Jättegul iögonfallande väst

Nu ni! Ni anar inte! Jag är såjäkla stolt över mig själv så det finns inte! Jag har gjort det läskigaste, största jag kan komma på sen jag var i simhallen. Berättade jag att jag köpte en reflexväst för ett tag sen? Så att jag inte skulle kunna skylla på att det var mörkt när jag skulle ut å jogga. Jag har iaf dragit mig för att använda den. Den är lixom.. Synlig. Och jag vill ju inte direkt synas=P. Och ni minns i sommar då jag gjorde ett tappert (=P) försök att komma igång å jogga. Och steg upp typ halv fem på morgonen för att ingen skulle Se mig jogga=P.
Så. Idag, nu ikväll har jag joggat i denna supergula lysande väst! OCH dessutom joggade jag ordentligt! Jag pushade mig verkligen! =D=D

Jag klädde mig och stod tio min och tänkte jag vågar inte. Så knöt jag skorna och sod i en kvart och glodde på dörren. Och. Så gick jag ut. Jag verkligen peppade mig själv. (Hehe, pepprade=P).
Jag sa till mig att varje person jag mötte tyckte jag var duktig. Jag skrattade åt alla andra löjliga tankar som försökte trycka ner mig.
Och så ni vet så snöar det.. =D

Nu började jag i fel ordning, men jag kände at tjag var tvungen att berätta om det där först.
Ska bara nämna att jag var på kent konsert i helgen. De var bra åså.
Städade och gjorde jättefint.. Så det är jättemysigt hemma hos mig nu.
Köpte vanilj chailatte förra veckan. Gott=).
Thats that..

Iiihh, glad=D

Johnny Cash- Ring of Fire 1968




Ni vet musiken i matsalen i torsdags? En av tjejerna spelade och sjöng denna.. Riktigt duktig var hon.. Blev kär i låten.. Men saknar hennes version..

Torsdag

Till att börja med måste jag lägga till en viktig sak som jag (fy mig!!!) hade glömt. Jag fick faktiskt post på alla hjärtans dag. Och ingen vanlig post heller. Jag fick vit choklad! (Min favvo ju=) Av kära underbara söta mamma och Anna (och blondie tror jag med=P). Med den där söta mirandanallen på... Blev jätteglad faktiskt.. Trots att det försvann ut huvudet när jag skulle skriva=P...

Så. Nuhar det bara gått en och en halv vecka sen sist. Jag har ungefär en halvtimme kvar innan jag börjar nästa lektion. Jag är alltså i skolan nu..
Förra veckan var jag ju i malmö, på malmö högskolas öppna hus. Men det har jag ju redan tjatat om och länkat å sånt. Förra onsdagen så bowlade jag och B och hennes son A. Det var jättetrevligt=). B vann och A och jag kom på delad andra plats.. Bowlade ju för några veckor sen med orana, å då gick det mycket bättre poängmässigt, för min del.. Men jag slog iaf några strikar denna gången med=).

Helgen. Den var helt fullplanerad.. Skulle ha filmkväll med Nicole och på söndagens skulle vi blåsa ägg..
Men typ alla fick förhinder.. Det var ju klart synd.. Men jag städade och fixade och roade mig på egen hand.. =)

Denna veckan inledde jag med matteprov. Det gick rätt bra tror jag.. Fick fram rätt resultat Vet jag men jag gick kanske lite komplicerade vägar.. Försökte förklara hur jag menade=P..
I tisdags så var det en tjej från uppsala universitet här.. Hon pratade mest om teknik å sånt.. Men vi som inte visste riktigt vad vi ville bli hade en egen pratstund med henne. Hon gav tipset att man kunde kolla på arbetsförmedlingens hemsida.. Se vad det finns för jobb å så.. Ska prova det tror jag...
På eftermiddagen sen så blev äggmålningen av som tidigare blivit uppskjuten.. Det var superdupermysigt=).
Vi bakade muffins med.. Och målade.. Krossade några ägg med.. =)
Jag målade fyra och fick två.. =D Så jag ska nog få ett fint påskris i år.. Om jag får tag på ris.. Hmm..

   
Självklart ekologiska ägg! Och fick ta bild på allt mitt te.. jag dricker knappt te längre=P. Och på sista bilden kollar de på mig när jag var liiten=P.

