JUL

Nu har storhelgen kommit och gått.
Har såklart hänt massa sen sist. Jag borde skriva lite varje dag så det inte behöver bli så himla mycket..

Jag börjar i ordning.
På onsdagen innan jul skriva jag andra nationella provet i engelska. Det om hörförståelse. Det kändes som det gick jättedåligt, men jag hörde senare att det hade gått bra och att jag klarat de. Skönt!
På torsdagen var det rätt softa lektioner med läraren jag har i svenska och engelska. Hon jag tyckte va lite skum i början. Hon e helcool nu.
På friskvården spelade vi basket och fotboll. Så roligt! Jag älskar basket! Fotboll är svårare.. Men jag gjorde två mål=D. Vi var tre i varje lag, jag spelade med de båda sportiga pojkarna och båda typ sträckte benet eller nåt. De hade himla ont såg det ut som iaf. Så vi fick avbryta när det bara var jag kvar i laget som kunde stå=P. Stackarna...
På kvällen då på torsdagen var det julfest på skolan. Först åt vi stort och jättegott julbord (impad facktiskt!) och sen såg vi på spex i aulan/bibblan. Spexen var med imponerande! Varje klass skulle bidra med ett varsitt spex typ (min klass bangade).
Jag skrattade mycket den kvällen. Grät lite med när jag fick et tkort av en tjej som är utbytesstudent som skulle åka då på kvällen. Vi hade foto tillsammans. Hon är så söt, spred alltid glädje. Är glad att jag fick lära känna henne..

På fredagen skrev jag mitt sista prov för terminen. Och sista i matte A. Hoppas jag. Men det tror jag. Jag måste ha klarat det. Sen slutade vi!!
Jag träffade äntligen SN efter flera veckor och vi snackade lite å så. Så följde jag med henne till orana sen.
Minns int eom jag berättat att de tappat bort lite tidningar å räkningar som e mina, men iaf, de kund einte hitta dem då heller.
Då kom typ allt över mig, hela terminen på en gång. Fy jag tycker int eom att gråta, å inte där heller.
De säger alltid att det är så kul att jag är där, för jag e så glad å så blabla, så det känns.. som jag inte kan va ledsen där=P.. Men det vet jag ju att jag kan..=P..

Iaf. På lördan jobbade jag. Tror det gick rätt bra. Var som ett långt löpband med kunder.
Köpte katt å hundmat sen med.. Och annas julklapp..
Så hämtade mamma mig på kvällen!
Vi åkte bara hem å hämtade packning å katter å körde vidare mot växjö.

På söndan träffade jag min nära kära vän vicci. Var jättekul att träffa henne å verkligen umgås efter så lång tid. Vi sjöng singstar! Hehe, de e skitsvårt! Hon vann de flesta gångerna men jag vann facktiskt några=D.

På julaftonen tog vi det rätt lugnt. La kom och åt lunch med oss, supergod julgröt och mackor med julskinka. Det bästa med julen! (efter paketen såklart)
Och medans vi sen sneglade på kalle anka så öppnade vi paket. Jag fick va tomte i år. Men jag skippade luvan..
Jag fick Massa fina paket!! En jättesöt liten rosa skällande pudel. Eller den pep nog mer än skällde=P..
Parfym å väska, muggar, katttunnel, HÅRFÖN=D, superfin ögonskuggaborste;), vetekudde till nacken, läcker termos (nån som vill ta en vintertus med mig i skogen? jag bjuder på varm choklad=D)

Så på tisdan skulle mamma iväg å jobba, å jag drog till vicci.
Vi gick ut=P. Det var inte planerat. Jag hade inget att ha på mig å bara mina stora klumpiga kängor med mig. Men jag fick helt enkelt ta av mig koftan, ta på läppstift å örhängen å hem å hämta ett par snygga skor! (som jag tack å lov hade med till växjö iaf=P).
I kön trängdes folk jättemycket å en vänlig själ tog hand om mig där å hjälpte mig in. Helt gulligt! Apropå det så var det en trevlig kille som lät mig gå av bussen före han innan idag. Typ, såndär vardaglig vänlighet. Upplyftande=).
Iaf, tror det var denna kvällen mammablev magsjuk.

