JAG FICK EN FYRA!!!

Idag, kvart över ett skulle vi få reda på våra omdömen. Men det var en stor samling utanför expeditionen redan kvart i. Och jag fick en FYRA!! För er som inte känner till omdömesystemet på folkhögskolor så är det så att man får nåt mellan ett och fyra. Fyra är högst. Om man söker i folkhögskolekvoten elelr vad det heter så är en fyra vad 2.0 är om man söker i högskoleprovkvoten. Så jag kan komma in på vilken utbildning jag vill!
Jag är så glad=D.
Ni ana inte hur hjärtat slog på mig när det var min tur att gå upp.. image419


About Homosexuality


Jason Mraz - I'm Yours


Glimmingehus och Viktoria


Ståtliga glimmingehus från 1499, slutet av medeltiden.
Och utsikten om man stannar mellan parkeringen och borgen.





Tänk! Det här golvet/taket av TRÄ är flera hundra år gammalt! Det är orginal! Coolt va? Jag är impad iaf..
Visste ni att man inte drack vatten på medeltden? Det ansågs ohälsosamt. Och tydligen så var förmodligen vattnet inte nåebra att dricka. Men iaf, då drack man mjölk istället. Men de fick man sluta med när man var tre. Och då började man dricka öl!!
Men de var (nästan) alkoholfritt la guiden till, när han berättade detta för oss. Jätteduktig och trevlig guide förästen!


Och när vi skulle ta oss ut fick vi vänta en stund, för hela trappan var smockad av småungar..


Sen åkte vi till Simrishamns, hamnen för att äta lunch. De tvar många som saknades och flera av dom hade mat från skolan. Så när de inte var där å de hade massa baguetter över fick vi alla varsin. Vi var bara fem elever som kom=P.



Och på vägen tillbaka stannade vi till nånstans, minns inte var men det var himla fint iaf.



103616-416



Och så igår, i tisdags kom ju Vikytiky. Åh, som jag saknat henne. Vi fikade först, och så var hon iväg en timme typ sen träffades vi igen å tog en öl på Banken. Vi träffades lite idag igen. Men alldeles för lite. Hon har redan åkt.
Och det kändes absolut fruktansvärt att säga hejdå redan. Men vi syns igen om 13 dagar räknade jag ut.=)


Idag blir jag 20 år


Fick jättefina rosor av mamma och Anna!!

image389

Efter skolan hade vi tänkt åka in till stan för att besöka systemet, men ingen av oss kände för det. Vi hade nog alla fått nog efter helgens eskapader=P. Men ska nog dit i vecknan.. Vi får se=).
Iaf, i lördags jobbade jag ju först.
Sen förfestade vi hos mig, Nicole, Johanna och jag innan vi skulle till stan. Men jag blev kvar hos Rebecka och sov där=P. Och idag var vi några stycken hos mig efter skolan och åt lite potatis och purjolöksoppa (som jag gillar mycket=P) och till efterätt åt vi hallonsmulpaj med vaniljglass=). Var jättemysigt!=)

Två coola snubbar på Cityzoo..


Efter jobb och innan förfest hos mig i lördags.. (Och sista bilden visar typ vad jag hade på mig=P)


HALLON=D







Danmarkresan för ett tag sen..

Fotade ju lite med mobilen. Det är verkligenk skillnad på den gamla å nya mobilens kameror. Så.
Stå ut med den kassa kvaliten!!

Domkyrkan
103616-382

   
   
 

Vikingaskeppsmuseet
103616-388

Massa massa...

Idag ska ni minsann få massa bilder! Ja har köpt ny mobil=). Å då kunde ja trixa till de så ja förde över bilderna från gammla mobilen till den nya å fick på det viset in dom i datan! OCH med denna nya Heta kameramobilen tar ja massa bilder varje da så det borde vara några som är värda att visas därifrån med

Såklart har det hänt massor.  Förra veckan var helt fullsmockad. Mest med massa skolgrejer. På tisdagen redovisade vi svenskaarbetet. Jag berättade om romantiken i Frankrike.. Sen åkte vi ut på expedition med naturkunskapen. Först till nån skog i torsebro typ å sen stannade vi på vägen tillbaka mellan torsebro å färlöv och plockade hajtänder. HELcoolt! Ja hittade tre stycken.. Gav en var till mina brorsbarn=). De e ju så obegripligt gammla.. Häftig känsla att hålla de i handen.. Ska nog ta med mina Anna å mamma dit nånda..
På onsden redovisade vi på samhällen. Vi hade gjort ett arbete om massmedia. Tycker vi gjorde de rätt bra=).
Och framför allt så blev jag och Johanna vänner igen efter flera månader av.. ja.. ihopbiten tystnad=p.
Det är ja glad för=D. Asså att vi e vänner igen=).
På torsdagen kom A hem å fikade hos mig.. Mysigt=).

Sen kom helgen å supervärme. Söta Emma fyllde fyra den veckan å hade kalaset på lördagen. Det var jättetrevligt=). Åt massa gott med.. Efter det åkte ja till orana. Pratade om en grej ja ska göra nästa vecka..

103616-349 På lördagkvällen grillade vi. Så mysigt! Vi satt ute på verandan å åt. Och så sov jag över och spenderade en superskön och behövligt vilosam söndag där med. Åt gott ute på verandan då med. Låg å solade vid dammen. Fotade lite å kom en bra bit in i engelskaboken (som är klar nu).



Här tar Emma och Erik en cykeltur.
Erik var supersvår att fånga på bild den dagen så det är mest bilder på Emma.

