Begravning och Lillan

I fredags åkte jag till växjö och gick på mormors begravning.. Det var trevligt att träffa släkten igen.. Begravningen var jättefin. Och det var dne braiga prästen. Han som pratat på massa skolavslutningar när jag var liten. En gång på en skolvaslutning had ehan på sig jättestora solglasögon och så pratade han nåt om passion, och jag minns att jag blandade ihop det med passionsfrukt och pensionärer.. Jag var lite förvirrad..
Iaf, så åkte jag hem samma dag och sov hos viky. Fick ring ru nt massa och försöka hitta kattvakt. Till slut hittade jag en vän som kunde titta in hos lisa på lördagen. Jag kom alltså inte hem förens på söndagen. Jobbade lördan å söndan asså=P.
Och var tvungen att sova hos viky för det gick inga bussar. Inte ens på söndagen då jag började kl 12 skulle jag hunnit med buss. Första bussen från önnestad var i stan kl halv två. Suck på det..
Tvn funkar inte heller.. Jag måste visst skaffa en sån där box endå.. Komplicerat.. Men de löser sig väl.. Men det bli nog nårra dar/ett par veckor nu utan tv..

Igår hämtade jag en katt.. Som hade blivit utslängd från sitt hem. Hon har norsk skogskatt i sig så hon har jättelång fin päls och så är hon svart med vitt på magen och vita morrhår. Hon är en riktig skönhet. Och så räknade de ut att hon skulle va knappt ett år. Född i november eller december förra året.. Så ja får väl välja datum sen..
Hon va rlite blyg i början men redan efter en timme spann hon i min famn.. Och hon somnade hos mig i sängen.. Lisa låg å kollade på henne.. Men när jag vaknade låg lillan (som hon heter) under soffan och lisa låg i handfatet på toan.. Lisa fräser åt henne men lillan har inte brytt sig föräns nu.. Nu svarar hon å jamar rätt hjärtskärande.. Men de verkar nyfikna på varandra.. Jag hoppas de löser det snart.. Jag tror de komemr gå bra.. Lisa vet jag är en jättesnäll katt och lillan verkar också va det.. Vi kelade lite innan i soffan med. Hon vågar sig fram ibland, men tror hon vill känna av läget ett tag först i säkerhet (under soffan).
Hon är en riktig kärleksslukare. Och supermysig.. =)..
Kommer bilder när jag fått några bra..=P

Ska jobba imorn och på fredag med. Då är affären stängd och vi ska bara flytta.. På kvällen på freda ska ja på inflyttningsfest hos terese.. Ska försöka få med viky.. Ska bli jätteroligt.. Tror jag kommit på en bra present.. Får spara kvitot om de inte alls går hem=P..

Åh visst ja, skaffade hemförsäkring igår med och passade på att försäkra lisa.. Ska dit imorn på nån lunch igen och försäkra lillan med.. Nu känne rjag mig minsann vuxen och ansvarstagande..=P... Men egentligen borde ja fixat me detta för länge sen.. iaf, nu e de gjort=)..

Idag har jag softat och varit hemma med katterna.. Fick lite tvätt gjord.. Lillan kissade å bajsade i sängen.. Men hon har varit i lådan så hon vet att hon ska dit, tror bara detta är väldigt nytt och läskit för henne.. Jag satte in ena lådan i vardagsrummet istället så hon hittar..

Ne, nu ska jag koka kaffe och se om lisa eller lillan vill kela lite!=)



 


Och en bild på en av de nya leksakerna..