  
Äggmålning för full rulle och söta Nicole med muffinsen.

 
Lite färdiga ägg. Det med björken gjorde Nicole och impade på mig med. Det ensamma ägget är Idas och med himla fint=).

103616-307

Och muffinsarna som blev över åt vi upp igår.. Så jag har haft besök nu några dagar.. Är roligt.. Umgås..
Jag är ju en rätt social människa.. =P
 
Vi gissade gåtor. Och så hittade de en visbok i hyllan och roade sig med att typ "gissa låten". 

Idag. hmm... har inte hänt nåt utöver det vanliga förutom att vi fick lyssna på  musik i matsalen istället för ha lektion efter maten. Jag skulle haft kumdo (nåt) med friskvården ju så blev lite besviken.. Men vi ska ha det näste vecka istället så det är lugnt! Och musiken var bra! Det var fem elever från en forlkhögskola högre upp i landet som var ute och turnerade..

Och påtal om musik så ska jag på konsert på lördag. Tror jag.. Viky erbjöd mig en biljett iaf.. Men så svarar hon ju inte i tele när man ringer! ;)

Kommer bilder i eftermiddag tror jag.. Har massa söta kattbilder med=) (uppdaterat)

 
Och dessa hittde jag med i kameran. Jag gick ju linnerundan i måndags med, det glömde jag helt bort att berätta om. Det var jättetrevligt och vi hade Supertur med vädret. Skönt! Men de var rätt långt och trött var jag efteråt.
så..
 
Då skulle jag och Nicole gå å fika tänkte vi. Och då hittade vi Viky och Tess=). Mysigt var det!!


KATTERNA

   

  

 

 

   

 

John Fogerty - Susie Q





fortsättning på good music efter uppskattade rekommendationer!=)

Good music


Lovin Spoonful - Summer In The City

 


John Fogerty - Bad Moon Rising

 

Malmö högskola

Mänskliga rättigheter

Peace and Conflict Studies

Politisk makt och styrning


De tre mest lockande programmen..



Hittade en till! Miljövetarprogrammet - Människa, miljö, samhälle

45 av 48:D



Hehe, det har blivit rutin att inleda varje blogginlägg med "nu har det gått massa tid igen..".
Och jag har verkligen massor att berätta om.. Vi får se hur mycket det blir..
Vi börjar där jag slutade den 12 februari.
Onsdagen då åkte vi ju till malmö med skolan och besökte ett ställe som heter zenit. Det var jätteintressant!
En tjej där berättade massa. Framför allt om minor och klusterbomber. Det är typ en bomb med massa msåbomber i som sprids över ett stort landområde och drabbar MASSA civila. De är absolut FRUKTANSVÄRDA! Och sverige tillverkar sådana!! Det är SJUKT! Och detta tog vi upp nu i onsdags och pratade om. Trots att det gått ett helt sportlov sen vi hörde det så verkade många i klassen va rätt engagerade.. Tror jag.. Vi ska iaf jobba mer om detta å så att vi kan lägga tid på detta får vi hemtenta i världsekonomi istället för stort prov=).
En sak till om malmöresan. De tre största branscherna i världen är...

VAPEN
DROGER
PORR


Fattar ni?? Dessa är de Tre Största branscherna!!  Vad håller mänskligheten på med???

Så.. nu känns det ju lite skumt att gå vidare å berätta om dansteatern jag gick på på kvällen=P..
Den var iaf kass. Träffade Tessie direkt efter så hon fick ta emot den mesta kritiken..
Och den var tuff.  De proffesionella dasarna var bra. Och de andra var i vägen. Hela föreställningen var konstig, de dansade inte vackert. Allt var jättejobbigt modernt. Istället för muysik hade de satt ihop massa jobbiga ljud. Som skar sig in i öronen. Vid nåt tillfälle gjorde det riktigt ont så jag ville verkligen hålla för öronen, så jag såg mig omkring om det var nån mer som gjorde det. Men i hela salongen som var full av (unga också iofs) gamla och äldremedelålders människor, var det ingen som höll för öronen..
Jag gick därifrån frustrerad och kom till rese tio över åtta. Bussen gick tjugo över nio. Så jag blev ännu surare. =P

