En till mil..

..inlägg.

Tack för påminnelsen Anna! Vi får se hur långt detta blir. Bara så ni vet så skriver jag ändå inte allt jag hade velat skriva när det blir sånna där långa inlägg. Men det är mest för att jag glömmer bort de=P.

Hm. Det är förra veckan jag har att skriva om nu. I måndags var det pysselkväll på skolan. Det var inte så många som kom men det var trevligt ändå. Jag åt massa clementiner och pepparkakor och drack glögg till det. Jag pysslade ihop en grej som ska bli en julklapp och så dekorerade jag några pepparkakor. Det var jätteroligt! Vi ska nog baka lite pepparkakor hemma i Växjö imorn så vi kan dekorera. Fun!
Just ja. Jag var faktiskt hemma från skolan i tisdags. Illa.. Men jag kände att jag behövde det. Det har varit så grymt mycket i skolan å med musikcafeet. Detta jullovet är Verkligen välbehövligt.
I torsdags var det julbord på skolan. Det var mysigt! Gott och trevligt sällskap. Nicole och jag slapp sitta ensamma denna gången=P. De hade dukat upp massa massa julmat, och dukat fint med blommor, ljustakar och fina servetter. Laxen var riktigt god! Men julskinkan gick inte hem. Så jag ser fram emot julskinka på julafton hemma i Växjö. Spexet var helkul med.
Hehe, hade velat visa er här.. Massa cred till tolk-klasserna!
I fredags var det julavslutning. Rektorn kunde inte närvara så biträdande rektor elle rvad hon är fick hoppa in. I vanliga fall (alltså förra året) tar det jättelång tid, för rektorn ska mala å mala å mala. Men i år tog det en kvart å det var mest för att vi fick lyssna på duktiga Henrik som spelade lite musik. Jag gillar korta tal=P.  Vi var inte så många som närvarade sista dan. Men Nicole och mig kan man iaf lita på;).

Så på lördagen kom Stefan och stannade över natten till igår. Det var jättemysigt. Nu jobbar han och jag ska upp till växjö imorn så vi kommer inte ses föräns på fredag. Men veckan är ju fullspeckad av massa roligt så det går nog snabbt.
Är ju julafton till exempel! Och så får jag träffa mamma och Anna som jag inte gjor tpå jättelänge.
Och kanske kanske får jag träffa Vicci och Isac. Hoppas hoppas!!!

Imorn ska jag alltså ta mig till växjö. Bussen går från affären typ kl två till hässleholm där jag hoppar på tåget till växjö. Jag behöver inte byta en enda gång, vilket är Grymt skönt! Speciellt när jag ska resa med två katter, väska och påsar med julklappar och kläder. Det ska nog gå bra=).

Såg förästen Den enfaldige mördaren på svenskan i torsdags. Har ni sett den? Se den! Hasse alfredsson har reggiserat den. Ni vet, Hasse i Hasse och Tage. Och han är med och spelar med. Och Stellan Skarskård spelar huvudrollen. Dom är så bra! Och filmen är så bra! Se den!

Och apropå filmer så såg jag Pineapple express häromdan med. Började se den en annan gång men tappade intresset. Men jag gav den en ny chans och den visade sig vara störtrolig!

Och som underhållning idag har jag mellan hemmasysslorna sett på
Dilbert på youtube. Helkul!



Pretty Birdy

Hittade en sida med massa finfint. Bland annat detta urgulliga halsband. Eller vad säger ni?



