Inför Idre

Nu bara väntar vi. Dagarna känns inte som riktiga dagar. Det kändes inte som torsdag igår och det känns inte om fredag idag. Och det känns inte som någon annan dag heller. Vi bara väntar.

Jag sålde mitt bord idag. För typ 178 kr eller nåt. Rätt gulligt, de glömde en hundralapp=).. Men jag är nöjd.
Har tvättat idag med. Så har några rena kläder när jag kommer hem och har rena kläder att ta med mig till Idre.
Och jag har städat. Dammsugit, dammat, torkat golv å skrubbat golv på toan. Känns fräscht!

Vicky och jag har käkat både lunch och middag idag.. Hehe kom på nu att det blev pasta med fick båda gångerna. Snabbmakaroner med tonfisk till lunch och stekt lax med penne och.. nåt.. minns inte vad det heter.. men nåt som ger smak till pastan iaf.. krämigt typ.
Gott var det iaf!

Imorn åker vi ut till orana, förhoppningsvis mitt på dan nån gång. Sen ska vi fööka hålla oss vakna till 03.30 på söndag morgon, då vi ska packa in oss i bussen å påbörja vår låååånga resa.
Tror inte jag kommer kunna hålla mig vaken hela natten, men ska föröka.. Får sova lite tänkte jag.. Vill bara inte sitta vaken 12 timmar på bussen sen..

Är lite nervös att jag har glömt nåt. Är nervös för att åka scooter.. Är nervös för att åka skidor. Jag kan inte det ju. Ska åka längd i år. Nån lätt runda. Asså utan läskiga backar.. ush.. Åh, jag hoppas det går bra..
Jag ska göra mitt bästa för att få roligt iaf..
En sak jag ser fram emot är att basta..
Och vi utlussare/eftervårdare får ju en egen stuga, utan personal. De ska bli rätt kul.. Ingen som tjatar på oss om att dammsuga tre gånger om dan typ..

Lisa är hos mamma å Anna hemma i växjö nu. Saknar henne jättemycket. Det är helt tomt på kvällarna.
Saknar henne verkligen.

Upprörd!!

Djävla blogg som krånglar.

Jag är upprörd nu. Vill verkligen skriva ner allt och berätta för människor hur dumt jag tycker en del är. Får se hur mycket jag orkar formulera. Såg precis på argument på ettan (22.00, tisdag).
Det handlade om akassan, det var en moderatkille där å en sosse. Först bara en liten grej som den ena journalisten höll på med. Hon frågade typ tre gånger vad socialdemokraterna skulle göra med akassan om/när de fick makten om fyra år. Han (sossen) svarade alla gångerna typ att Han inte kunde säga det och han visste ju inte nu hur det skulle se ut då. Och hon försökte hela tiden få det som att han inte kunde/ville ge ett konkret besked. Asså pucko, ska han sitta där i direktsändning och bestämma för hela partiet hur de ska göra om tre år?? Han sa klart och tydligt att de skulle göra så att det blev stabilt å tryggt å nåt. Asså han vill göra en förändring, och jag är fullkomligt övertygad om att sossarna när de tar makten nästa val kommer göra så mycket de kan för att underlätta för människor som behöver de. Och att de kommer sänka akassaavgiften igen.

Moderaten babblade på å verkade mest vilja hinna säga så många ord om möjligt på kort tid. Han återkom Hela tiden till nåt arbetspålägg eller vad det hette å sa att om man fick det så Hade man minsann råd med dyrare akassa. Och sossen hade redan sagt att det var jättemånga som inte hade rätt till den och hamnade i en jätteknepig sits. Moderaten totalignorerade de å blabla, men med det här bidraget går det så sluta gnäll typ. Jag har aldrig ens hört talas om de där bidraget han snackade om. Och varför har de förresten hittat på ett nytt bidrag?? Om det nu är det de har gjort.

En annan sak som gör mig lite (mycket) mörkrädd är den nuvarande regeringens idiotiska ideer om att sälja ut de statliga sakerna. P sa nåt om att de skulle sälja banken. Asså dessa företagen inbringar massa pengar till staten och håller bra priser å banken håller ju koll på räntan å sånt. Ska dom sälja de då å förlora den regelbundna inkomsten och DESSUTOM få höjda priser så småningom?? För det blir det ju. De som köpt företagen vill ju tjäna mer pengar och som privatpersoner tjänar de ju sig själva. Inte svenska folket, som företagen gör om de Ägs av svenska folket. Detta e MYCKET läskigare, för sossarna kan ju inte köpa tillbaka detta sen när de tar tillbaka makten.

