Skola igen

Vardagen drog igång lugnt och stilla förra veckan. Vi inledda terminen med bild ju!:D
Vi fick en rätt rolig uppgift, vi ska haka på konstelevernas projekt. Vi ska göra en parafras!
Alla fick en varsin bild från 1700-talet typ och den ska vi göra om till vår egen.
"Det är vägen dit som är det viktiga, processen.."
Vi skulle iav börja med att rita av den noga. Sen får vi se åt vilket håll det bär av..

Fredagen bär numera bara med sig en enda lektion. Så jag slutade redan klockan tio och gick hem för att städa och diska innan jag drog till Ronneby. Dagen efter åkte vi tillbaka till kristianstad för att ge kisarna mat. Det tycker dom om=).
Lisa älskar honungsmelon! Kommer ihåg att jag har förundrats över det tidigare.. Köpte hem en liten honungsmelon i helgen.. Men hon får inte hela! Bara små bitar när jag ska ha:).Får ju inte skämma bort dom för mycket!

Igår åkte vi, Stefan och jag, en sväng till hans syster och åt lunch/middag. Pizza:)
Det var jättetrevligt!

Idag tvättar jag.. Det har varit en soft dag i skolan. Gick en sväng inom expeditionen innan jag gick hem och pratade lite med studievägledaren. Jag pratade nonstop, nästan utan att andas i fem minuter och hon lyssnade. Vi bollade lite och bestämde tid på fredag så vi kan bolla vidare. Ska försöka få ihop en lista till dess.. Så vi kan reda upp detta nu. Tror hon kan hjälpa mig att bestämma mig!:)

Ne, nu får jag nog springa ner och ladda en ny maskin!

Gott nytt år!

Nu är snart en lång skön och rolig ledighet slut och skolans allvar börjar igen.

Jag tog mig till Växjö på julafton med pirr i magen, men bussresan gick bra. Och när jag kom fram var det lagom för en sen jullunch med morbor Lasse. Tyvärr blev detta kl tre så vi missade kalle anka, men det gör inte så mycket..
Det gjorde mig faktiskt inget alls då, men nu i efterhand så känns det nästan som man har missat något.. lustigt..
Men en jultradition vi inte bröt (phu!) var julklappsutdelningen! Jag fick massa massa fina julklappar!
Och så fick jag julklappar från en till släkt i år, Stefans.. Vilket jag inte alls hade väntat mig, så det var en jättekul överaskning! De var också jättefina:).
Så några dagar softade vi mest. Det är skönt att bara softa.. Vila..
Och så kom julrean! Den kollade jag och mamma in tillsammans och hade en jättemysig dag.. Det var inte så mycket folk på gina tricot i år som det brukar vara, men det var tillräckligt för att det skulle bli mycket trångt.. Jag hittade tre fina, mysiga, billiga tröjor.
Och så köpte jag ett par skor! Det är jättekul att köpa skor! De va jättefina, i vintageläder (vad nu det är lixom) med liten lagom klack.. I affären gick den högra rätt lätt på, och den vänstra brydde jag mig int eom att prova..
Men väl hemma så måste de fan ha krympt.. Jag får kämpa, men de går på..
De blir nog mer använda till våren då man kan ha tunnare strumpor..


Hmm.. sen blev det nog dags för mig att åka tillbaka till Ronneby en sväng så att jag kunde komma tillbaka till nyår och ta med killen. Det blev en lustig bussresa. Det var många som skulle med den bussen den dagen så när bussen som står en bit bort till slut startar och kör upp mot oss, såtr det många som vill in. Men bussen har fel destination! Den ska gå till Ronneby, men det står Tingsryd. En del bussar på denna linjen går inte hela vägen till Ronneby, men denna skulle göra det.. Jag är ju supernojig över sånt här och har kollat minst fem gånger. Men ingen verkar reagera så jag går och kikar bakom bussen om det kanske står en till där. Men det gör det inte!
Men det finns en till tjej som ställt sig utanför klungan som ser lika förvirrad ut som jag kände mig, så jag går fram till henne och frågar om hon med skulle till Ronneby. Eller om jag frågar vart hon skulle, jag minns inte. Men hon skulle iaf till Ronneby, och hon trodde också att denna bussen skulle gå dit.
Så får jag syn på en kille med sån där "busskostym" i myllret så jag föreslår att vi ska fråga honom.
Så jag frågar om honom men lite olika formuleringar om man kan ta sig till Ronneby med denna bussen. Och tillslut får vi reda på att det kan vi och att det bara står fel.
Så vi hoppade på!


Så följde ett par lugna dagar i Ronneby. Och när årets sista dag kom åkte jag och Stefan till växjö igen. Vi firade in det nya året med en kanontrerättersmiddag som var superb! Det bjöds bland annat på oxfile med klyftpotatis och en gudomlig sås! Det var riktigt nice!
Och som grädde på moset skulle vi få se på nyårsrevy (en av de jättefina julklapparna från mamma) så dit bar det av vid sju tiden. Det va jättemysigt!
Tolvslaget skålade vi in med champagne och vi fick se massa fina fyrverkerier. En jättelyckad kväll!



Årets första lunch var också grymt god (tack mamma)! Eller ja, det blev nog mer nåt mellanting mellan lunch och middag, för vi sov rätt länge:).
När vi åkte tillbaka till Ronneby var bilen fulllastad med massa presenter och andra gamla saker som jag förvarat uppe i Växjö.. När vi sen skulle vidare hit till Önenstad några dagar senare och skulle få med allt det där + katterna och kattlådan fick vi klia oss i huvudena och pussla för att få ihop det! Men det gick!

Och gissa vad vi har gjort här i Önnestad dom senaste dagarna!
Hehe, jodå vi har softat!
Stefan har lyckats få med mig ut på kvällspromenader varenda kväll, och det är inte dåligt gjort, för jag kan minsannn streta emot rätt bra! Det är jätteskönt när man väl är ute, men jag tycker inte alls om att gå ut Innan man har kommit ut.. Förr hade jag inte den inställningen ritkigt.. Eller jo.. Men jag har haft mina perioder då jag inte haft den inställningen iaf! Jaja..
Nu kommer ett nytt år och nu Måste jag börja röra på mig och äte mindre/inget godis.. Och godiset är fan svårare att låta bli än cigaretter. Men har jag klarat att ta mig hit så ska jag minsann klara det med..


Stefan åkte innan idag. Det känns alltid så tomt när man skiljs när man varit tillösammans så länge.. Men vi träffas ju igen om para ett par dagar..
Och nu är det bara en termin kvar här i skåne.
Och det är ju skönt..
..men samtidigt måste jag snart fixa och bestämma massa saker.
Jag ska ju göra om högskoleprovet, se om jag kan höja mig lite. Jag MÅSTE fixa matte C..
Jag skicka in papper så att lägenheten sägs upp till sommaren och så måste jag försökte hitta ett sommarobb. Och jag måste bestämma mig för vad jag vill bli och söka den utbildningen. :S

Huh, det börjar krypa i magen när jag tänker på det.

Vad ska jag bli? Jag vet inte!!!!


Well. Innan dess så ska pappa komma ner och hälsa på i januari nångång och det ska bli jättekul!
Och Viky kommer nog med och det ska med bli jättekul!!





Nu ska jag gå och koka te:)