Om Emil Jensen

Nu är jag nyss hemkommen från konserten och staden. Jag har redan pratat av mig lite, men jag ska försöka formulera mig här också så inte bara mamma får ta del av hur underbar jag tycker Emil är.
Jag är så glad över att jag såg honom, att det löste sig så jag kunde det.
Varenda ord han sa och varenda låt han sjöng, höll jag med om. Han är rolig.
Han fick mig att må bra.
Han berättade om sorg, och hur det är tabu. Och så sjöng han en låt, och det var så fint. Och jag hade velat komma ihåg allt han sa så jag kunde säga det till alal på begravningen imorn, men jag kommer inte ihåg och jag kan inte säga det lika bra som han.
Han pratade om stress och oro och hur mycket det är man ska hinna med nu för tiden. Så väldigt mycket.. Han pratade om handling istället för tanke. Asså om miljöfrågorna. Å så.
Och han pratade om självkänsla och.. så sjöng han en låt, ska lägga in den här nere om jag hittar den, som var helt underbar. De när han sjunger, "ni är inte vackrast i världen, världen är vackrast i er", är så otroligt.. fantastisk.
Jag gick därifrån och var helt lycklig och varm och glad, och jag Önskar verkligen av hela mitt hjärta att alla kunde se honom uppträda. Min uppmaning är: Ta chansen om ni får den!




Emil Jensen


a bit stressed

Händer massor. Pratade med N i tisdags och hon fick hjälpa mig reda upp lite saker. Blivit lite mycke på sista tiden. Jag skulle säga till att jag inte ska hålla i tröjorna å de på skolan. Jag vet inte hur jag över huvud taget fick den uppgiften, men nu har jag iaf meilat elevrådsordöfanden å sagt at tjag inte tänke rha hand om det=P.. Känns Skönt.. Massa sake ri skolan med.. Plötsligt, pang bom, har jag tre uppsatser att skriva.. Tror de blir lite av ett plugglov=P.. Haha, yeah right..

Ska på konsert ikväll. Ska se Emil Jensen.. Ska bli rätt mysigt.. var massa krongel med det innan med, om jag kunde gå eller inte, men det kan jag nu.. Skulle ev åkt till växjö redan ikväll, men jag får skjuts av min kusin som bor här nere och som med ska upp. Så de e ju bra.. Sen måste jag tillbaka till kristianstad imorn igen för jag ska jobba på lörda å sönda. Antingen åker jag men han (om han ska tillbaka redan imorn å de e ok) eller så tar ja tåget eller så får mamma köra mig.. Iaf, de löser sig nog.
Ska ju på begravningen i växjö. Mormors..

Har beställt lite grejor från
asos.com. Bland denna väskan=D. -->





 


Bara galla

Jag är fruktansvärt irriterad. Är du på bra humör och vill fortsätta vara det så sluta läs nu.

Jag börjar med teatern. Vi skulle se en föreställning med svenskan i skolan. En improvisationsteater. Och jag har bara hört massa jättepositiva omdömen om dom så jag såg ju verkligen fram emot det.
Första tio minutrarna blev jag rät besviken, men ville verkligen ha roligt, så jag skrattade med. När det gått en halvtimme börjar jag undra vafan de håller på med. I pausen funderade jag seriöst på att åka hem. Det var riktigt lockande. Men det kändes för respektlöst och läraren satt bara två platser från mig. Så jag stannade.
Men jag tror de flesta i min klass gått hem för det kändes tomt runt oss. Men jag hörde flera som skrattade och de ja åkte med i bussen hem tyckte dom var helt Underbara. Jag FATTAR inte det. Dom var så satans kassa så jag facktiskt är Upprörd över att de har Stulit min tid. För det mesta så var de bara utklädda clowner som struttade runt på scenen och gjorde konstiga läten. Asså det var ju en teater för dagis! Annars så påminde de mest om nån slags standupcomedy. Men ska man köra de så får man ju förbereda lite skämt. Så fort de sa nåt å nån skrattade så körde de på samma grej i tio min. Typ han sa flat-tv. Och folk skrattade. Då fortsatt han prata om de å sa flat-tv fem gånger till. Och dom Skrattade! GAAH!!

