söndag

dags att skriva lite kanske.. hänt massor sen sist. Förra fredagen kom pappa sonja och anna och anna sova här hos mig.. Vi myste lite å åt glass å såg på tv. På lördagen hämtade pappa och sonja oss å så körde vi till vä kyrka och bevittnade m&m's bröllop. Träffade massa människor som man inte träffar ofta. Helt trevligt=)..
Sen åkte vi till skepparslövs golfkrog och åt å lekte å drack champagne å dansade och skrattade långt in på natten. Jag fotade massa och en del bilder blev bra.. Ska fråga först om ja får lägga ut dom här=P..

Iaf, sen började en ny skolvecka. Denna veckan har vi haft två prov. Ett i naturkunskap och ett i svenska. Vi får nog resultaten nästa vecka. Men jag känner mig rätt lugn.. Det var typ två frågor på varje prov som jag var lite osäker på..
Nu ska vi skriva om vetenskapsmän, i no asså. jag ska skriva om kupernikus. Jag känne rju igen namnet men jag minns inget.. Så det ska bli kul.. Jag har inte satt igång med uppsatsen än så det komme säkert komma lite ångest senare, men förr i tiden hade jag mått dåligt över att skriva en uppsats för länge sen. Det är så satans skönt! Asså att jag känner att jag Kan nog skriva en uppsats. Det löser sig lixom.

Hehe i tisdags åkte jag och en klasskompis till väla i helsingborg. Helt spontant. Där träfade vi två andra klasskompisar. Det var helt mysigt. Återigen så märker jag skillnaden. För två år sen när jag precis flyttat till skåne så åkte jag (med orana) till väla, och fick världens ångest. För att jag skulle beställa fika!!
Det är ingenting nu! Jag kan sätta mig på ett tåg, ett TÅG, och Spontant åka till ett tidigare ångestladdad ställe. =D
Köpte iaf en tunika och en klänning för 50kr vardera på gina tricot där. Soft=).

I onsdags så hade vi samhällskunskap. Och där håller vi på å läser om lag och straff å rättssamhälle å så. Och nu i onsdags så var de två killar från en organisation från KRIS som var där å pratade. KRIS står för kriminellas revanch i samhället. De berättade massa. Den ena killen berätta om sitt liv som kriminell och hur han mådde och vad han upplevde och såg när han satt i fängelse. Det var så gripande. Och otroligt sorgligt. Jag var skakad in till innersta cellen i min kropp när jag gick därifrån.
Jag vill inte vara fördomsfull. Jag försöker påminna mig själv och arbeta med mig för att få klarare och klarare syn på omvärlden. Och när det gäller min syn på kriminella och de som sitter i fängelse, har jag typ tänkt att det är viktigt att de får vård å man kan inte bara låsa in dom och samtisigt är det viktigt att vi har "ordentliga" straff.
Men på ett plan har jag nog tänkt (och det skäms jag för) att de får skylla sig själva. Gör man så så får man sitta där och då ska man inte ha nån god mat och värme och böcker. Asså man ska lida. (jag skäms verkligen för att jag har tänkt att en annan människa borde ha det så. Men jag tycker dety är positivt att jag är medveten om att har fördommar, som säkert alla andra människor och att jag kan ändra mig, och börja förstå.)
Iaf, de människor som begår brott är precis lika mycket människa. Och ingen människa är ond. men vissa människor råkar ut för vissa saker, eller växer upp under omständigheter och asså. Och för vissa så blir det bara fel. Tror jag. Och då Måste man Hjälpa dessa människorna. Men jag tror sverige har ett rätt bra system. Verkade det som. Det är inte fulländat, men till viss del iaf.
Nu känns det rörigt. Jag är väldigt glad att jag fick lyssna på dessa två människor iaf.


I torsdags var det elevrådsmöte. Kom på det i sista stund så fick stressa dit lite.. Men jag hann=). Vi smider lite planer...
På kvällen så träffade jag Te och vi gick och köpte pizza. Gott och mysigt=).

På fredan var det Soft i skolan. De var ju bomässa så massa elever och lärare hade åkt dit. Bland annat H som jag har hela dan, först i matte och sen foto. vad gäller matten så kan jag tala om att jag har räknat 6 kaptiel på 6 veckor. Och till och med börjat på det sjunde=).. På foto hade han lämnat uppgifter och en sida med instruktioner.
http://www.moderskeppet.se/ Det var helcoolt. Man kan göra så Mycke med photoshop!
Sen åkte jag till stan. hade fyra timmar att fördriva så jag hoppade in och stod lite i kassan på cityzoo=P... Skulle ju va där på lördagen med sen så de var lite bra dagenföreträning. Sen gick ja till yrsa. Vi förfestade och fixade oss. Sen gick vi till banken. Träffade Te och lite mysiga människor där.
Men det var rätt ont om folk. Och ont om människor som dansade.. Så vi ska nog prova class nästa gång.