Hmm.. Onsdan åkte jag hem å softade. Torsdan träffade jag vicci igen å gjorde stan. Eller hur använder man de där utrycket?=P
Hittade massa på rean, de mesta på gina tricot.. Kommer såklart bilder=D. Så snart ja pallar=P..

På fredan blev anna magsjuk och lagom till sängdax blev jag det med. Jag envisades tills jag kräktes med att tro att jag Inte skulle bli sjuk. (ursäkta otrevliga ord och otrevlig innebörd=P)
Men det blev jag. Men ja var på benen igen på lördan. Lr jag vilade mest på lördan, men jag var rätt pigg.. Då hade jag lite hemlängtan till min egna lilla lägenhet=P..
Så idag körde mamma hem mig. Lördag. Oj nu har jag ju berättat om hela julen å de..
idag när ja kom hem packade jag upp å mamma vilade inte. Hon var inte helt bra än, har lite dåligt samvete bad henne köra mig endå=P.. Men det gick bra iaf..
Sen åkte ja till viky.. kristianstad/sthlm_viky asså.. Vi softade, snackade skit å lagade käk. När jag kom var hon dessutom mitt i baguettebak så jag fick nybakat bröd med=). Gott!!!

Jag kom hem typ kvart i elva och sen dess har jag sett lite på Jane Eyre på ettan. Missade första timmen, å de va lite synd.. Får se om ja hittar den filmen i framtiden så ja kan se hela.. De jag såg var bra.. Jag blev inte ebsviken faktiskt.. (Läste ju boken i skolan.)

Så. Jag känner at tjag fortfarande har massa att berätta, men klockan är MYCKET och jag är trött.
(Varsogod Viky!!;)

Nu ska jag sova i min egna sköna säng..

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA!!!

Kunde ju inte sluta utan att lägga upp lite julbilder å så med=P.


  
Brysselkålen var kokade bara för min skull=).



 
Lisa med min julklapp (kudden från La) och lillan med annas nya akvarium.


 
Bild på mina nybakade lussebullar som jag hade med hem och på tröjan jag fick där man ger blod. Snygg va!!

Julklappshopping!

So. Nu har jag laddat upp med en del att berätta. Tror jag.. Vi får se vad som blir nedklottrat här.

I torsdags, på luciadagen började vi skoldagen med fika i matsalen med skönsång från ett luciatåg. Såklart.
Lussekatter, peppakakor och kaffe. Luciatåget var rätt litet, men det bestod av bågra shyssta elever som ställde upp så vi kunde njuta av jultämmning och slippa tumma på traditionerna.
Lucian var vår utbytesstudent från Ryssland. Har foto med henne. Supergullig tjej. Alltid så trevlig och glad. Man blir glad av henne=). 
Sen åkte vi in till stan å såg på textilarnas utställning. Önnestad folkhögskola har ju ett galleri inne i stan.
Var en hel del coolt där.. Blev lite inspirerad..
På friskvården spelade vi basketboll. Jag blev lite nervös först för jag har aldrig spelat riktig basket och det lilla halvdana ja spelat förr i tiden på raster å så, har inte gått bra.
Men det var jättekul! Alltså riktigt roligt! Och jag gjorde massa mål!! Lixom JAG gjorde mål!!=D Men jag va rhelt slut efter tjugo min.. Men jag gav verkligen järnet me.. Iaf.. Nu får ja fasen palla mig dit de dagar de idrottar efter skolan, för jag tycker ju det är kul! Och jag behöver motionen! SKA komma igån med de efter nyår..