Asså dumma dumma sossar. Hade dom inte varit å självsäkra och låtit förra valet glida dem ur händerna hade vi inte suttit här nu.

Stör mig på den här museegrejjen också. Kultur är Viktigt! Folk glömmer bort det och det är därför man måste göra den så lätt tillgänglig som möjligt. Det är helpuckat att ta tillbaka de fria inträdet. Kultur utvecklar ett samhälle. Och jag ville verkligen inte tro att moderaterna är överklasspartiet. Jag ville tro att de hade utvecklats till det modernare samhället. Men hela partiet stinker mer och mer nu asså. De gräver undan marken för de som står lägst och verkligen verkligen behöver hjälp, till förmån för slopade förmögenhetsskatter. De vill göra det lättare att kunna anställa hemhjälp. De enda jag vet som har hemhjälp är överklass eller rätt rika. Och jag tycker inte de verkar vilja göra hemhjälp tillgänglig för medelklass eller arbetarklass eller vad man vill kalla det, de vill göra det Lättare för Överklassen att anställa hemhjälp.

Jag får ungefär samma illamåendekänsla som när jag tänker på att rymden är oändlig. Hehe, nu överdrev jag lite förresten, men asså det är obehagligt. Det för mig in på demokrati grejjen. Jag älskar demokrati. Men det är rätt svårt att få att fungera. Det hänger på att rätt många människor är ärliga och engagerar sig.
Men DET tänker jag inte gå in på nu.=P

Har funderat en del på det här med facket också. Den här tjejen i gbg lr va de va som hade en salladsbar. Såg henne på nyhets morgon för ett tag sen. Hon var ju aktuell för tre månader sen när de gjorde blockad mot henne lr va det heter. Och de har varit kvar där sen dess!! Asså det borde klassas som trakasserier. Jag tycker hon verkade ha goda grunder till att inte skriva på. Hennes arbetsplats fungerade bra. Alla var nöjda.
Och det ska vara FRIVILLIGT att gå med. Det handlar det ju inte om här. Tycker det är OTROLIGT dåligt att det får gå till på det här sättet. Att facket medvetet får ställa sig utanför hennes företag för att försöka få henne att förlora kunder och inkomst och trötta ut henne psykiskt. Asså Hotell och restaurang facket borde väl hitta större bovar att reta än en ung företagare som vågar stå på sig??
Hörde att det var en tjej här i Kristianstad med som blivit tvingad att skriva på för ett tag sen. Nån med en smink affär. Förstod jag saken rätt så hade hon EN anställd. VARFÖR ska hon skriva på ett kollektivavtal??

Ååhhh, idioter. Blev en del ord med stora bokstäver. Kan inte alla människor bara få lite mer sunt förnuft? Tänk utanför boxen. Våga!! Och ha lite moral..
Och var är solidariteten i det svenska samhället nu? Eller förresten, jag tror den finns i stora delar av svenska folket, men det finns inte en stavelse till det i den sittande regeringen.

Finfrämmat

Mamma och Anna kommer snart! de e så sega, åkte inte förens för en halvtimme sen, så de e här om typ en och en halv timme.. Men det går nog fort.. Ska bli så kul att träffa dom nu.. Saknat dom.. Och de ska få ta med sig massa saker hem... sånt jag inte vill ha längre.. Och de ska få smaka mina bullar som jag bakade i helgen.. Och se mitt nya fina hår..
Klippte mig ju idag. Hon som klippte mig var jätte trevlig. (klippte mig på pink, 200kr, rekommenderas till kristianstadsbor!=P)
Klippte snelugg lixom som jag kan kamma åt andra hållet så blir det lång snelugg.. Och jag får komma tillbaka om två veckor så klipper hon luggen igen gratis.. Nice lixom..
Jag ska byta schampo till elvital nu med. Det var tydligen lite bättre. Frisörschampo e såklart ännu bättre, men jag vill inte lägga 80 spänn på en schampoflaska. SÅ viktigt är inte håret. Men jag ska nog färga mig hos henne när jag fått lite utväxt. Vi får se..

Så här blev det!