Luciadagen

Nu har det gått nästan en vecka och ska jag undvika dessa milslånga inlägg så får jag skriva lite nu tror jag.
Jag  börjar med att berätta om tisdagen. Dagens höjdpunkt var helt klart naturkunskapen. Vi labbade igen och det var jättekul! Matilda och jag labbade tillsammans. I vår lilla grupp blev det bara två par och en triss. Men det är mysigt=). Labben gick ut på att vi skulle ta en droppe blod på tre små glasgrejer å så bredvid skulle vi lägga en droppe av en lösning. Olika lösningar på de tre olika glasgrejerna. Vi såg hur celler reagerade när den typ löstes i olika saltlösningar. Det var helhäftigt att kolla i mikroskopen. Ibland var det ritkgit vackert! Som röda landskap.. Både Matilda och jag var lite skraja för  nålen, men till slut bestämde vi att vi skulle sticka mitt finger för blod. Men jag vågade inte själv så läraren fick göra det. Jag blev demonstrationen som visade de andra hur de skulle göra. Jag vågade inte kolla. Huh. Men de kändes typ inte=P.

Onsdagen handlade oom att fixa de sista till festen. Vi hade lite smått panik för det var massa som inte var klart. Det blev inte ritkigt den invigning som vi trodde i torsdags, för det ända som är där det ska va är sofforna. Vi saknar draperiena/gardinerna, pallarna, den stora växten, stereobänken och stereon. Vi fick ta ner massa stolar å fåtöljer å låna sålänge. Och vi lånade en stereogrej från skolan. PAanläggning hette de kanske? I don't know...
Huh vad vi joxade. När vi kom fram till att vi inte hann fixa en stereo innan festen och att vi måste låna en fick vi först leta reda på den ansvarige läraren och be om lov. Vi fick lov men han visste inte var den var. Och det gjorde inte vaktmästaren heller, Men sen visade det sig att den redan stod i musikcafeet så de va ju nice!

Så kom då festdagen. Dagen med stort D. Vår luciafestdag!
När alla lektioner var avklarade tjugo i fyra gick Gorm och jag till lilla Matöppet och köpte läsk och chips. Sen hämtade vi stolar (Det gjorde Gorm och Alwx=P) och så pyntade vi (det gjorde jag). Ellen hjälpte mig lite me. Vi gjorde apelsinnejlikor och hängde upp massa glitter. Det blev rätt nice! Glömde ta kort dock..
När det var fixat skingrades vi för att göra oss iordning i våra hem. Ellen hängde på mig och vi tog en sväng förbi pizzerian och plockade upp ett par pizzor som vi kunde fylla magen med. De va mums!
När vi käkat, gjort oss fina och väntat en stund gick vi tillbaka till skolan. Där hällde vi upp chipsen och pepparkakorna. Och läsk och bär i bålskålen. Den va god förästen. Fast läsk med hallon kan völ inte bli annat än nice?=)
Festen var jättemysig! Det kom en hel del folk, och stämmningen var jättebra! Inget bråk å så.. Det kändes hellyckat!
Och så började det snöa på vår festdag lixom. Det var fint!=)
Jag blev lite "trött" på slutet och supersockersöta Elin följde mig hem. Och nån hade snott mina cigg så hon lämnade några till mig. Så sött! Och några skulle sova hos mig, men de kom aldrig. Två sov nog på internatet och en hittade inte.. Stackarn..=P Aja..
Jag mådde inte alls bra dan efter, igårmorse. Vi skulle ju städa å sånt å jag hade lite panik över det. Men till slut fick jag tag på elevrådsElin som hade lovat att hjälpa till och hon sa att de hade fixat de för längesen.. Så när jag lyckades komma iväg vid lunchtid behövde jag bara sopa lite och ta upp skålarna till matsalen. Också sweet!!=)

Så jag hade bara samhälle igår. Missade tyvärr lucian med. Men vad gör man? (Låter bli alkohol kanske=P),
Men de var en engångsföreteelse ju=P.
Iaf, på samhället fixade vi klart enkäten vi har jobbat med och vi hade enskilda samtal med läraren. Han sa jättesnälla saker om mig, till mig. Så jag gick runt med ett stort leende den dan och var allmänt lycklig.=)

Så tog vi oss downtown, och jag tog tåget vidare till Ronneby. Jag hann dock kika in en sväng på cityzoo innan tåget gick. De är så söta där=).
Så igår när jag kom åkte vi och handlade och matade Stefans mammas katt. Supersöt katt=).
Vi gjorde räksoppa igår. Den var jättegod. Men vi måste göra räksoppa efter mitt recept med för det är helt olika saker. Räksoppor kan se väldig olika ut. (Inte mitt recept, pappas systers mans recept är det.)