Jag fick ingen ros på alla hjärtans dag.. Men några söta sms=)
På friskvården åkte vi till bockeboda och gick lite i skogen. Det var jättehärligt! Fint, skönt väder med=).
Och jag fick tid at rabbla alla naturkunskapgrejer i huvet.. Om ph, och podsolprofiler och uppvällningsområden och mykorrhiza. Det gick Jättebra på provet sen! Efter att ha gått hela lovet och varit nervös fick jag reda på resultatet nu i tisdags!=D Jag hade 45 av 48!!
Jag är jättestolt=).
image275
Efter provet fikade jag med A&S jue. Det var med supertrevligt.. har sen dess försökt få till fler fikaträffar, men de e lite svårt.. scheman som inte vill passa och bussar som ska dit och dit=P. Iaf, vi löser det nog så smånigom=).

Så invigde jag sportlovet på fredagen med att.. jobba=P..
Helgen minns jag inte riktigt.. Har för mig at tjag gjorde grejer.. För måndagen coh tisdagen sen, minns jag var heltrista.. Gjorde typ nada.. Jobbade onsdan. Så kom mamam och Anna på kvällen=). Vi hade mysit å trevligt.. åt jättegod sallad med tonfisk och cashewnötter.. (salladen viky å jag brukar göra=)
Dan efter åkte vi lite rundor. Kollade lite affärer.. Jag köpte dyr och fel balsaträ=P. Vill ha tre mm tjockt. Men de hade ingen balsaleverantör nu.. Så vi får se när jag får tag på det. Och så köpte jag cernitlera.. Ville egentligen ha sculpey men de finns ju typ ine i sverige. Å de sa att cernit är typ samma sak. Men ja hittade info senare att om man ska göra väldigt detaljerat så får man ha sculpey som är smidigare än cernit. Får se om jag kanske kan beställa från utlandet.. Sista timmarna den dan jobbade jag. När mamma och Anna åkt hem såklart..
Fredan jobbade ja.
Så kom Lördagen!
Den efterlängtade lördagen=). Rebecka, Johanna, Ida, Nicole och jag festade på grand. Vi förfestade hos Rebecka och hpn bjöd på delikat mat. Det var absolut urkul och supertrevligt!
Den 28 mars har jag bjudit hem massa klasskamrater till mig. Tänkte me bjuda på nåt att äta så tar vi bussen in sen.. Men det blor nog inte lika gott som Rebeckas.. Nån som har förslag? Jag är Inte van matlagare=P.

Åh! Höll jag nästan på att glömma, jag passade mina ursöta brorsbarn på dagen ju! De kom till mig och vi softade mest och såg på film.. Vi tog en paus och gick till lekplasten.

image270


Bilden från Grand.. Borde kanske inte avslöja det, men Nicole har fler i sin bilddagbok..
image269




Söndagen var helt fullplanerad. Men jag stanande bara hemma och kurerade mig. Det var skönt=P...
Så drog en ny skolvecka igång. Den har gått jättesnabbt!
Vi skulle lämna in förslag till vad vi ska skriva om i engelska, individuella arbetet.
Jag ska skriva om Virginia Woolf=).
I naturkunskapen ska vi med skriva uppsatser. Där ska jag skriva om hormoner. Var på bibblan i torsdags och letade böcker. Det var Inte lätt.. Får nog gå internetvägen först å sen se om jag kan fördjupa mig i nåt typ..
Tydligen ska läran om hormoner heta Endomology, Endomoligy nåt sånt iaf.. Så de kan jag ju söka på=).
Den torsdagen var rätt skum.. Det var utbildningsmässa som vi skulle gå på på förmiddan och på eftermiddagens naturkunskapstimme skulle vi till bibblan, så friskvårdstimmen blev lixom klämd.
Jag gick på ett seminarium (rätt ord??) om global politik.
Högskolan i Malmö har massa intressanta kurser! Typ om mänskliga rättigheter och peace and conflict studies. Blev helt hoocked!
Jag blev helt inspirerad! Det kan jag ju ha som mål! Det hade varit så coolt..
Ska faktiskt dit nu på tisdag när de har öppet hus. Det är några från skolan som åker dit så får man hänga på om man vill.. Jag ska ju int e äsa snart, men det ska bli kul å se hur där ser ut..

Urk, nu orkar jag inte skriva mer.. Jobbade igår med. Idag har jag inte gjort nåt.. Bara kladdat massa i min blogg=P.