Tog lite bilder på de jag köpte på Ikea igår. Massa vita lådor som jag har fyllt med papper och pennor å sånt.
Krukan kostade 19kr. Köpte tre såna. Ska ha de två andra på balkongen i sommar å så örter i dom.
Glasburkarna med pasta och de med kikärter, majs å de, de kommer också från ikea, men de har jag köpt för länge sen. Tänkte bara visa dom med. Gillar dom..




__________________



Har sett på Finding Nemo med mamma och Anna nu.
Såg den för länge sen, men kom inte ihåg så mycket.
Den var iaf jättebra!
Diggar Doris Stenhårt!
image116

Ikea

Idag ska jag till Ikea. Med några andra från orana.. Citron ska med.. roligast=)
Jag har gått igenom i köket vad som är mitt och vad som är oranas och det är inte såm ycket jag måste ersätta. Äger redan det mesta.. Jag har en ballongvisp som är oranas så de ska jag köpa. Och stekjärnen är oranas så ett sånt ska jag köpa med. Tänkte köpa ett med lock.. Så jag kan göra köttfärsås, utan att det går åt en lite mjölk..
Och så ska jag kolla på fyndet såklart.. Jag är en fyndare.. Det eller snål....
Ska nog köpa en stor kruka med, till en av blommorna.. om ja orkar.. Och kolla på fina soffor... å lite sånt..
Vi åker efter religionen. Idag ka vi ha repetion och nästa vecka prov. Jag har inte orkat läsa igenom det än. De e mycket svårare än ja trodde. Förra gången hade vi naturreligioner, hinduism och buddhism och det är jag inte så bekant med så det trodde jag skulle bli svårt. Nu har vi judendom kristendom och islam och det har man ju läst om sen ettan i lågstadiet. Men de e krongligare lixom. Blandar ihop dom å sånt.. VI får se hur det går. Än är jag inte SÅ orolig.

Igår var jag på önnestad folkhögskola. Det var helt ok. Blev lite rädd först, för kvinnan som skulle visa oss runt såg jättesträng ut. Men jag uppförde mig så det gick nog bra. =P.
Jag har ju oroat mig för hur jag ska klara mig ekonomiskt i höst å sagt att jag vill söka aktivitetsersättning å X bara glömer bort det hela tiden och säger att jag ska ta studielån. Men nu har jag drivit på själv å bestämt möte med läkaren så jag kan prata med henne. Har läst lite på nätet och jag är rätt säker på att jag har rätt till det.
På måndag ska jag ut till orana iaf å träffa läkaren. Jo, de ja tänkte säga var att jag FÅR inte ens ta studielån för jag läser in gymnasiet och är under 20 år. Så nu hänger det på aktivitetsersättningen. Får jag inte den måste jag jobba istället. Hur många jobb finns det om man bara har grundskoleutbildning? Jag vill verkligen klara gymnasiet nu, asså jag SKA ha gymnasiekunskap. Jag klarade körkortet å då kan jag klara gymnasiet. Så nu SKA jag plugga.

Var på vårdcentralen igår å kollade om jag hade halsfluss. Först pratade jag med två sköterskor tror jag å dom verkade tycka att jag inte borde vara där, att jag bara var lite förkyld. Läkaren sa att det var bra att jag kom å kollade. Hon var jättetrevlig. Jag har inte halsfluss iaf. Både bra å dåligt. Hade jag haft det hade jag fått medecin å så hade de gått över. Nu kommer halsen nog jävlas med mig från å till tills den tröttnar. Aja, bafucin, honung, vitaminer och halsduk ska väl klå den så småningom.

Jag provade att beställa cigg på nätet på
http://www.billigacigg.se/ 
Har betalat och väntar på ciggen nu. Blir ungefär halva priset mot i affären. V sa att det funkat bra flera gånger för hennes kompisar.. Men är endå lite nervös. Trist om jag blir blåst.. =P

Har riktigt skämt bort mig denna månaden. Köpte ett HR läppstift på tradera igår, blir 100 kr med porto. (oöppnat och oanvänt såklart=P) Tycke lite synd om mig nu.. Så därför jag köpte det.. Ush va bortskämd ja e=P...

En sista sak jag vill skriva om är att jag fikade med Jb i tisdags. (oranapersonal asså)
Vi fikade på darins å sen satt vi på stan å pratade å rökte en stund. Helt skönt å prata med henne facktiskt. Fick ur mig lite saker jag funderat ett tag på å så. Hon är shysst.. Ska kanske träffas nästa vecka med.
Fikade med U också efter önnestad igår. Han är med shysst. Men han är kille, så det går inte att prata på samma sätt. Men det var trevligt!

