Konsttävling!



I den här tävlingen kan man vinna ett porträtt av sig själv (eller husdjur eller vem man vill) målat av Maria Andersson.
Check out!

Blandade bilder

Lillan i katthus och Lisa i väska


Blekinge skärgård


Balsbergsgrottan


Mina söta syskonbarn på växthuset.


Skolavslutning. Förmiddagen och kvällen. (På mössan på första bilden står det Pers Taxi.)

Ölandsresan (bilderna)

Ronneby Brunn Hotell


Ronney Kyrka


Parkeringen. Bussen hade blivit claimad när vi kom tillbaka från kyrkan.


Freden i Brömsebro


Lunch och Lekplats


Kalmar Slott


Kvällsmys!


Ekeröds Fornborg


Stranden


Wanås

Glömde berätta om en tur tror jag. En eftermiddag åkte vi till ett ställe i Wanås, en soor utstälning. I skogen fanns massa konstverk. Det blev lite (mycket) stressigt att försöka se allt sevärt på en timme men det vi hann se var jättehäftigt.
Supervackert ställe!


(växthuseffekten leder till översvämningar)



(Världen är upp och ner)

Del två.

Så kom vi till vandrarhemmet och installerade oss. Och grillade och lekte. Vi kastade gris med en liten boll och man fick bara fånga med en hand. Det trodde jag inte att jag skulle klara, men jag provade och höll mig facktiskt kvar i leken ett tag. Jag är ju som ni vet lite av en hönsmamma och vaktade de andra när de t.ex. stod för nära grillen och kastade. Tror det var Gorm som sa att jag komemr att vira in mina barn i bubbelplast i framtiden. Och jag tänkte att det skulle kännas tryggt. Får väl hoppas att jag inte gör det=P.

Jag blev trött tidigt och gick och la mig. Men det var mycket för att jag trodde att några redan gått och lagt sig och flera andra sa att de med skulle lägga sig. Hörde dock dan efter att det bara var  jag och fitim som hade knutit oss.
Men men=).
Dag två var nog bäst. Vi åkte till södra Öland, till Ekeröds fornborg. Där guidade en jätteduktig guid oss. Han kunde massor och hade en hel del humor. Han var inte heller så formell, men på ett mycket bättre sätt än den andra guiden.
Vi fick också prova på att skjuta pilbåge. Jag provade tre gånger och träffade rätt bra alla tre gångerna!
Det var jättehägtigt! Men att jag träffade var mest tur, för jag siktade inte så mycket. Lite såklart, men jag koncentrerade mgi mest på att hålla allt rätt och dra rätt.. Det vill jag definitivt göra om. (Du och jag Anna?=)

Vi stannade till vid stranden på vägen tillbaka, där de brutit nån slags sten för länge sen. Där fanns Massor av jättevackra stenar och jag kunde inte låta bli att plocka fickorna fulla.

Sist stoppet blev i Färjestad tror jag det var, där vi åt lunch. Vi var lite sena och fick skynda oss. Och attans vad det blåste på Öland! H-Ås mössa höll på att blåsa bort, men han hann ta den=).

Fredagen den veckan var Lilias sista dag i Sverige så vi samlades några stycken i stan och tog farväl. Vi fikade på Nostalgia och gav henne en liten present. Hon blev superglad! Känns jättesorligt att hon åkt. Saknar henne. Önskar nu att vi hade hittat på mer ihop. Men jag har lovat att komma och hälsa på om jag får möjlighet=).

Den helgen invigde Stefan och jag båten för i år och åkte en tur både på lördagen och söndagen. Det var jättemysig toch jättehärligt och åh vad jag hoppas att det blir fint väder i sommar så vi kan åka ut massor. Och tälta på nån ö och grilla..


Sista skolveckan var jättesoft. Vi spelade kubb och kastade frisbe. På naturkunskapen åkte vi iväg både på tisdagen och onsdagen. Först åkte vi till hajtänderstället och plockade hajtänder. Det var jag som ville det och de andra i grupen skällde lite på mig, men med kärlek tror jag=). Jag hittade iaf fem! (Men är inte helt säker på att allt är hajtänder, Thomas sa att nåt måste vara en tand från nåt annat.. )
På onsdagen åkte vi till balsbergsgrottan. Det var en jätteliten ingång och man fick nästan krypa in. Det var faktiskt lite läskigt, men jättehäftigt med. Så ska det lixom vara=). Vi var varit en sån härlig liten grupp både på naturen och samhällen. Det är mysigt!

På torsdagen åkte vi runt i blekinge med svenskan, vi åkte nämligen Harry Martinssonrundan. Besökte bland annad ett jättefint museum i Olofström där vi hade en guide. (Massa guider..)