Dan efter, i fredags skrev jag matteprov. Hehe, läraren pratade med mig om det provet igår. jag hade fem fel (det sämsta prov jag skrivit hittills) men han var endå jätteglad och jag hade fått två stjärnor. Det visade sig att jag hade räknat ut ett tal enklare än han. Jag såg att han hade skrivit lysande på provet. Så roligt!=D
Så.. Det tänkte jag skryta med lite..=)
Iaf, efter skolan, i fredags alltså, åkte jag till stan å han fika lite hemma hos viky. Sen mötte jag R i stan och vi gick och åt middag på peeking. Supermysigt och trevligt. Hon intervjuade mig typ, och ska skriva om mig i nån uppsats. (Hon går ju utbildning till behandlingspedagog eller nåt.) Men det köndes inte som en intervju, vi pratade mest massa lixom. Om Allt möjligt..

efter middan åkte jag till carro. Fick äntligen se henens lägenhet! Superläcker och vi hade supertrevligt!
Gick en liten promenix å så med. Så skönt. Har inte gått sådär lixom, bara för att gå på länge.
Jag sov över där med och åkte direkt till orana på lördagen.
Var riktigt skönt att bara ta det lugnt ute på landet en dag med.

Igår startade jag veckan med en intensiv morgon. Först skrev jag nationella prov i engelska. Läsförståelse. Gick sådär. Är lite besviken på mig själv. Men jag tror ja klarade de iaf. Direkt efter de skrev jag ett ordprov som jag missat för länge sen typ. Det var det sämsta ordprov jag någonsin skrivit. Jag var helt yr i bollen efter engelska provet, men det hade gått rätt bra ändå. Hade 80% rätt..
Sen hängde jag upp mina tavlor i matsalen. Ser jättecoolt ut! Mina tavlor hänger direkt när man kommer in i matsalen. Men jag är osäker på om det ens är Nån som stannar å kollar=P. Kanske..=).

Både igår och idag efter skolan åkte jag till stan å shoppade med viky. Idag tog jag en sväng förbi sjukhuset och lämnade blod med. Fick en cool t-shirt där. Hehe, den var i strl S och den var endå större än en jag fick på tandvårdshuset som var strl XL. Eller de var väl nästan lika stora. Men de e väl lite lustigt? Båda passar jättebra så jag e glad=D.
Har fått mass julklappar köpta nu.. Tror inte ja har nåt kvar å köpa..
Har en bok ja måste lämna på bibblan som ja hela tiden glömmer bort=P..

Lillan knäppisen har börjat löpa tror jag. Men nu e hon rätt lugn.. Tänkt kastrera å vaccinera henen efter nyår.. E så mycke annat nu..
Imorn slutar ja skolan tjugo i fyra, sen ska jag hem å städa, tvätta och baka lussikatter. Första satsen tog slut å jag måste ju ha med mig lite hem till jul!!

Nu borde jag sova.. Men jag tror jag ska varva ner med en kopp te först..

Visst ja! Har lite nya bilder på katterna i fönstret, deras favvoplats..



Och ett "smycke" jag gjort. Ska jag ge till min kusin har jag tänkt. Rullat massa reklampapper å limmat å limmat..
Vad tycks?


Otroliga Paul Potts


Mariah Carey - Butterfly


Julstämmning på stan

Nu har det bara gått en dag sen sist.. Men jag kände att jag ville skriva endå..
Ville skriva att jag träffade en vän igår och hade jättetrevlig=). Såg på Hairspray.. Supersöt film=).
Den rekomenderar jag!

Så idag har jag köpt ramar för en hutlös summa och fikat med söta terese.. mysigt=).

