Äntligen internet!

Igår var det en snubbe här och mätte ledningarna och idag hämtade jag modemet. Softaste hitils, var bara att sätta ihop delarna å sladdarna å funkade det.

Det blev lite midsommarfirande på orana. Var rätt ok. Hehe, jag var helt speedad, måste ha varit trött efter praktikveckan eller nåt. Rensade jorgubbar å åt hemmalagade köttullar. Spelade kubb. Vårt lag förlorade. Men jag fick ner tre pinnar å de var jag jätteglad för!

Sen lördagen och söndagen var riktigt förbannat trista. Jag satt bara i min lägenhet här och gjorde Ingenting. Söndan gick jag till affären och köpte mjölk och jäst och bakade bullar. Haha, dom blev riktigt kassa. Men detta var mitt andra försök, så tredje gången gillt. Jag har nog minann en liten bullmamma inom mig jag med..

Jag har pratat lite med en granne med. Hon kom förbi när jag satt ute och rökte och jag frågade henne en sak å blabla så började vi prata om katter. Hon verkar jättetrevlig iaf. Ska heja om ja ser henne igen. Folk är nog inte så läskiga här i önne endå. Och igår och idag har jag gått runt lite i omgivningarna. Tidigare har jag trorr att här finns En mataffär och en pizzeria. Men nu vet jag att här finns Två pizzerior. En frisörsalong. En bygghandel. En park!
Dessutom kryllar det av gamla vackra hus här. Det är helt mysigt att gå runt och kolla på dom.

Lunchade med citron å hunnie idag. Det var med helt mysigt. Träffar dom för sällan.
Och pappa är nere på en liten blixtvisit så vi hann träffas lite ikväll. Var med mysigt.
 
I tisdags fyllde min storasyster 30 så jag var och firade henne. Träffade människor som jag inte träffat sen jag var liten typ. Kom ihåg dom när jag hörde namnen när jag blev presenterad. Det var rätt kul=).
Åt rostbiff som jag inte gjort på iaf ett par år. Hade inte gjort det ännu sen jag slutade vara vegetarian.
Ska fröska hålla lite bättre kontakt med mina syskon nu. Vi bor ju facktiskt rätt nära.

Imorgon kommer bitte och hämtar mig så ska vi åka och byta micron jag fick. Den funkar inte. Sen ska jag ta tåget hem till växjö. Ska ta med mig lite böcker och så ner så mamma kör ner sen. Så får de äntligen se min lägenhet med=). Hmm.. då måste jag nog endå upp tidigt imorn så jag hinner städa lite..

Åh! Måste berätta en sak till. Idag fick jag börja lära mig kassan på praktiken. Det är helt kul! Men det är inte okomplicerat! Kommer nog ta ett tag innan jag lär mig det där. Men så småningom Måste jag ju lära mig.. Det måste ju lixom gå in på nåt sätt.. Jag trivs jättebra på min praktik. Helt coola mäniskor där.

Låtar



Mari Lindberg - Trying to recall

 


Säkert! - Allt som är ditt


praktikvecka

Min första vecka på praktiken har gått fort. Iofs är mina veckor där bara tre dar långa men endå..
Började i tisdags. Var lite nervös. Men det har gått jättebra. Jag trivs utmärkt! Det är en fysiskt jobbig praktik, men det är lixom positivt. Känns mycket mer meningsfullt. Har varit helt slut när jag kommit hem.
När jag kommer dit på morgonen kl nio så byter jag vatten hos alla djuren och en annan tjej byter maten. Idag visade en mig hur man ser skillnad på de olika fröblandningarna och de å vilka djur som ska ha vilken mat. Sen städar vi lite och öppnar. Igår och idag byggde jag burar. Tre hamsterburar och en illerbur har jag egenhändigt satt ihop! (stolt!!) Nu börjar jag se på det som stora tredimensionella pussel typ. Så det blir lixom lite som en rolig utmaning. Har dessutom packat upp varor, letat upp varor på lagret som skulle upp, städade ett litet lager igår.
En nackdel är att man får otroligt ont i ryggen. Min protesterar varje gång jag rör mig nu. Men det går nog över. Har burit massa stora hund och katt mat säckar idag.  Huh, då blir man svettig=P. Ska bli sköönt att dusha ikväll..
Jag är inte alls lika rädd för små äckliga insekter längre. Och det har bara gått tre dar! Utanför toan har de nämligen alla syrsor å konstiga djur som är mat till reptilerna. Så det är bara att bita ihop.. Snart kan jag nog fånga in de förymda med..

