Jullov

Jisses vad fort tiden går.. det känns som det var igår vi hade pysseldag på skolan.. Men det var det inte.
Skolan har slutat för terminen och jag har åkt till Ronneby.
Då ska vi se vad som har hänt sen sist..

Fasiken.. minnet sviker mig.. eller så har jag inte gjort nåt... Vi struntar i den kronologiska ordningen å tar det i den ordning jag minns det.

Jo, det var julklappsutdelning i skolan i torsdags! Det är så att vi har världens gulligaste och generösaste kille i vår klass och han hade gjort iordning massa fina paket. Jag fick ett litet bord och en skänk i miniatyr. WIE:D Nu måste jag fixa ett litet dockskåp eller ett tittskåp som jag kan ställa de i.
På kvällen samma dag var det dags för den årliga julmiddagen som blev jättetrevlig. Tyvärr kom inte Schnell som hade blivit påkörd på väg dit (ingen fara, det var inte så allvarligt och han kom dan efter!). Elin saknades med..
Efter middagen bjöd tolkarna som vanligt på förstklassigt julspex=).

Det kändes som ett naturligt avslut den kvällen, men vi slutade inte då, utan först till lunch dan efter. Rektorn måste ju få hålla sitt tal i aulan innan vi är redo att resa hemmåt och fira jul.

 

Älsklingen kom till mig på lördagen (jobbade seeent på fredagen). Och på söndagen fick han köra tillbaka hem igen:P. Med mig och katterna och maaassa julklappar. Igår och idag jobbar han så jag underhåller mig med massa söta spel på facebook.. Och ser på rent hus på tv.. Det är en jättegullig gammal man som ser ut och låter som nalle puh jättemycket..
-Hur ofta tvättar du handfatet? säger hon den ena städtanten barskt.
-Ja, det blir väl en gån i veckan, säger den gulliga farbrorn timitt.
-Det räcker inte, du får göra det var tredje dag!

Haha!

Förra gången katterna var här så hittade de den rena tvätten som låg vikt och klar för skåpen på vardagsrumsbordet på max 5 min. Så idag plockade vi bort den, förutom ett par tröjor som låg kvar, och ett par tröjor som jag la på byrån i sovrummet. Men Lisa valde den ena högen och Lillan hittade den andra... De är experter på att håra ner rent..

På onsdag kväll eller vid lunchtid på julafton tar jag bussen hem till Växjö.. Ska bli mysigt:)



(ursäkta den obäddade sängen å de..)


Pyssel och annat kreativt

Hehe, det verkar bli torsdagar jag bloggar. Är nog mest inspirerad då efter bilden:). Idag skulle vi måla självporträtt igen, men vi var några som inte ville det så läraren gick med på att bygga upp nåt annat vi fick måla av istället då. Men det blev bara jag som målade av hans stilleben, då de andra finslipade på tidigare projekt.
Det var iaf kul och det gick rätt bra! Han uppmuntrade mig idag igen att söka till deras konstlinje nästa år:). Riktigt känner hur mitt självförtroende växer! Det är jättekul att höra lixom!
Aja..

Igår pysslade vi.. Det blev jättelyckat! Tror jag.. det kom massa folk iaf och de verkade ha trevligt. Flera kom fram till mig idag och sa att det var jättekul igår. Det är nice:D.
Så får vi se om någon tar vid nästa år..

Hmm..
Jo! I helgen åkte vi ju till Växjö och firade mamma! Det var också jättetrevligt! Vi hade lite presentpanik men vi hittade till slut en liten ljustake som jag tyckte var precis mammas stil.. Hon verkade gilla den med:)

Jag är jättetrött... Joxar med telefonen samtidigt som jag bloggar. Datorn ville först inte hitta bilderna jag tagit idag, men nu kom de nog fram. Tillsammans med en gammal bild från bulgarien som jag inte sett på mobilen på läänge.. Konstiga apparater...


Här kommer lite bilder iaf!:)

Louise och Ida gör flaggor (banderoller eller nåt.. vad ska jag kalla det?) till idolfinalen som de ska se i globen, ett par härliga människor som gör det mycket roligare att gå till skolan i mitten och på bilden längst till höger ser ni min målning och stillebenet som jag målade av..


Elin och ett till av hennes fantastiska självporträtt.



Från pysseldagen!






Dreja klös

Vi drejade idag! Det var jättekul! Men lätt var det inte.

Första bilden: lärarens fina till vänster, Fitims högst upp och min längst ner till höger. Vi fick inte till lika fina kanter och sånt. Men vi är ju inte ritktigt lika erfarna heller, då detta var första gången vi drejade.



(Nu ska jag tillbaka till lussekattebaket!)

Vila i frid lilla mus

Idag har varit en lång och spänd dag. Och jag missade skolan. Jag vaknade Innan alla mina larm idag, det ni! I vanliga fall sover jag förbi minst två och vaknar antingen av det tredje eller av tur fem i åtta.
Iaf, från halv sju till halv tolv var jag superspänd och skitnervös.. Det är till och med jobbigt att gå på toa när jag väntar på nån. Tänk om de ringer på dörren när man sitter där?
Men iaf, anticimexkillen kom till slut, i sista minuten. Han var jättetrevlig och kollade och så.. Kikade under vasken med, men där var inga spår efter nån mus. Han frågade om jag ville ha en fälla eller gift, men det sa jag nej till. Han kollade på ventilen och öppnade och såg att nätet som satt där var sönder. Så han stängde till ventlien så den är minimalt öppen. Och på nåt sätt skulle ett nytt nät upp, ersätta det gamla i kombination med lite tätning mellan ventil och vägg typ, eller en slags nätbur som gick att öppna från insidan, rekomenderade han.

