andra veckan

GRATTIS ANNA!!


Fick detta i ett evykort av min söta lillasyster..
Blev jätterörd=)..

Sisters rarely speak of their affection:
More than brothers, do, of course, but less
Than those sweet waves that break before expression,
Feelings too routine to need confess.
Romantic love has phases like the moon:
Waxing, waning, full, and gone from sight.
Sibling love is more a simple tune
Hummed silent and unknowing day and night.
But now I wish to sing out loud, and say
All the things that daily I might hide,
That you might see your inner grace my way,
And share with me my gratitude and pride.
Ah, sister! You will always have my love!
This part of us the years shall not remove!

Copyright: Nicholas Gordon



Det har hänt massor sen sist. Förra onsdagen hade vi en föreläsning om studieteknik, som var jätteintressant. Vi lärde oss olika teknikar att använda för at tkomma ihåg. Tex för att komma ihåg inköpslistor å sånt.. (Och sånt man lärt sig i skolan=P.) Och lärde oss hur man kan läsa effektivare.. Kräver övning såklart.. Ska försöka komma ihåg att öva lite=).. Funkade facktiskt när vi provade där å då..

Sen på kvällen kom min storasyster å hälsade på=). Had emed sig gott bröd å makrill å shampinjoner.. Vi gjorde varma mackor och varm chokladmjölk till det och babblade massa. Ja var helt hes mot slutet.. Hon sov över för de blev smidigast, och de var me mysigt=).

Om mitt schema.. Jag ska läsa friskvård.. Ska bli intressant.. Men är supernervös nu, för jag trodde inte det skulle vara praktik när jag valde det ämnet, eller de SA att de tinte skulle vara praktik. Men hälften av lektionerna så ska vi prova olika sporter å sånt=P.. Asså jag Vill prova nya roliga saker, men det är skitläskit samtidigt.. Ska iaf göra mitt bästa för att vara med. Har typ inte varit med på skolidrott sen femman lr nåt..
De andra lektionerna så ska vi lära oss om kost. Om stresshantering, ergonomi (nåt), massage.. Fun=)
Och så ska jag läsa foto. Vi ska hålla på mest med digitalt och photoshop. Inte vad jag tänkt mig, men jag är inte besviken=). Ska bli så jäkla kul! Vi gjorde lite övningar i fredags (första lektionen) å de va helcoolt..
I matten har jag redan räknat ut två kapitel=). (Men de e ma A=P).
Förra veckan gjorde vi test i engelska så att de kunde dela in oss i grupper efter vad vi kan. Jag har inte läst engelska A och jag känner mig inte så duktig. Men jag fick så bra resultat på det testet att jag får hoppa över A och läsa B direkt. Jag skulle ev göra nån liten uppgift extra för att få behörighet i engelska A.
Ja e riktigt stolt=D. De flesta i B gruppen hade mellan 40 och 60 poäng på testet.. Jag hade 65=D.

I lördags fyllde min lilla syster myndigt=). Då var jag å praktiserade, fick erfarenhet å trivdes. Efter de åkte jag till oranas kräftskiva. Det var supermysigt=). Och på söndagen tog jag sovmorgon..

Imorgon ska vi till stenshuve nåt på kickoff. E lite nervös för oväntade lekar.. Men ska bli trevligt..

Borde sova nu=P..

-----

Glömde jue! Joggade såklart när ja hälsade på orana i lördags.. Inte långt, men längst nånsin i sträck tror ja.. TRÖTT blev ja..

uppropet!

