åska, 22 år och sjuk

Nu ösregnar det och åskar för fullt, och äntligen känner jag lite inspiration att skriva. Och ork. Det är skönt när det regnar när man är sjuk. Då känns det helt legitimt att sitta inna och kura. När det är soligt säger instinkterna att man ska gå ut, leka å ha kul. Men det går ju inte när man är en liten krasslig sjukling.
Oj nu åskade de igen.. Och blixtrade gjorde det precis innan, nästan samtidigt. Jag har dragit ut sladden till tvn för säkerhetsskull, och Stefans bärbara dator som jag skriver på går för tillfället endast på batteriet.

Well, som ni förstått (och som nog alla redan vet som läser min blogg) så är jag sjuk. Och när jag blir sjuk blir det fruktansvärt synd om mig. Vissa dagar har jag ringt mamma och beklagat mig mellan fem och tio gånger. Det känns lite bättre när nån tycker synd om en. Stefan har tagit väl hand om mig med, och han tycker med synd om mig. Pappa med och Anna tror jag.
Det hela började förfförra onsdagen, den veckan som var extra kort då vi var lediga torsdagen och hade klämdag på fredagen. Men det var bara lite huvudvärk. Så på torsdagen började jag få ont i öronen och på fredagen mådde jag Riktigt dåligt. FY vad jag var ynklig då! 39.7 grader feber hade jag som mest, och jag får Aldrig feber. Och ont hade jag överallt med. Så på lördagen åkte vi in till en jourvårdcentral.
(Lite rolig historia om det: Stefan ringde sjukvårdsrådgivningen härifrån (Ronneby) men han hann inte säga så mycket mer än att jag hade ont i öronen och hade feber och bodde i skåne, så vips, kopplade tanten oss till skåne. Tydligen är det så nära så då får man minsann ta sig hem om man är dålig. I skåne hamnade vi på plats 33 i kön, så vi la på (hade redan suttit i kö ju). Men mamma (som jag ringde och förtvivlat gröt ut hos) ringde sjukvårdsrådgivningen från Växjö, och därifrån lyckades hon boka tid på en jourhavande vårdcentral i Karlskrona. Lustigt va?)
Iaf, jag kom till vårdcentralen, som var jättefin!, och där fick jag träffa en trevlig läkare. Lite stressad var han (som alla andra läkare i det här landet nu för tiden) men han tog sig iaf tid att prata med mig och undersöka mig. Han sa att jag bara hade en virusinfektion då, men han skrev ut pencilin till mig som jag kunde hämta ut om febern kom tillbaka. Efter lördagen mådde jag lite lite bättre för varje dag, och någon feber kom inte så på onsdagen (som även var min födelsedag!) åkte jag hem till Önnestad.
Ett stort misstag! Jag var helt slut efter den pärsen och mådde mycket sämre igen på kvällen. Torsdagen kommer ju med bildlektioner som ni vet, och det ville jag helst inte missa. Men jag insåg att jag fick nog missa det ändå.
Men Schnell lockade med födelsedagspresent så jag gick dit en sväng ändå efter lunch. Och ett par japanska tekoppar hann jag göra på bilden innan jag fick kravla mig hemåt.
Och så kom fredagen. Nu hade bakterierna invaderat mitt stackars huvud. Både öronen och bihålorna var deras hem. För er som inte vet (är det nån som läser här som inte vet?:P) så har jag ju en liten platta inopererad under ena ögat efter att ett litet litet ben gått av där. Iaf, så var det på den sidan som jag hade Jätteont, och var svullen på. Så Stefan fick komma och hämta mig, för nåt tåg orkade jag inte ta mig till och sätta mig på. När vi åkte till Ronneby dan efter stannade vi till på ett apotek och hämtade ut pencilinet, en vecka efter att doktorn skrev ut de till mig. Och nu har det hjälpt! Nu är jag inne på tredje dagen med pencilin och imorse vaknade jag Inte med tryckande smärta under och runt mitt vänstra öga. Nice! Men jag har lärt mig sen förra veckan, jag ger mig inte ut föräns jag är helt frisk. Jag vill INTE vara sjuk nästa vecka på avslutningen. Jag har köpt studentmössa och allt!
En annan biverkning som hållt i sig en halv vecka nu tror jag är ett rätt elakt illamående. Jag mår illa när jag tänker på mat och får välja med omsorg vad jag stoppar i mig. Jag som Älskar choklad, vill spy av bara tanken!
Så.. Vi tar det lugnt. 
Nu vet ni massa om årets jävligaste Ellinorinfluensa!


Som jag nämde lite snabbt i texten ovan, så är det ju så att jag fyllt år nu med i dagarna! 22 år har jag hunnit bli!

Hmm, jag har nog inte så mycket mer att skriva nu. Och det har slutat regna så inspirationen sinar. 