Yeahyea, nu sitter jag i Ronneby och skriver på Stefans laptop. Han har jobbat lite och blev klar nu så jag får väl med stänga ner. Vi ska nog till Kosta Outlet imorn.. Nice=). Och ullared nästa helg.. Kanske.. Vi får se..


Hjältehund

Helt fantastiskt. Och sorgligt..
Kolla

Grattis Mamma!

Sådär, nu får jag väl skriva lite igen. De e på tiden minsann. Som vanlig när det går såhär lång tid plockar jag fram almenackan för jag kommer inte ihåg allt i huvet.
Då för länge sen, vecka 45 då jag skrev sist ser jag att det var kalkonmiddag på skolan. Hmm.. Det var rätt trevligt. Det blev lite fel i början då Nicole och jag betalade första 500lappen till resan och inte fick sittplatser hos de andra. Så vi fick sitta helt själva, isolerade och utstötta vid ett eget bord. Det var faktiskt riktigt tråkigt så vi tänkte dra. Men så mötte vi några klasskompisar där ute som inte hade vågat sig in, för de var lite sena och trodde att vi redan hade käkat och var nästan klara. Men vi övertalade dom att sätta sig hos oss,och så gick vi alla in igen. Söta Matilda kom och satte sig hos oss ett tag med, så det blev riktigt trevligt. Tänk så oviktigt allt annat blir när det viktigaste försvinner. Det är människorna, vännerna som är de viktiga.
Efter middan så var det lite fest i musikcafeet. Men där var jag bara ett par timmar, och tog det rätt lugnt för sen kom min sötnos, och då fortsatte jag ta det lugnt med honom, hemma hos mig.

Oh, veckan efter där, onsdagen vecka 46, hade vi idrottsdag. Då ni, då Curlade jag!! Det var kul! Superläskigt i början, när man kände sig som bambi på den hala isen. Några löjliga, gälla tjejskrik gav jag nog ifrån mig då jag höll på att tappa balansen och trodde jag skulle ramla och dö. Men så småningom fick vi till det. Tror vi vann en runda och förlorade en runda. Men det var mindre viktgit. Det är svårare än det ser ut att få iväg klotet med rätt fart.

Jag träffade min bror en snabbis dan efter, då han körde mig till bredbandskontoret där jag fick kontrollera att mitt modem fungerade. Det gjorde de så dan efter fick nån kille ta sig ut i vida världen och leta upp felet, efterssom min internet inte funkade. Men killen hittade felet snabbt. Bra de!

Vecka 47 hade en fullspäckad supermysig helg. Eller framför allt lördag. Då tog jag mig först ut till Terese där vi firade hennes födelsedag. Vi fick mumsig smörgostårta och en hel del frestande snacks. Till Terese hade jag knåpat ihop ett kort och fyllt en liten tygpåse med choklad.
Vid sextiden fick jag lämna dem och joina Stefan. Då kom han och hämtade upp mig och så körde vi mot stan och centrum. Först hämtade vi ut reserverade biobiljetter och sen gick vi till Peking där jag hade bokat bord. Peking är så mysigt! Och de har god mat med. Som vanligt åt jag kyckling. Vi hade lite tid på oss innan bion började så vi gick en runda genom stan, bort till Tivoliparken. Det var Ritkgit kallt ute, men ritkgit mysigt ändå. Jag fick värma min hand i Stefans ficka=). Bion vi såg var Rallybrudar. Helt ok, charmig. Mysig. Sverige kan faktiskt. Fast de ska va komedier.