Lördagen gick jag upp tiidigt och gick till zooet.. Det gick bra=).. Jag trivs jättebra där. Ett tag blev det superduperstressigt och när det var över så fick jag ta några djupa andertag och en cigg. Det var typ hundra människor där som stod i kö där uppe och som var där nere och ville ha fiskar. Huh. Men det gick bra de med=).
Hehe, de va lite roligt för det kom massa människor som ville ha syrsor. Många syrsor. Ca 50 kanske. Och ALLA vände sig till mig. Kändes som jag plockade 50000 syrsor igår. Men de e bra för nu känns de inget spec att plocka syrsor. Men de va en kille igår som skulle ha såna där läskiga maskar me. Fy. Det var ju första gången ja plockade sånna, och jag blev lika darrig som första gången jag plockade syrsor. Så äckliga!! Men de gick ju me bra=P...

Tess och jag stod i kylan och regnet och väntade en timme igår på bussen. För jag pallade inte gå hem till viky å va där en kvart å en gå tillbaka. Sista halvtimmen fick ja prata me pappa så tiden rörde sig framåt=P..

Imorse väckte tess mig vid åtta typ och så tog vi en promenad.
Sen såg ja på tv å sen babblade jag nonstop superlänge på min blogg.
Nu ska jag käka frukost!


Så soft!!
The Chemical Brothers - The Salmon Dance


Erasure - A little respect


Det är så synd att du är så söt.

Det är en bra dag idag. Trots att jag är hemma och sjukskriven. Men de e mest för att jag ska hinna med, kroppen ska få en liten chans att friskna till.. Nästa sovmorgon tror jag blir helgen v 40. Så idag ska jag samla energi att gå på en tid framöver.

Kollar på greys anatomy och lyssnar på världens sötaste sång..

Imorn kommer annapanna.. Ska mysa med henne imornkväll..=)
Och så kommer pappa och sonja.. Får fixa iordning lägenheten lite så de ser fint ut.. Men de går snabbt..
Och så ska ja till stan imorn efter skolan å shoppa lite nödvändiga grejor..

Förästen, kolla in resultatet på första provet!=D

Lisa liten

Min syrra skickade precis en gaaaamal bild på Lisa.. Bilden från blocket. Den som fick mig att åka enda till eslöv för att få min prinsessa...

image160

Lisa är tillbaka!!!!

Helt fantastiskt underbart!
Viky var här å tröstade mig och höll mig sällskap idag när min älskling var på rymmen. När jag följt henne till bussen å kom hem igen hörde jag nån jama. Jama som den verkligen ville nåt. Och jag rusade ut och runt huset och där står hon! Först kröp hon ihop lite men när jag kom närmare gick hon mot mig och jag kramade henne nästan så jag skadade henne. Jag var så lättad att jag darrade! När vi kom in började hon spinna. Jag satte ner henne vid matskålen och hon åt en halv dl på två min. Sen har hon gått å ätit igen och igen. Sen låg hon här å slickade sig om munnen och spann. Nu hör jag henne bakom mig, spinnande. Och i full rulle att bädda ner sig i mitt duntäcke.

Jag är överlycklig. Hela jag är fylld till brädden av vit skinande ren lycka!

Min underbara lilla Lisa!!


Yazoo - Only you


Lisa är borta

Igår när jag kom hem kom inte Lisa och mötte mig. Fönstret i köket hade öppnat sig. Men bara jättelite till. Men hon måste ha tagit sig ut där. Klämt sig ut. Vafan ska jag göra? Vad kan jag göra?
Jag känner mig som världens sämsta matte. Och hur kunde jag vara så dum att jag lämnade fönstret öppet? Hur kunde jag Inte Fatta att det kanske skulle lossna.
Jag anmälde de på polisens hemsida och jag ska skriva ut lappar att sätta upp imorn. Jag gick en liten runda innan, men det kändes totalt hopplöst. Hon kan ju vara Var som helst. Och när jag gick såg jar bara fler och fler faror. Bilarna, TÅGET. Gick förbi en skylt med en hund på där det stod, "här vaktar jag". Tänk om hon blivit uppäten av en hund? eller nåt annat djur? Tänk om hon frusit ihjäl? Hon är säkert törstig å hungrig. Och rädd. Var är hon?

Det var helt tomt i natt och hela tiden tror jag att jag hör henne.. och ropar prövande hennes namn. Men det Är inte tassar jag hör och det Är inte hon som jamar i trappuppgången. Inte hon som skymtar precis utanför mitt synfällt och hon jamar inte sådär kuttrande till svara när jag ropar hennes namn.

Annars jävlas internet med mig idag med. Mobilabonemanget har kronglat. Saknar..

Bra saker är att det har varit en bra vecka i övrigt. Passade mina brorsbarn i onsdags och såg en spelning på biljard på kvällen. Myste med viky i fredgas och var på orana i lördags. Fick låna en klänning av Sn till brölloppet. Var mysigt att käka midda med carro i tisdags.. Nu ska jag plugga. Planerat det idag.