*error*

Andra Advent

Oj.. nu gick det ju massa dagar igen.. jag har blivit dålig på det här med att uppdatera regelbundet..
Men sitter jag här igen, och ska skriva ner alla superintressanta detaljer i mitt liv;)
Nu är det en vecka sen sist. Iaf då på tisdagen, den fjärde december blir det, var jag hos tandläkaren igen.
De gjorde avtryck på mina tänder så jag kan få en jättesexig bettskena att sova med. Det gick jättefort, behövde bara sitta där några minuter typ. Lättad över att få lämna stolen utan att känna minsta smärta (hade tandutdragningen i färskt minne) nästan sprang jag ut och nedför trapporna mot bussen.
 Väl På bussen kom jag på att jag kanske borde kolla mig i spegeln efterssom de haft en hel del blå lera i munnen på mig. Hehe tur det, fick diskret tvätta bort lite från kinden och nästippen..
Gå inte ifrån tanläkarhuset utan att kolla dig i spegel!
Det negativa med att det gick så snabbt var att jag skulle hinna tillbaka och skriva ordprov på svenskan. Asså det hade ju varit bra om jag hade pluggat=P.. Men jag räknade kallt med att få lite extra tid på mig..
Hur som helst så behövde ja ginte göra nåt prov, tydligen hade många andra int ehelelr pluggat och skulel göra det en annan dag.. vi såg på film istället. Eller värsta språket tror jag det var..
Med han Fredrik Lindström. (hehe, jag googlade;)
Så jäkla bra! Det är lyx att få se sånt i skolan. Det är nästan så jag sjunker ner i stolen bakom bänken och kurrar. T.o.m. i det kala, kalla, supertrista klassrummet.

image203

I onsdags var jag dålig. Alltså dålig som människa. Fast det var jag ju egentligen inte. För jag kan me må dåligt. Men jag var inte dödsjuk så jag Borde ha gått till skolan. Men jag mådde inte bra. Och jag ville bli frisk till torsdagens kentkonsert. Men den dagen hemma gjorde gott. Jag vilade, höll mig varm, tvättade massa kläder och bakade lussekatter. Det var så skönt att få lite saker gjorda.

Torsdagmorgon åkte jag tidigt tidigt till vikytiky. Där hälsade jag för första gången på supertrevliga Alexandra. Så plattade jag håret och visade mina nya fina hårtillbehör.. Fun!
Sen gick vi till stan å hoppade på tåget. Nicoleknäppisen missade bussen och kom senare.
Vi köade flera timmar. Typ en och en halv timme innan insläpp så övergav alla kön och började trycka på runt ingången. Vi bara suckade och följde efter. Men viky hittade en liten vrå under en trappa (=P) där vi häckade ett tag.
När det klockan närmade sig halv sju och insläppstid så stod vi redo. Jag höll i jackorna och viky och alexandra skulle ta plats. En trevlig vakt sa att garderoben där borta inte hade nån kö. Snällt tyckte jag=).
Så väntade vi å väntade. Nån spillde ut en cola och jag fick springa och leta servetter för den rann ju ut precis där jag satt=P. Men jag hann inte bli så blöt och jag hittade servetter.
Redan innan konserten började blev det jättevarmt och kvavt. Och när bandet gick upp på scen blev alla Galna.
Alltså GALNA. Alla viftade med kameror och skrek. Knäppa människor alltså.
Kent var jättebra. Såklart. Men jag tror jag inte är ett tillräckligt fan för att stå där och svettas och knappt höra vad de säger och Njuta. Det gick inte. Jag försökte mest stå ut. Det gjorde ont i öronen, det var så satans högt. När det kom en extra bra låt försökte jag följa med och njuta lixom.
Samtidigt tryckte folk på från alla håll och kanter, viky och alexandra stod typ längre fram till vänster om mig och nicole försvann nånstans åt höger. Innan konserten började satt vi ner och väntade. Skulle ju vänta rätt länge där med. Då kommer ett satans pucko och bara travar rakt in och ställer sig typ precis i mitten av oss. Sen rörda han sig inte ur fläcken. Viky och alexandra sa att han försökte tränga sig emellan de hela tiden med. GRR!
En ritkgit cool, läskig och rätt äcklig sak var de lustiga mönstren ångan från oss gjorde i de färgade ljusslingorna från strålkastarna. Det var Mycket ånga. Och vi var Väldigt varma. 