Det gick bra! puh..
Ja var så sa*** nervös innan. Och så gick ja dit å hade ingen aning om vart vi skulle, så jag frågade på expeditionen, å hon sa att vi skulle samlas utanför en stor byggnad å tillsammans gå till aulan typ.
Utanför den stora byggnaden så började jag prata med två andra i min ålder. Den ena gick iväg sen men den andra å jag höll ihop typ.
På uppropet så berättade de massa. Inte så mycke av vikt egentligen, vi fick inga papper med salar, eller tider eller nån literaturlista.. Men de får vi väl imorn. De flesta ska mötas vid flaggstången imorn.. Får se om ja hittar rätt=P..
Iaf, efter uppropet så gick jag å tjejen å tog en kaffe i matsalen.. Fanns mat å så med om man ville.. Men vi var inte hungriga=P.. Sen gick vi lite å rökte. Till affären å tillbaka..
Känns jätteroligt att ja redan träffat nån som jag kanske kan bli vän med.. Vi pratade lite om att plugga tillsamamns å så..

Förra veckan var jag på orana på torsdagen.. Var mysigt=). Tog mig tom ut på en joggintur.. Första någonsin på egen hand! Så det var en liten seger med.. Men de gick åt helvete, fick massa håll å trodde att jag skulle spy..  å när ja kom hem gjorde ja de=P.. Får se om jag vågar mig ut snart igen.. I helgen kanske..

Denna helgen har jag bara förbrett mig för skolstarten.. Å haft dåligt samvete för A...(vi tar igen d enån annan gång A=)

Tog bort lisas tratt idag.. Hon verkade bli glad över de=).. Men jag såg på hennes mage igår, precis under såre att hon har typ en utbuckning.. Såg de ida med, men ibland så verkar det sjunka undan.. Men bokade tid på torsdag så de ska kolla på de.. Hoppas verkligen de inte e nåt..

Nu ska jag gå å laga lite käk..=)

streesss..

Den sista tiden har det varit så otroligt mycket. Viky har fyllt år, Hunnie har flyttat och min söta syster fyller år snart. Det har varit massa planerande och pusslande av tider och bussar.
Åh, i fredags kastrerades Lisa. Shit, ja hinner knappt blinka så har det gått fem dar.. När hon fick sprutan skrek hon och hoppade ner på golvet och det skar i mitt hjärta. Och (detta kände jag mig så djävla töntig över, men) när det gjorde ont på henne fick jag tårar i ögonen. Och sen när jag tänkte att de skulle Operera och Skära i henne blev jag helt orolig. Å ja har aldrig lixom varit orolig för operationer.. Jag tar bara för givet att de vet vad de gör å att de går bra.. Men när hon skulle lixom.. Fy fan, jag ska Aldrig skaffa barn..

Hmm.. Vi firade viky genom att poppa popcorn och softa på själva dagen. (Eller på kvällen). Dan efter åt vi ute på en ny resturang. Medina lr nåt sånt hette den. (Ligger vid Xercise i stan.) Det var supermysigt.. Men har varit där nån gång innan, men då var de nog andra ägare lixom. Dock var maten riktig stark. Det kittlade ända in i öronen och vid vissa tillfällen gjorde det riktigt ont. Provade kokosglass där med. Riktigt gott! Och kom helt gulligt i en halv kokosnöt med=).

På tisdan blev det jättestressigt att få klart Hunnies fotoalbum och jag han bara ge henne en snabb kram innan jag fick rusa till bussen och min praktik..

Idag har jag bara praktiserat. Sista dan idag. (Tog ledigt imorn å ska åka till orana.)
Kändes lite konstigt.. Blev lite stressad ibland. Lixom när det är massa kunder.. Å man ska säga rätt..
Får se om de vill att ja jobbar extra nån lörda nu. Känner mig inte lika duktig längre lixom.. Aja..

Kom på igår med att jag har Inga rena kläder. Och jag skulle inte hinna tvätta heller. Planerna var att jag skulle ta tåget till växjö på fredag och att vi skulle till borås å fira anna å sen skulle jag hem igen på söndag. Och börja skolan på måndag.
Det blev för stressigt. Med allt anant. Hade ett minibreakdown igår. Så nu ska jag samla mig så jag klarar skolan på måndag.. Göra mig fit for figth... lr nåt..
Men har väl lite väntat på att det ska bli för mycket.. Har varit Mycke sista tiden. Men gud, det är ju ingenting mot vad det har varit innan.. Jag gick på praktiken idag. Jag tänker inget annat än att jag Ska till skolan på måndag=).