På torsdagen skulle Nicole och jag åka och köpa blommor till lärarna men skjutsen fick förhinder så i sista minuten försökte jag febrilt komma på hur jag skulle komma ut till de ritkgia växthusen. Vi ville köpa blommor som skulle vara, som man kan plantera ute om man vill. Men jag ringde Mia och hon ställde upp. (Tack=)
Först var tanken att jag skulel köra själv, men det är ju rätt länge sen jag körde. Typ.. två år?=P Så det blev så att Mia och barnen åkte med. Men det var trevligt, för då fick jag ju umgås lite med dom!

Så kom skolavslutningen. Jag var mest stressad den dagen för jag skulle hinna hem och tvätta vid tolv. Men det var jättetrevligt. Skolan hade pyntat så fint med björkar vi matsalen och kyrkan. Vi fick jaga en lärare som int ekom vid samlingen. Vi var lite oroliga ett tag när vi trodde att han inte skulle dyka upp. Vad skule vi göra med blomman då?!
Men han kom!
I år bjöd skolan på lunch med, jättegod lax med potatis. Tyvärr fick jag nästan slänga i mig maten.
Hur som, Elin skulel förvara grejer hos mig och jag återvände för att hjälpa till att bära. Och gick in en sväng för att fråga om mitt omdöme. Det had ejag inte tänkt göra först för jag var helt säker på att jag skulle få en trea i år och det är jag inte nöjd med. Men jag blev övertalad att gå in och fråga och tur var det!
För jag fick en FYRA=D

Vid femtiden åkte Elin Jimmy och jag till stan. Jimmy drog hem en sväng och Elin och jag gick till systemet för att köpa bubbel. Innan vi gick till parken gick vi till biblioteket där jag röstade. (MP om ni vill veta.)
Valde mellan de och piratpartiet. Hörde A också gjorde det, men lutade mer åt andra hållet. Men det gick ju bra för både, så det är jättekul!

Iaf, efter några skålar i parken gick vi inom Jimmys jobb och drog med honom till Banken. Där var en hel del från skolan och fler lärare än jag förväntade mig. Det var jättemysigt, men rätt kallt. Och jag kände mig trött redan vid tio och jag längtade så efter Stefan, så jag tog facktiskt sista tåget till Ronneby, kvart i elva=P.

Helgen har varit lugn och skön. Första vardagen på sommarlovet (igår) var lugn och skön och rätt tråkig. Såg på några serier och kom ifatt. Det var nice. Men nu ska jag snart åka till stan tänkte jag så jag får se några människor!

Saknar skolan. Alla människor och fikarasterna.

Så. Det var nog allt. Jag har nog glömt en del men det får räcka såhär. Bilder ska jag försöka få in ikväll!



Del ett.

Jisses vad länge sen det var jag skrev. Och jag har missat att dokumentera maj månad, årets viktigaste månad! Nästan iaf, jag fyller ju år;).
Vi får se hur detta går..

För länge länge sen, den 14 maj pluggade jag och Nicole "lumnigt" inför ett samhälleprov som vi sen hade på fredan. Det gick hyffsat, bra för att ha varit så oförberedda. Det var ingen sm tog det där riktigt seriöst, ja, förutom en ordentlig då=).
Den helgen minns jag inte, 15-16 maj. Får se om det dyker upp, men förmodligen var jag bara nånstans i Blekinge och softade.

Och sen kommer festen! Jag och Lilia slog ju ihop våra kalas. Hennes avskedsfest och min födelsedagsfest. Vi slog till på onsdagen vecka 21, efterssom vi var lediga både torsdag och fredag sen. Det var jättekul! Vi grillade korv här utanför och hade trevligt. Det gick rätt snabbt den kvällen, känns det som. Vi stannade inte så länge på olika ställen. Vi kom till Biljard runt halv tolv tiden tror jag och en timme senare drog vi till Banken. Vi tappade folk efterhand så, till Banken gick vi bara Lilia, Lasse och jag. Vi mötte iaf Lasses bror där med. Lilias och min sovplats hade gått upp i rök så när vi stod och funderade på hur vi skulle göra kom Josefin som en räddande ängel och erbjöd sittplats i hennes skjuts. Vi kom alltså hem relativt tidigt, men det gör inget, för varje minut ute var jättekul!
Dagen efter skulle jag ha åkt till ronneby. Men oh, vad det var omöjligt. Jag fick vänta en dag och åka på fredagen=P.