Sen kom veckan då Hunniebunnie Cattis fyllde år. Grattis sötnos!=)
När sista helgen i november kom så åkte Stefan och jag till Ikea på helgen. Det var en del folk där inne, men inte oframkomligt. Det var mysigt, men det är det blir det ju i rätt sällskap. Det saknades lite grejer på Ikea tyckte vi. De hade julpynt, men inget roligt. Samma sak med ljuslyktor. De hade inte ätpinnar eller julstjärnor. Och inga plastgranar. De va skumt tyckte vi. Men en del annat hittade vi. Jag köpte glögg, ett par handukar, en sladd.. Doftande värmeljus.. Och lite annat som jag inte kommer ihåg nu. Efter shoppingturen letade vi upp en kinarestaurang och åt gott. Det var gott och bra, men Peking är bättre.=)
På kvällen sen, kom de sista julpyntet upp. Nu står det amaryllis i fönstret och över den hänger en stjärna och tre nejlikoapelsiner. Tre doftande hyacinter har slagit ut nu och bredvid tvn och på köksbordet står röda julstjärnor. En skål med nötter hag också kommit fram. Och såklart alla fina änglar som jag fått av mamma genom åren.
Just ja, på bokhyllan står ju gosedjuren från jysk med! Får hålla utkik efter årets gosedjurkupong..

Så kom vecka 49, och den tog ju slut så sent som igår så den kommer jag ihåg lite bättre.
I tisdags gick Gorm och jag på stan efter skolan, på jakt efter ljuslyktor till musikcafeet. Vi har ju jobbat på att fixa iordning det. Och det har verkligen hänt grejer! Vi hittade iaf lyktor på indiska. I onsdags kom möblerna och i torsdags skruvade vi ihop dom. Då hjälpte Elin till med och kvinnan som jobbar på skolan som har hållt i det och beställt möblerna å så. Hon har verkligen fått saker att hända! Det är grymt bra. Vi har lite problem med att få vaktmästaren att köpa stereo, men det ska väl lösa sig. Det måste lösa sig. Vi ska inviga det nya häftiga musikcafeet på torsdag. Då är det luciafest. Det ska bli grymt kul!
Aja, när vi hittat ljuslyktor tog vi oss hem till han, dit också Fitim och Matilda kom. Vi pluggade naturkunskap inför provet dan efter. Jag fick precis reda på resultatet och jag hade 17.5 av typ 30. Inte så bra alltså, men det var grymt svårt. Jag är glad att jag fick godkänt!

På torsdagen hade Elin och jag en liten vinkväll. Vi bakade scones (skulle egentligen bakat lussekatter, men jag glömde ju saffran.) Scones med ost är grymt gott och mättande. Så såg vi på Resan mot jordens mittpunkt. Den var inte så bra. Den var visst en barnfilm. Väldigt barnslig. Men vi hade roligt!=) Jag blev lite rädd för läskiga fiskar och dinosaurier.

När skolveckan var slut gick jag till affären och köpte saffran som jag hade glömt köpa dan innan då jag köpte allt annat man behöver i ett lussebak. Så, när jag kom hem med saffran var listan komplett och jag kunde sätta igång baket. De blev faktiskt bra! Kollat runt lite på nätet och kom fram till att använda den blå jästen och ha i kesella. Och så lät ja det jäsa i en timme istället för en halv. Så kom stefan som var den första att få smaka. Mumsmys!
På lördagkvällen gick vi på bio igen och den gången såg vi Vi hade iallafall tur med vädret igen. Den var bra! Det är så mysigt att gå på bio. I love it=).

Och dumma vimsiga knäppa jag glömde bort min söta fina älskade mammas födelsedag i lördags. Men hon förlät mig. Och jag sa grattis i efterskott igår. Får ge presenten när jag kommer upp i jul.=)
Grattis mamma!!

Sådär. Nu får det räcka för denna gången. Tudeloo.






En plåt ogräddade lussekatter.


Jag och söta Elin en annan vinkväll.


Naturkunskapskul.



En mysig fika på Fenix med the girls.


Curlingen.



Kalkonmiddagen.



Engelskakul.



Höst.