Ska nog fira midsommar på orana.. Känns sådär=P. Men tror att de flesta nya ska hem och de flesta utslussarna ska dit. Asså, de jag känner kommer va där=P. Så det kan nog bli mysigt.. Synd bara att de lovar regn imorn.. Håller tummarna för att det blir sol endå..

Är hos viky nu. Enligt papprena ska mitt internet komma igång nästa vecka.

Min ipod låste sig för tredje gången igår. Illa lixom. Men den funkar nu.. tack å lov..

utekväll på Lotus Lounge

Veckan har gått fort. I måndags var jag i växjö å träffade ekonomitanten. Helt komplicerat, ska skicka in papper varje månad typ. Och kopior på räkningar å kvitton. ush.. Men skönt att de hjälper mig ju.. Och hoppas jag får den där aktivitetsersättningen snart..

När vi endå var i shoppingstaden växjö (de har ju gina tricot) så passade vi på att shoppa lite. Köpte två sommartoppar på gina. Och jag hittade en bikini!! På stadium. Helt skönt. Den är typ grön, blå, brun, vit och svart randig. Bra modell å allt sånt.. Fanns såklart inte på stadium i kristianstad..
På vägen hem körde vi inom ikea så köpte jag två korgar. De kostar 100 kr styck så jag tänkte först inte köpa dom (dyyra) men jag tyckte de behövdes i min bokhylla..

I onsdags var det gamla gänget sammlat. Hunnie, viky och jag tog en fika på darins. helt mysigt..

I torsdags gick jag till min nya praktikplats och bestämde tider och sånt.. Ska börja nästa vecka på tisdag. Kommer praktisera tisdag, onsdag, torsdag, 9-15. Helt skönt att vara ledig på måndagar..
Köpte periodkort med.. Ska gå tillbaka å fråga lite hur det funkar=P. Det är tre zooner men frågan e om jag bara kan åka önnestad-kristianstad på det eller om jag kan åka tre zooner nåt annat håll om jag redan är i kristianstad..

Igår åkte vi till orana och firade S. Jag var helt glad att hon bjöd mig. Kändes lite weird att åka ut dit efterssom jag är utskriven nu.. men det var mysigt.. De har ju värsta kocken där ute som kan baka supergoda och snygga tårtor.. Sen skulle vi ut. Vi var ett helt gäng, 10 pers typ. Förfestade hos viky och gick i samlad trupp till stan.
Gick på ett nytt ställe som typ ingen av oss hört talas om tidigare. Men de var helmysigt.. bra musik, bra dansgolv, mysigt ute.. Ett Stort minus var toaletterna. De var superäckliga.. Provade en ny drink, sex on the beach, supergod!

Har sovit hos citron inatt.. Helt mysigt.. Hehe, jag fick sova i loftsängen.. Nu väntar vi på att trion hos viky ska höra av sig å hänga på till Max..

Massa

Massa har hänt sen sist. Jag har flyttat nu. Är instalerad i min nya lägenhet. Den är helmysig. För en vecka sen, på söndagen åkte vi till ikea och köpte möbler. Lack tv bänk och expedit bokhylla. Den stora. Och lite annat smått och gått. Bokhyllan var INTE lätt att få ihop, och den va Riktigt tung.. Det var precis att pappa och jag kunde få upp den.

Fick massa bärhjälp från underbara kompisar med=). (tack!!)


Iaf, kommer nog bilder sen med. Har ju inte internet nu. Men har beställt. Blev bik, bredband i kristianstad. Det var 70 kr billigare det första året än telia Trots att bik har en anslutningsavgift på 990 kr som är mycket mer än telias 250 kr. Så andra året lönar det sig defenetivt att ha bik. Det skulle ta typ tre veckor innan jag får internet. De ska komma ut och kolla telefonlinjen å sånt. 259 kr i månaden för 2 mb/sek. Det fixar jag nog=).


Apropå det, så ska jag till växjö och träffa min ekonomihandläggare lr vad det heter imorn.. Går nog bra. Ska åka dit med B. Tror vi kan gå lite på stan med. Vill gärna visa henne min stad lixom. B är min kontaktperson nu asså=P.