Sådär viky, nu har du en del att läsa;)

VÅR

Nu gick det snabbt. Massa dagar rullade förbi. Har fått en hel del vuxenpoäng.
I helgen bakade jag och V kanelbullar. Mina blev sådär.. Jag tänkte, kanel är ju jättegott och sa "varför tar dom bara inte på jättemycket?" och hälde på massa massa kanel, och upptäckte sen när vi kulle provsmaka, Varför man inte har Så mycket kanel.

Det är några dagar nu som det har varit helt underbart väder. Då har vi passat på att gå ut, bli bländade av solen och bara njuta! Satt på balkongen igår och dack saft med is å sugrör. Innan dess var vi i stan och tivoliparken en vända. Bokade klipptid och köpte kaffe och fralla. Tess, C, V och jag sitter i parken och softar. Jag skulle precis säga nåt vettigt när jag ser att nån står å fotar oss och kommer helt av mig. Har fortfarande int ekommit på vad jag skulle säga..  Iaf, killen som fotar oss och en tjej kommer fram och presenterar sig för oss.
De är från kristianstadbladet och letar efter vårtecken. Helt gulligt, VI är ett vårtecken=).
Hon frågade lite konstiga frågor å vi svarade så gott vi kunde.. Får se om vi är med i tidningen idag.

Jag är sjuk just nu med. Blev det förra veckan i torsdagskväll. Sen e de helt weird, för på morgonen fram till typ tio elva kan jag knappt svälja. Sen funkar det några timmar. Sen på kvällen är det helt olidligt igen. Sjukanmälde mig till praktiken i fredags.. Och ska nog göra det idag med. För idag har jag ont i öronen med och jag har ingen ork att vara aktiv och igång å ha ögonen med mig. Är lite rädd att dom ska bli arga på mig. Men jag är ju bara praktikant. Det hade varit skillnad om jag jobbade och folk hade räknat med mig..

På onsdag ska jag besöka önnestad folkhögskola. Tror jag.. Lite spännande iaf...
Ne nu ska jag dricka te och se på nyheterna och tycka synd om mig och min hals.

Kalas

Vi firade K igår.. Hon ringde på förmiddan å frågade om jag ville hänga med ut till orana och äta batman tårta.
Blev helt glad! Så gulligt.. Att hon ville att ja skulle vara med med lixom..
Vi åt hackebackspotatis och vårrullar. Stekt köt typ till dom som ville ha det.. Sen hade en annan K gjort en jättegod tårta.. Jag och Citron städade upp i köket och diskade å så efter maten med... Jag kände mig helt duktig.. Och T sa att det var bra å så.. Att vi var duktiga.. Å J sa att det var så kul att vi var där.
Det var supermysigt igår..


image110



Idag vaknade jag halv nio. Drog mig till nio. Satt vid datorn, dushade, satt vi datorn. Typ vid ett två tiden tror ja så lagade jag lunch. Quornfärs med spagetti! Fick ringa mamma å fråga ur man gjorde=P.

Det blev supergott.. Och blev lite över som jag tänkte ta med till skolan på tisdag om det är frächt.

Sen har jag lockat håret. Ville se hur det blev. Helcoolt framifrån tycker jag=). Men behöver nog lite hjälp med håret där bak..

Ska snart ut å gå en liten runda med Citron=)..



Kolla in denna läskiga bilden jag tog med mobilen runt midnatt.. Det där blåa ljuset syns bara på bilden..


Lördag

Nu har jag ingenting att skriva. Inget nytt nu jag vill berätta. Så jag ska skriva lite om några skönhetsprodukter jag använder som kanske kan va till hjälp för nån som letar efter nått nytt märke.

Börjar med L300 Eye Make-Up Remover.
Den hittade jag genom rekomendationer i andras bloggar.
Jag har använt Lancome Bi-Facil Makeup Remover innan som jag älskade. Men den kändes lite väl dyr när läget kom att köpa nytt. Denna L300 removern funkar bra. Man får vara lite mer försiktig med att inte få in så mycket i ögat, vilket aldrig var något problem med Lancomes. Men den tar bort som den ska och tar man lagom mycket på bomullstussen så går det bara fint. Det är dessutom en rätt stor flaska.. drygt och bra. (typ 60 kr på apoteket)

image107