan. dMen jag kom ifatt rätt snabbt. När jag kom höll de på att göra träramar att spänna upp taveldukar på. Vi målade ju på duk veckan innan lovet, och den fick vi nu spänna upp. Dett är häftigt! Nu har vi lixom verkligen gjort en egen "äkta" tavla, från grunden!
Sen gjorde vi klart lerfigurerna vi skapat tidigare. Ni minns när vi gjorde en skulptur med en modell som förebild? Och för längesen, i höstas, gjorde några av oss drejda föremål. Dessa patenerade (?) vi nu. Med.. oxiderade metaller.. har jag för mig.. Det var iaf bara metallpulver blandat med vatten.. Fanns några alternativ. Jag målade min staty med järnoxid och den lilla ljustaken i koboltblått. Ska bli kul att se resultatet sen!

Sådär:)

Nu är jag klar!




Kolla vilket gulligt namn! En skylt jag inte lagt märke till tidigare, här i Önnestad.











(Hehe glömde visst en bildlektion (och en hel vecka då lr?) ändå. Det var nog denna som gjordes veckan innan lovet, vi målade av massa tulpaner och hade öppet hus. Resten av skolan fick komma och kolla på oss.)