Sen ska vi en sväng förbi ikea på vägen hem.


Åh! kommer på saker hela tiden=P. Köpte gardiner för 250 spänn på ikea. Men dom var Fina så de var det värt. Och jag måste ha riktiga som jag kan dra för, annars syns det rakt in i sovalkoven typ, och jag bor på första våningen=P.


Ska städa den gamla lägenheten nästa vecka. Har massa där att slänga å så med. Känns helt pinsamt att gå ner med så mycket, känns som man fyller upp hela tunnorna=P.  Har mycke prylar kvar men har rensat ut en hel del me..


Hörde att min hunniebun kommer hem redan idag!!=) Saknat henne som fan. Får försöka övertala henne att offra nån timme på att fika med mig i veckan... ;)


Hmm.. Ska berätta att jag har varit i tommelilla i helgen med. Åkte dit igår och kom hem idag. (hehe knappt, missade bussen så vi fick jaga den=P)

Iaf, hade supertrevligt. Är positivt överaskad. Och är imponerad till max av mig själv för att jag vågade. Känner mig facktiskt mycket mer bekväm med mig själv nu. Helt skumt...
Får se om jag får besök nästa helg..
Iaf, vi grillade och spelade kubb. Och så försökte han övertala mig att åka gocart, men jag mesade. Men sen åkte vi till ystad och spelade minigolf. Hehe, det vågade jag iaf.. Fick Otroligt dåliga resultat. Men det var rätt kul...
Såg på massa komedier och så med. Det var supermysigt....

Sitter hos min bror nu och lånar internetet. Det är så otroligt varmt ute, att man knappt kan röra sig. Ska nog gå iväg en liten runda nu och ta en cigg. Har inte lyckats sluta. Men dragit ner en hel del. Idag tycker jag jag är jätteduktig. Har rökt en och en halv bara. och klockan är tio över fem!!


Flyttdax

Nu har det gått några dagar sen sist. Igår var det sista maj och jag blev utskriven från orana. Idag har jag hämtat nycklarna till min nya lägenhet. Hyresvärden var jätte trevlig. Det känns skönt. Lägenheten var fin. (förutom tapeterna då ju=P. Men de ska ju fixas. Och skåpen kändes ofräscha men ja sprejar massa rengöringsmedel så känns det nog bättre=P. Lyckades sortera ut lite kläder idag med. hehe det behövdes.. Fan vad mycke grejer jag har. Massa kläder å böcker och prylar och ljus å snäckor och lådor...
Vi får se hur många vi blir imorgon. På förmiddan ska vi hämta möbler i växjö och på eftermiddan ska vi köra kartonger. Förhoppningsvis kommer vi iväg till Ikea på söndag för jag är i akut behov av en bokhylla och tvbänk=P.
Orana har lovat flyttbidrag på ett par tusen.. Hoppas dom kommer snart med=P.

Pappa kom i onsdags. Har varit helt mysigt.. Förutom att jag tappar tålamodet ibland när han ska lära mig hur man städar eller gör si å så.. Som jag tycker jag redan Kan=P..

Har träffat två av mina syskon denna veckan med. Och m's familj med. Supermysigt!! Jag har helt underbara syskonbarn!

Funderar lite på den där Gi metoden nu... Hört från flera håll att den ska va jättebra... Får läsa och lära lite tror jag.

Åh! Kläderna från ellos har ju kommit med! (får fixa lite bilder senare)
Hehe det var lite lustigt. Samma storlek på alla typ, å en del kändes för små å en del för stora.
Köpte ett skärp på tradera med. Gick i bara farten. Det gillar jag mest. (6 kr!! + 33kr i frakt)
Skärpet från ellos (det guldiga) var jag inte alls nöjd med. Tycker kvaliteten inte all matchade priset. Men det funkar..

Hehe när jag sorterade garderoben hittade jag ett par jeans jag inte har nått minne av. Dom passade perfekt. Men jag kan inte minnas nåt om när jag köpt dom.. Lite trolleri kanske=D

Åh. Bröt mina sista cigg för ett tag sen. Nu FAN ska jag sluta röka.

NU ska jag sova och bli utvilad tills imorn.