Jag vill bara bädda ner mig och tycka jättesynd om mig. Och Lisa.. Lilla Lisa..

image159

Bjork - Earth Intruders


vackrast leende..

hmm.. var slutade jag sist.
jo, i torsdags, drog jag mig en timme i sängen. Jag låg å funderade ut massa ursäkter till att inte gå i skolan. Vi skulle alltså ha friskvård å ha med oss kläder denna gången. Fy fan, varje steg var som genom tjockt, tjockt vatten. Jag Ville verkligen inte gå till skolan. Men jag gick! Och jag hade med mig kläder! (Jag och två till kom ihåg de).
Jag är så otroligt stolt över mig. Att jag gick och tog mig mig kläder.. Och  när ja kom till skolan sökte jag upp läraren för att fråga vad vi skulle göra. Och han sa att vi skulle vänta med praktiken och köra teori nu. För den andra gruppen tyckte vi skulle göra praktik i skolan när de blev mörkt och ruggigt ute, för då är man minst motiverad att ta sig ut och röra på sig. Verkar smart tycker ja. Men jag Vill vara med nu. Jag ska vara med.
Inga rädslor ska längre stoppa mig! Hehe, klyshigt..

Sen hade vi no.. Den läraren e helshysst. Gör de helt intressant lixom.. Och så skriver han på tavlan och säger när han skriver, vad vi ska anteckna. Helt bra, för allt blir helt snyggt och prydligt och förståeligt..

I fredags försov jag mig. Vaknade kl nio och fick rusa till skolan. Hann typ precis till första elevrådsmötet.. Riktigt pinsamt.. Mobilen hade dött under natten.. Fick ta med laddaren och ladda under fotolektionen.
Foto var sådärkul. Jag e lite sjuk tror ja och de började kännas i fredags... Kände mig helt borta den dan..

Sen åkte ja till orana och träffade massa trevliga människor. Var helt mysigt:=)..
De skulle ha taco, den enda maträtt jag Vägrar äta. Så V sparade lite från lunchen till mig. Helt gulligt=).

Sen gick jag, V och S ut i skogen med hundarna, mimmi, tess och boss. Var mysigt.. Skönt väder.. En bra dag..
Fick skjuts hem med sen.. riktigt snällt av dom!=)

Igår var en stor dag. Städade och damsög. Var nervös.. Träffade en kompis igår.. =) Var jättemysigt..

Idag ska jag tvätta, hämta skolböckerna i färlöv och käka midda med bitte=)..

det går fort, fort, fort..

Vi åkte till stenshuvud i torsdags. Där blev vi indelade i grupper och fick gå en tipsrunda som slutade på stranden typ. Där hade de olika stationer med olika "lekar".
I förgår var det prisutdelning. Det var två gupper som delade första platsen, de fick typ en vattenflaska var=P.
Min grupp och en annan delade tredjeplatsen. Tydligen räknas inte andra platsen om det är två på första platsen..
Den logiken tycker ja e konstig.. Iaf, vi fick en linjal å ett mobil/nyckel band=). Åh, både vi å förstaplatsarna fick en gratis fika me.. En stor fin lapp med en suddig bild på en gubbe som dricker ur en pytteliten kopp.. De har fasen lite humor på den där skolan iag=). Åsså fick alla deltagere en varsin penna=D.

I lördags kom mamma och anna. Vi har myst i helgen..  Mamma lagade mass amat som vi frös in i portioner. Jag diskade mest och var roligt sällskap i köket=D. På sönda kväll var jag riktigt trött.. tror de var för det har varit så Mycke nu sista tiden..
orkade inte ens byta om till pyamas=P..
Tack och lov sov mamma å anna till måndagen så de kunde skaka lite liv i mig så jag kom in i dushen å iväg till skolan=P..
På eftermiddagen sen så träffade jag Y.. var superdupermysigt.. Vi kollade i affärer å fikade å babblade..
Igår så kom Viky och hälsade på mig. Vi lagade kyckling med ris. Supergott.. Är så jäkla mättande..
Å hon hade med sig mitt favvogodis, helt gulligt av henne! Så vi hade lite myskväll framför tvn..

Idag har det hänt massor i skolan. Vi har en riktigt skum lärare, som jag tycker mycket illa om just nu. Hon bad en elev läsa upp, och eleven sa nej. Inte elakt eller nåt, utan bara nej, hon ville inte läsa upp nu, för hon tyckte det var för svårt. Och läraren tjatar nårra gånger, sen säger hon bvara nähä, nä då undervisar inte jag. Och så går hon!
Helt jäkla taskit! Mot den eleven och alla andra med. Alla blev helt paffa.
Efter ett tag kom hon tillbaka och det blev att vi jobbade i grupper istället.
Hon bad inte ens om ursäkt. Så otroligt repektlöst.

Jag e klar med läxorna. Läste noläxan igår och svenskaläxan när ja kom hem från skolan ida. Det är om språkhistoria, riktigt trist. No e roligare. Där skulle vi läsa om atomer, vattenatomer. Coolt=)...

Åh! Just ja, e elevrådsrepresentant för 2-3an=). Fast blev inte precis vald. För de va bara ja som "ställde upp"..=P

Saybia - The second you sleep