Den helgen fixade vi med Stefans båt har jag för mig. Vi bottenmålade den i en härlig glad blå färg och fikade jättegott med hans mamma. Vi tänkte åka till Holjemarknad på lördagen, stanna till där när vi var på väg hem till mig, men vi ångrade oss. Men det blev av på söndagen istället och jag fick gå min runda!
Men jag blev lite besviken, marknader är inte alls som jag minns dem från när jag var liten. jag jämför det no gmed Rydaholmsdagarna och Rydaholmsdagarna var bland det roligaste jag visste när jag var liten. Som julafton nästan!
Det ska vara några karuseller, massa mysiga stånd med hantverk och finurliga uppfinningar. Sylt och karameller. Scouterna ska vara där såklart och det måste vara någon hästuppvisning och musikshow. Och absolut viktigast av allt. Godisregn!
Jag trodde ju inte allt detta skulle finnas på holjemarknad, men en del, känslan. Det var fem olika stånd som de klonat fem gånger. Och de sålde färgglada plastsaker, väskor och skor. Och det var telefonförsäljare där! Och några försökte sälja viasat eller vad det var till oss! Det är inte marknad!
Jag skulle ha valt min födelsedagspresent ifrån S där, men jag stannade nästan ingenstans. (Förästen, hur lätt är det att välja de till sig själv? Jag tycker det är Svårt iaf..)
Vi åkte därifrån med lite marknadsgodis. Jag åt nougat och S dajm.

Då ska vi se då kom måndagen jag inte var i skolan. Efterssom matten var inställd och det bara var mentortid kvar så behövde man inte gå. Jag var i Ronneby tog sovmorgon. Åt lunch med S och sen åkte jag hem.

Tisdag till onsdag den veckan (vecka 22) bar det av igen. Det blev en liten miniskolresa till Öland där vi sov på ett urgulligt vandrarhem. Vi åkte tidigt tidigt, (fast inte lika tidigt som när vi åkte till Prag!) och stannade första gången i karlshamn har jag för mig. Där fick vi höra lite om utvandrarna. Både om boken och om folken som gjorde de för runt hundra år sen.
Så åkte vi vidare till vad ssom känns lite som min stad nu, Ronneby. Vi stannade till vid Brunnshotellet, och sen vid kyrkan. Kyrkan var otroligt fin! Massa härliga utsmyckningar.
Det var ett blodbad i Ronneby 1564 då folk flydde in i kyrkan. Men ingen skonades och floden ska ha blivit röd av blod. =S

Men det var svårt att föreställa sig ett så fruktansvär scenario i den varma vårsolen. Vi gick tillbaka till bilarna och efterssom elever och lärare hade börjat bli hungriga tog vi en macka och lite kaffe på parkeringen innan vi åkte vidare.

Nästa stopp var nog Brömsebro tor jag, där vi fick se en rest stenöver Freden i Brömsebro. 1645 slöt Danmark och Sverige fred där. Eleven som skulle berättat detta var sjuk och kunde inte åka med så Esbjörn hoppade in i hans ställe och lärde oss. När vi stod där och lyssnade kom en jättemysig och kelen katt. Den promenerade rätt in i vår lilla trupp och charmade hela bunten.

Så var det lunch, och den intog vi på en rastplats en liten bit bort. När vi softat en timme eller så fick vi bryta upp och åka vidare. Vi kom till Kalmar innan det var dags att göra nya studiebesök. Nu var det min tur att berätta om Kalmar domkyrka. Vi kom till ett stort torg vid kyrkan där jag stod och berättade. Jag hade föreställt mig att jag skulel stå lite informellt och berätta men dom busarna hittade bänkar och satte sig och plötsligt stod jag framför dom allihopa och höll tal. Läraren stod tack och lov kvar bredvid mig.
När man är ute så blir det ju inte bara klassen som hör. Hela världen hör, jag ser inte alla som ser mig. Det satt människor några bänkar bort som också de blir min publik.
Men det gick bra! Tyvärr hade de börjat renovera kyrkans insida så vi fick inte uppleva någon imponerande arkitektur från insidan.

Nästa stopp var Kalmar slott. Där hade vi guidad tur och tur var det. Man får verkligen ut så mycket mer av ett besök med guid. Denna guiden var lite sådär dock. Hon var supertrevlig och glad, men det blev lite för mycket. Hon överdrev och använda väldigt många informella ord och utryck. Vilket jag tror hon gjorde för att vara mer ungdomlig och göra det hon sa intressant, men det blev mest bara löjligt tycker jag. Häftigt slott iaf!

Det var sista studiebesöket den första dan. Vi tog en fika på ett mysigt kafe precis utanför slottet. Det var tydligen ett jazzställe och dit vill jag nog återvända en dag. Det var jättemysigt!

Innan vi åkte vidare till Öland gjorde vi ett snabbstopp på Systemet där vi fick lov att köpa ett par öl.
Jag tror det var på Öland vi stannade vid en mataff'är så vi kunde köpa grillmat. Det är svårt att bestämma sig och bestämma grupper. Till slut köpte jag en egen potatissallad och delade en köttförpackning med Nicole och Lilia.

Stoppar nog detta inlägget här.