OCH. När jag skulle hämta min jacka så gick jag ner å ställde mig bakom massan och det rörde sig framåt å tilslut stod jag längst fram å hade en stor massa bakom mig. Jag står å håller fram kortet. Och den dumma tanten Ser mig och Går förbi mig HELA tiden. Hon ser mig, och tar kortet bredvid mig Hela tiden. Till slut står jag där å håller fram kortet å håller på att börja lipa. När jag äntligen får min jacka är det inga bakom mig. Då är det jag å nån till längre bort som fick hjälp av nån annan kvar. På nåt vänster så hade Hela jäkla högen baokm mig fått sina jackor före mig. Tant!

Och idag skulle vi rida på friskvården. Jag sa i tisdags at tjag orkar inte det, det blir för mycket på en dag. (Va hos tandläkaren imorse med å det e facktiskt ett litet projekt när man bor i önnestad å ska hitta till ett ställe i kristianstad man aldrig varit på innan.)
Men när första gruppen ridit så kände jag att äh, jag kan väl rida. Så jag hoppar upp. Och det ångrar jag med. Det funkade inte alls. Jag har lärt mig att man använder tyglarna och skänklarna och sitsen för att styra en häst.
Denna hästen gick inte med på det. Tanten i mitten sa, jamen du får inte krama med skänklarna då börjar han trava å sen gallopera. Sen sa hon att jag fick inte dra i munnen får då började han gallopera. De va massa ja minns inte, men iaf så var jag tvungen att låta denna obstinata häst ha Väldigt långa tyglar å va väldigt försiktig när jag ville svänga. Vilket betydde att jag fick flaxa en hel del med armarna. Efter tantens instruktioner.
Men jag hade ju ingen kontroll, jag kunde inte göra halt när jag ville för han brydde sig inte om tyglarna å benen var jag tvungen att va noga med att hålla Borta från magen på den å SÅ MYCKET kan man inte göra med sitsen!!
På slutet säger hon att jag ska släppa helt lösa tyglar. So fort jag släpper dom så sätter han fart och jag kortar dom Lite för att få bara Lite kontakt med honom så jag kan styra in honom i hästen framför mig (efter tantens tidigare instruktioner) så han saktar in. Då Säger hon endå att jag har gjort nåt fel. Den puckade hästen va ju puckad!
Asså klart jag gör fel, men de e ridskolehästar, de borde lyda enkla, vanliga komandon, och jag Har faktiskt ridit i många år när jag var yngre. Tant!

Hos tandläkaren gick det väl typ bra. Ska få en bettgrej att ha på natten för ja gnisslar tänder. Numera gör jag det bara när jag är stressad. När jag var liten gjorde jag de typ jämt. men jaja, bättre sent än aldrig.
Åsså ska de dra bort en visdomstand.. Wiie=). En ond visdomstand mindre.. Men lite läskit med.. Men de blir nog bra.. Kom på att jag måste till ungdomsmotagningen å ta ut min pstav. Och kom på att de måste ju Skära upp å Skära bort den. Och det får mig illamående och nervös. Men de blir nog bra de me=P..

Idag fick jag gå in och samla mig en stund på toan i skolan. Jag är så trött och frustrerad och arg och irriterad på allt och alla. Och ledsen. Nu, idag, denna veckan orkar jag inte mer. Allt är bara skit.

Och såklart ställer alla in att gå ut imorn. Daah.. Ja skiter nog i att stiga upp imorn.. Eller ne.. Eller vi får se.

Kära mormor

Vila i frid..
image180

Så vandrar våra kära genom evighetens dörr

och ingenting på jorden kan riktigt bli som förr

Men tacksamhet skall följa dem som stjärnorna i rymd

Visst unnar vi dem vilan fast blick av tår är skymd


Till "Det kan du klura på :p"

Vem är du?! Blir ju supernyfiken nu! Supernyfiken!!=D

Photoshop skapelser

     


   

 

 





 


Resultat


Naturkunskapsprovet om atomer.




Totalt kunde man få 24 poäng. Svenska språkhistoriaprovet.


WOHOO!!=D

Depeche Mode - Only When I Lose Myself