Jag känner mig dock Hemsk som inte kommer hem och firar min älskling.. Förlåt lillsyrran..

Har fått ny dator med.. I lördags. M, M, E & E kom förbi och hälsade på.. Var jättetrevligt. Jag fick krama dem hejdå=D. Och jag sa att jag tyckte det va rkul att de kom å fikade hos mig å frågade om de ville komma igen, å då sa de jaa!=D. Så söta=)...
Förästen så provade jag en ny saft. Köpte dan innan i all hast typ å chansade på en ny sort. Bob, jordgubb å kiwi typ. Den var inte alls god.. Så ni vet=P... Tycker facktiskt willys lightsaft har varit de godaste hitills..

Åsså har jag klippt mig..

Lyssnar på Kate Bush nu.. Hon är bra.. Spec Whuthering hights.. Och albumet The whole story.

Åh, måste säga en sak till. När man ska stiga på bussar här i skåne så bildas det sällan en kö. (Och DÅ tänker jag på mig själv som nåt annat än skåning och blir jätteirriterad på alla knäppa kristianstasbor som inte vet hur fan man står i kö.) Jag slutade tänka på detta efter ett tag, men häromdan kom ja på de igen. Framme vid dörren till bussen stod två gamla tanter typ, och jag ställde mig bakom dem. Men då tyckte en annan att han kunde klämma sig in där mellan mig och tanterna, och sen kommer nästa som hittar en annan centimeter. Så man Kan inte vara lite trevlig å artig här i kö-hatande-skåne. Om man inte vill gå på sist å se ut som en rädd mus får man fan gå framåt, nej Tränga sig framåt. Så fort nån rör sig en millimeter framför en får man trycka på en decimeter. För det gör alla bredvid. Asså, jag tycker vi ska kunna stå trevligt och artigt i kö. Som vuxna människor!

Hmm.. det får räcka för denna gången.. har köpt lite andra produkter, om jag komme rihåg de så kommer här en recension senare..

Förlåt A...


oj vad tiden gick

massa dagar har bara flugit förbi nu.. i lördags och söndag var jag bara hemma.. gjorde inget vettigt alls. på måndan handlade jag iaf mat och mjölk å så.. å sen har jag praktiserat.. Och jag ska praktisera imorgon och på lördag med.. De har ont om folk.. Jag fick välja om jag ville jobba eller praktisera, men ja sa att de spelar inte så stor roll.. Vi får se hur jag gör.. Går rätt bra.. gör inte bort mig så mycke iaf..

Hmm.. försöker minnas om det hände nåt förra veckan jag ska berätta om... Var nog mest som vanligt.. Hehe nån dag jag misade bussen, men nu så här många dar senare så har jag fått lite perspektiv och insett att det är en totalt meningslös sak att skriva om.. Men what ever..

Idag lagade jag mat. Riktig, varm mat. Kan inte minnas när jag gjorde det senast.. Innan idag asså.. Många dar sen var det iaf..

Hmm.. jag har lärt mig va de finns för olika kattsander å sånt.. å varför man ska ha den ena eller den andra.. typ iaf.. å så har jag lärt mig om massa olika fiskmat..  Fiskar behöver också äta varierat! Hade ja ingen aning om innan..

Hehe de går nått program på ettan nu om omega 3. Ja citerar inte exakt nu, utan som jag minns, så ni vet.
Men de va iaf en snubbe som sa nåt i stil med att "om mamman när hon är gravid inte äter tillräckligt med fisk så blir barnen mindre utvecklade och får sämre verbal och social förmoga, och hamnar på fel sida och hamnar i fängelse".
Lixom.. haha, skulle ens ofödda barn vara dömt att hamna i fängelse för att hon inte äter fisk?!
Suck=P. "science", eller nåt..



*kram tillbaka storasyster=)*