Nu e det så att längst ner i skafferiet förvarar jag konservburkar och en mixer med massa tillbehör som jag inte hade plockat ut.. konserver biter de ju inte hål på direkt.. Men jag började plocka ut dom med nu, för att städa ur ordentligt innan jag satte in all mat igen, och jag höll på att falla baklänges och sätta tungan i halsen när jag såg en liten mus där längst in! Jag stod med dammsugaren i högsta hugg och skramlade med konserver i den andra, så jag insåg nog att den var död. Men visst kan de ligga blixtstilla när de är livrädda?
Jag blev med livrädd iaf och stängde dörren och fick messa och ringa lite nära och kära. Jag kom fram til att avvakta. Under några timmar kikade jag in med jämna mellanrum och musen hade inte rört sig. Så när hjärtat åter slog normalt tog jag tag i saken och fortsatte rensa ut skåpet. Men musen hade jag inte hjärta att ta ut.
Vad skulle jag göra med den? Först var jag jätteorolig och nervös över hur jag skulle kunna fånga den och göra mig av med den. Sen var jag jätteorolig över att den var död. Den såg så liten och ynklig ut.. Helt ihoprullad och stel.. Stackars mus.. Och då kändes det helt fel att slänga den i soporna.. Jag ville lixom ge den en begravning..
Men så plingade det på dörren och fastighetsskötaren som skulle dyka upp under dagen var här.
Jag tog ju upp massa andra problem med lögenheten när jag ändå ringde om musproblemet.

För ett tag sen så märkte jag att det var is på mina vindruvor i kylskåpet och jag hörde mig för och fick veta att det kan tyda på att kylskåpet håller på att gå sönder. Så jag tänkte att jag får väl felanmäla det. Kort därefter går en glasskiva i kylskåpet sönder när jag lägger in en honungsmelon. Det är då i mitten av september och jag skriver en lapp oh lägger i felanmälningsbrevlådan. Jag vet att den första oktober kommer de att ändra felanmälningsystem, men det är ju inte oktober än, så jag utgick från att jag fortfarande kunde/skulle göra på det sättet. Men en vecka in i oktober får jag ett röstmedelande på min telefonsvarare att hon (fastighetskötaren) sett brevet idag, och så gjorde man minsann inte längre, och jag fick ringa in och felanmäla det om jag ville få nåt fixat. Typ.
Men då orkade jag inte fixa nåt, och kylskåpet funkade än. Och jag klarar mig ju utan den hyllan lixom. Et annat problem med kylskåpet har varit att lampan inte slocknar när man stänger dörren, men det feler upptäckte jag rätt snabbt efter att jag flyttat in, och jag löste det helt enkelt genom att ta ut lampan.
Nu nämde jag det i måndags när jag felanmälde och det var det problemet som fastighetskötaren kom till mig idag för att fixa. Och det gjorde hon genom att sätta dit några häftkuddar. Och hon sa det igen, det hon sagt igår när hon ringde och bestämde tid, att jag fick själv betala för glasskivan. Och jag sa igen att det tyckte jag inte.. Aja, jag behöver ju inte återberätta hela vår diskussion, men det gick ut på att hon tyckte att det var mitt fel att skivan gick sönder och jag får betala 450 kr för den, antingen nu eller när jag flyttar.
Jag tycker att det är ett gammalt skitkylskåp som har sett sina bästa dagar. Hon har brecis lagat lampan med massa tejp lr vad det var och det fryser sönder min mat. Och förästen så funkade inte hennes lagning för jag satte på videoinspelning på min mobil och la in den i kylskåpet och stängde, och det är tänt hela tiden.
Och att jag använder sakerna i min lägenhet normalt ska sakerna tåla. Och att jag råkar vara den som bor i lägenheten när skivan går sönder efter massa slag genom minst ett decenium, säkert mer (jag är inte så bra på kylskåpstilarna genom åren) ska inte drabba mig. Jag är fan inte ens våldsam! Jag anser att jag tar hand om lägenheten och sköter den så att det Inte ska uppstå några skador.
Nu blev jag visst arg igen:P. Jo, ett till roligt argument hon sa var att det var ju inte nytt, men minsann inte så gammalt heller, men det är ju så att gamla kylskåp är mycket bättre och håller säkert 20 år, nya är ju så dåliga och går sönder efter ett år. Men det tycker inte jag är nåt jvla bra argument för att jag ska ha ett ihoptejpat kylskåp och behöva pröjsa nästan en halv tusenlapp för en glasskiva.

Så. Jag är iaf stolt över att jag vågade säga emot. Och jag är inte så hård i verkligheten som jag är här, det vågar jag inte. Speciellt inte mot henne. Jag har alltid varit rädd för att få skäll, men jag har övat mig och blivit hyffsat duktig på att våga säga vad jag tycker, även till de som som kan ge mig skäll, eller är.. typ över mig.

Det känns som att jag på sista tiden har varit i krig mot folk. Först rektorn och nu abk/fastighetsskötaren. Det tär som attans på krafterna.. Några ronder har jag massa kraft och energi, när jag ilskan driver mig. Men efter ett tag blir man bara trött.. Och ledsen.

Tyvärr blev det inget pysselinhandlande idag, men jag ska försöka hinna med det till helgen istället.
Då ska vi också till mamma på söndagen och fira henne:). Det ska bli jättekul!

(Förästen så får jag inget nät till ventilen heller för hon tyckte att det räckte att jag stängde ventilen så mycket det gick....)


Men imorn e de skoj igen! För då har jag BILD!!!!:D



(Tillägg: Fastighetskötaren var iaf snäll å tog hand om musen.)