  
 

Emma provar sin födelsedagspresent=)
103616-348



Nu i tisdags var vi ute på expedition med naturkunskapen igen. Tredje och sista gången. Då besökte vi kjugekull. Där var verkligen SUPERFINT! Och där var massa smultronblommor såg jag så..

  
 
  
Denna bilden får mig att tänka på en dröm
som man skymtar lite svagt bakom ett skimmer av halvt vakentillstånd.




Sen den dan stressade ja in till stan å köpte massa baksaker så ja kunde göra tårta. Som ja hade med idag till friskvården. Fixade ihop kladdkakan igår (med rivet apelsinskal, mums, tack för tipset syrran!) och gjorde gräddtårtan imorse. Det är typ samma som Mia serverade på Emmas kalas. Så god och enkel att göra! Supersmart..
Iaf, vi åkte ju ut, långt ut i skogen, till en tjej som hade massa islandshästar där vi skulle rida. Eller ja, inte vi.. Alla utom jag, läraren å en till=P. Där var också superfint. Vi tog en promenix i skogen, och några som red första omgången hängde på då med. Nice=).
Sen blev jag avsläppt i stan och tog en fika med glädjespridaren Anni=). Nu är jag nyss hemkommen..
Ska sätta på en kanna te å se på Medium nu!=D

  
  

Här har vi samhälle och lyssnar på andra gruppers temaredovisningar..
  

Här sitter vi på en rast tror jag. Nicole tycker att jag är helt knäpp.. Det gör nog Johanna med..
   

Mobil-lek på lektion..


Förmiddagsfika i matsalen..
 

Rökpaus
 

_____________________________________

Hehe, ja tror bilderna e för stora å en del behöver skäras till så ja fixar de imorn på skolan där datorerna har photoshop. Håll ut=).

Saknar

Sådär. Jag sitter och läser, har läst hela långa dan. jag bara läser och läser och läser. Och nu tar jag en paus för att skriva. Det är svenskaläxa. Mosippan av Elise Johansson och ska vara klar på torsdag. Har varit rätt duktig faktiskt.. Läst typ 150 sidor och ska läsa hundra till innan jag somnar inatt. Ska dessutom läsa en engelskabok på 300 sidor och skriva recension till torsdag med, och jag har inte ens valt nån engelskabok än. Men det är ju några dar kvar=). Förr i tiden läste jag Lätt en 300 bok på en elelr ett par dar, men då gjorde jag ju typ inget annat heller. Och då var det Helt frivilligt. Det är faktiskt svårare och lite jobbigare när man måste. Speciellt när man e så obstinat som jag=P.

Iaf, skolan har rullat på i hundrafemti sista tiden. Vi har haft massa deadlines å så fort nåt e klart ska nåt annat vara klart om et tpar dar så det är stress på stress på stress. Typ.
Det som blivit klart sista tiden är samhällshemtentan, svenska literaturepok arbetet, engelska uppsatsen och engelska grammatikprovet. Jag fick väldigt dåligt på engelska gramatikprovet. Men det var iaf godkänt. Men det kändes inte bra. Så istälelt tänker jag på matten=D. De senaste och sista två proven hade jag full pott på. Så nu ska jag bara göra en undersökning, så är jag klar med matte B med=). Hade nån sagt till mig i början av läsåret att ja skulle klara både matte A OCH matte B på ett läsår hade jag absolut inte trott honom/henne=P.

Vi ska redovisa svenskagrejen på tisdag. För en i gruppen saknades så vi kunde inte redovisa denna veckan. Har gjort en powerpointpresentation som jag är rätt nöjd med. Jaja, nog om skola nu.

Förra helgen försökte vi ju samla ihop oss å ta oss ut för att festa. Förfesten hemma hos Rebecka var supertrevlig och hon bjöd på supergod mat som vanligt. Johanna hade dessutom fixat utsökt efterrätt.
Och så spelade vi ett roligt (när man är full) spel. Veckans värsta tror jag det hette.
Men när vi skulle ut kunde vi inte riktigt bestämma oss så.. Det hela rann ut i sanden=P.

I måndags så var Nicole och jag och fikade efter skolan. jag köpte kattsand och lite mat och imponerade på mig själv när jag lyckades forsla hem det=P. Hehe, men det hade väl inte varit så lyckat att helt enkelt stanna halvägs å ge upp.. Men de tvar i sista minuten jag fick hem mer kattsand. Tack och lov skötte de söta katterna sig=D.

Vi hade planerat att vara hos Nicole på valborgsmässoafton och mysa på deras inglasade veranda och kanske sitta ute lit eom vädret tillät. Men det blev tyvärr inte så=P. Men jag hade superdupertrevligt ändå=).
Men sista dagarna har varit jätteskumma. ALLA har ställt in ALLT. Det är faktiskt så att jag skakas om litegrann..

Jag har mest vilat de här dagarna. Inte gjort nåt vettigt. Känns som tiden och livet bara rinner genom fingrarna till en sörjig pöl i en dyster grå åker.
Haha, ne inte riktigt. Men jag gillar inte att vara planlös flera dar i rad. Så imorn åker jag nog ut till orana.
Bitte messade häromdan å sa at tjag var välkommen minsann=).

Hmm.. Tror jag ska skicka med lite hälsningar i detta inlägget. Inte så troligt iofs att ni läser de. Men jag börjar med en jag Vet läser=).
Grattis Christian! Jag kommer och hälsar på dig där vid stortorget sen=).
Grattis VäxjöVicci.. Jag kommer och hälsar på senast i oktober!