   


Så åkte vi hem. Första bussen åkte bara förbi med texten fullsatt. Så gick vi med till den tidigare hållplatsen och kom med nästa. Vid det laget hade vi alla Otroligt ont i benen. Så missade vi tåget hem med typ sju minuter. Så vi kom på tåget en timme senare, tjugo i tolv och var hemma tjugo i ett.
Visst ja, på vägen dit, på tåget träffade vi på en klasskamrat till mig som skulle till samma ställe som vi, fast hon skulle jobba. Coolt sammanträffande det jue=).
Hon blev hämtad på stationen och vi fick skjuts av de hem. Så snällt! Så Skönt att slippa gå den biten då, mitt i natten, helt färdiga och trötta.

På fredagen Orkade ja ginte gå. Fy va kasst samvet ejag hade för det sen hela dan. Men jag lovade mig själv att komma igen. Så åkte jag ut till orana. Så Skönt att vara där. Ska dit snart igen hoppa sjag. Det gav lite krafter tillbaka.
Jag skulle plugga hela helgen.
Bah!
Jag gjorde inte ett meningsfullt dyft på hela lördan. Men på söndan damsugade jag och pluggad elite iaf. Skrev en resencion av boken Jan Eyre av Charlotte Bronte.

Och idag har jag gått till skolan. Det var nära at tjag försov mig igen. Jag vaknade vid åtta men skulle vila liiiite till. Så vaknade jag igen vid nio=P. Men skolan börjar ju tjugo över tio på måndagar så jag hann, det var coollugnt=).

Å idag kom ellospaketet=D. Jeansen och tröjan passade perfekt. Skorna med. Vinterskorna var lite stela bara, får mjuka upp de typ.. Genom flitigt användande. Finskorna tycker jag verkligen är urläckra!

 


Tänkte lägga upp lite filmresencioner här med sen.. Men nu skrev ja så mycke anant så nu orkar ja inte skriva nårra sånna=P.
Nu ska jag mysa med en kopp kaffe!



  

  


Talking cats



So.
På torsdagen hade vi idrottsdag. Men skola som vanligt på förmiddan.
Jag hade valt att gå i önnestad. Dels för att inget annat verkade roligt, dels för at tjag trodde att jag kunde gå en minirunda å sen gå hem=P..
Men så blev det inte. Vi sammlades i trupp och gick alla tillsammans. Var bara jag och två andra från min klass. Två som jag int epratar med så mycket.. Men vi pratade lite då på rundna och de va jättetrevligt!
Trots att det blåste, va kallt, regnigt och jätteblött!

I fredags träffade jag äntligen viky och fikad emed henne.. Kom ifatt lite med skvallret.. Fun=)..
Har typ bytt stammisfik nu. Från darins till kaffe&sånt. Darins e ju supermysigt men kaffe&sånt är det med. Och de har Mycket godare hot java..

Pyntade lite nån dag med. Blev inte så fint som i mit huvud.. Men det funkar..
Jobbade lördag, söndag..
Fy va trött jag är nu för tiden. Jag ska ta ledigt nästa helg tror jag..  Så jag orkar..

Idag klippte jag mig. På pink. Har klippt mig hos henne innan. Jag litar på henne.. Hon är så duktig och trevlig!
Köpte lite hårprylar där med.. Mitt hår komem rvara så fint å glänsande nu=)..

Imorn ska jag till tandläkaren igen. Fixa bettskenan tror jag.. Så har jag glosor och ordprov imorn med.. Ska försöka hinna tillbaka så jag kan göra de.. Blir tajt om tid..
Och så är det nationella engelska prov på onsdag.. huh..
å på torsdag fyller mamma år!!=D
å jag ska på konsert i lund.. Kent..

nu ska jag lägga mig å soova!=)