Freja for swenshka c

frejaforswenshkac.blogspot.com


Bloggprojekt i svenskan. Check out om ni vill:)

Satans vilans vårdcentral

För en månad sen vägrade de skriva ut Aerius(allergitabletter), som tur var hade jag tre gamla kartor som jag klarat mig på nu. Idag är allergin ritkgit jobbig, jag har inte ens varit ute, klockan är halv nio och ögonen har kliat och svidit hela morgonen och näsan har runnit nonstop.
Jag ringde vilans vårdcentral för att höra om det finns några bättre ögondroppar jag kan ta (livostin vekar inte hjälpa så bra, jag har hunnit de två gånger idag redan) och så ville jag höra om de kunde skriva ut aerius nu när de måste förstå att jag BEHÖVER det, eller om det fanns nåt bättre. Det måste väl för fan finnas bättre saker nu år 2010?!
Något mer effektivt än alla receptfria sakerna?

Men nej, de skriver fortfarande inte ut aerius och jag får klara mig på det jag har, jag är ju fullpreparerad sa hon.
Jag får helt enkelt låta bli att gå ut sa hon.

Så vad? Ska jag inte gå mer till skolan i år nu då?

Satans jävla vilans vårdcentral.

Valborg och loppis i Brunnsparken

Sådär, då seglade en till vecka förbi.
I skolan rullar det på, det är rätt soft. Bara engelskan som knasar. Vi i kulturkommitten och festkommitten ska tillsammans planera en rolig avslutningsdag. Med massa lekar och tävlingar och glass:)

I torsdags blev det en kort dag, vi hade en ny bildlärare på förmiddagen och så skulle en annan bekant lärare komma på eftermiddagen, men hon var sjuk. Så jag var den sista att gå hem vid två tiden..
Detta åstadkom jag då! Man skulle lixom göra ett collage, få in lite tidningsklipp i bilden..




Så kom fredagen och jag åkte till Ronneby. Valborg firade vi hos Stefans mamma, dit även S's bror kom. Vi grillade och hade jättetrevligt! Vädret höll i sig! (Stortån hade rätt!)
Vi rörde oss hemåt vid åttasnåret och såg en eld från säkert avstånd i bilen. Tydligen har det inte varit så mycket festande, det är vad de sa på tv iaf.. Men det är väl bra:) (Alltså inte att folk inte firar, det är bara trevligt! Jag menar att det är ju bra om inte så många ungdomar super sig stupfulla.. Men ungdomsfyllan var kanske inte det som uteblev?)

Iaf, som valborgsavslutning såg vi på Avatar. Eller rättare sagt jag såg på Avatar, för det var inte ritkigt älsklingens favvofilm så han slumrade till:) Jag tycker iaf att den var superbra! Inte fantastisk om Sagan om ringen, men Bra! Jag vill ha en Avatar...



Redan dagen därpå återvände vi till Stefans mamma denna gången för att fira Stefans syster som fyller 21! S's pappa kom med, så vi var samlade allihop. Very trevligt! Vi åt smörgåstårta och efterrättspaj:).
Denna dagen avslutade jag och älsk framför tvn (Såg Nanny diaries, med Scarlet Johannson, rätt bra. Mysig:) Ungen spelade jättebra tycker jag). Vi passade på att inviga Stefans nya chokladfondue.. värmare?
Vi doppade marshmallows, vindruvor och jättemumsiga jordgubbar. Det var ritkgit supergott! Helt klart en hit!


Och så kom söndagen, även det blev en lyckad härlig dag. Vi halv tio-tiden blev jag upplockad av S's mamma och syster. Vi åkte till loppmarknaden i Ronneby Brunnspark. Jag fyndade massa! Sakerna är kvar i Ronneby, och jag glömde fota dom, men de kommer kanske upp senare. Mest nöjd är jag med en blå porslinfågel som jag fick för hundra kronor. Jag behövde inte ens pruta ner priset från 150 till 100 kronor, det gjorde försäljaren åt mig. Vidare hittade jag flera stora askar med blandade miniatyrsaker, jag fick alla för 150 kr. Riktigt nice! Det var mycket skräp i dom, men de ritkgia sakerna hade separat kostat långt mer än ynka 150 kr. Så det var med nice:).
Så hittade jag en liten glaspudel, en bok (El Choco, boken om killen som satt i det brasdilianska fängelset, han som var och föreläste på min skola för ett tag sen, ska bli spännande att läsa mer om det!), en liten gammal leksak till kära pappa (blir du nyfiken nu?;) och av S's mamma fick jag ett litet fat med lock i härliga färger!
En väldigt fin loppmarknad var det! Där fanns mycket och det var hög kvalite på varorna. Och försäljarna var jättetrevliga!
Efter alla dessa fynd fick vi fylla på depåerna igen med lite kaffe och glass hemma hos S's mamma.
En härlig avslutning på en härlig helg:).


(Jag fick ingen gissning, men jag skriver det ändå, om det skulle sitta nån undrande läsare därute.
745 bilder tog jag i Amsterdam!)