Ytterplagg



Innan idag blev jag jätteglad att jag fann min gamla kappa i en påse i källaren. Så slapp jag ju köpa nytt! (Missförstå inte nu, jag älskar att köpa nytt, det var spenderagrejen jag ville undvika).
Men så ramlade jag över dessa på Ellos och nu börjar jag fundera på att gömma den gamla i källaren igen.. Läckra e dom!!

Lillan leker med papper




Så här oskyldig såg Lillan ut en morgon när jag kom in i köket. Hon tycker det är jättekul att bita sönder alla toarullar hon kommer åt. Denna han jag rädda innan den blev för sargad!

massa mumsig musik!!

Gick igenom youtubefavoriterna. Här kommer några godingar..
En har min syster gjort!


Mariah Carey - Emotions
Lazee - I'm Not Pop
Lionel Richie - Hello
Jumpstyle duo by Jumpforce
Dropkick Murphys - The Gauntlet
Saybia - Angel
M.I.A. PAPER PLANES
the Knife - Heartbeats
Caramelldansen Nabari no Ou
Cornelis Vreeswijk - Brev Från Kolonien


vilken utbildning?

Samhällsvetarprogrammet f organisation & samhällsförvaltning 180 högskolepoäng


Samhällsvetarprogrammet f lärande,utveckling & kommunikation 180 högskolepoäng






Vad tror ni om dessa? Kan de passa mig?

Uppförande och respekt

Idag ska jag skriva lite om barnuppfostran.
Eller kanske det mest handlar om respekt. Eller sunt förnuft när det gäller uppförande.

I fredags när jag stod på busshållplatsen i Önnestad och väntade på bussen såg jag en tjej, i min ålder, som såg trevlig och vettig ut, göra nåt som för mig är helt ofattbart. Hon öppnade nåt, ett tuggummipaket kanske, och plasten slängde hon. Bara poff, utan att lufta ett ögonbryn eller visa en uns skam, på marken. Vad är det för uppförande!? Var är respekten?! Jag hade god lust att plocka upp den lilla plastbiten som flög runt provocerande framför mig och räcka den till henne och peka morrande mot soptunnan. Men ögonblicket passerade.. Och det känns lite för.. moraltantigt?

Tidigare den dan såg jag en annan ung man göra nåt nästan lika idiotiskt. Han stod och rökte och kollade omkring sig. Så ser han en grill med galler på där det ligger ett tomt ciggpaket. Han promenera dit (förbi flera soptunnor) och slänger paketet på grillen!! Jag tappade hakan när jag såg det. Hur f*n är han uppfostrad när han tycker att det är vettigare att slänga sitt skräp på någon annans grill än i en soptunna?!

Och idag kom droppen som fick mig att skriva detta inlägget. Jag och S hade handlat på Maxi och när vi är på väg tillbaka till bilen hamnar vi bakom en småbarnsfamilj. Jag ser hur en liten tjej (treår?) provocerande håller fram ett kort som hon låter falla till marken. Och det är ju rätt gulligt. Hon provar gränserna ju, och jag kan riktgit se hur hon väntar på reaktionen. Det första hennes pappa säger, är "Vill du inte ha ditt kort?".
Och mamman säger att om hon inte vill ha det så kan hon ju inte slänga det där. Och så går de vidare. Och pappan säger "men kom nu då". Och kortet ligger kvar!!!
Och där är grunden till all jävlanerskräpning! Det är väl inte så konstigt om hon som vuxen/ungdom sen, struntar i att ta reda på sin egen skit?!

Föräldrar behöver lära sina barn att uppföra sig och visa respekt! Och det skadar förästen inte om man slänger in lite hövlighetslektioner med.

En gång när jag var liten (typ tio kanske) så slängde jag ut ett äppelskrutt genom fönstret på bilen. Jag lärde mig den gången att det inte är okej, för mamma stannade bilen och jag fick gå ut och hämta skräpet och slänga det där det hörde hemma. (Det var på skolans parkering mitt skrutt hade hamnat). Och jag minns att jag tyckte att jag var lite häftig och vuxen när jag slängde ut skräpet genom mitt nervevade fönster.
Tack mamma för att du lärde mig hur man uppför sig!

Shakira - She Wolf





Älskar Shakiras unika stil och röst.. Och är Grym..

Matte och docka

Igår skrev jag äntligen prov på kapitel två. Jag kände att jag måste i alla fall försöka, även om jag inte kan få alla rätt. Och jag klarade det! Det var inte alla rätt, men klart godkänt!
Superdupernice!!

Och i eftermiddags har jag suttit med en liten "art doll". Jag sydde ihop den för läänge sen. Men ett litet sår i sidan var fortfarande öppet, så jag kunde vända den ut å in. Så idag gjorde jag klar det och började smycka henne. Kul!
Ska bli spännande att se hur de blir när hela hon är klädd i pärlor..

Inspiration har jag hämtat från bland annat dessa sidor:
scorpiobeads.com
celticat.com
hodous.com


Det är inte alls stort i Sverige verkar det som.. Men det förekommer i USA. Men som allt (mycket) annat kommer det väl hit så småningom.




Jag köpte ett fint praktiskt vitt tyg som jag tänkte använda. Men det var alldeles för stelt och funkade inte alls. Jag provade att sy i frotte och ett gammalt lakan med har jag för mig. Det som funkade tillslut var en gammal kökshandduk.

Kort resume (det blev visst inte Så kort..)

Jag bytte alltså från college natur till college. Så nu läser jag mest massa roliga softa ämnen, som teckenspråk, bild och foto (förutom svenska, engelska och matte såklart). Skönt men lite synd med. Teckenspråk har jag bara hunnit ha en gång efterssom jag var iväg de första två tisdagarna och tisdagen efter det var det inställt. Men för en vecka sedan hade vi det och det var superkul! Och bild är helt fantastiskt roligt!
Det andra rullar på. Jag ska göra andra provet i matte C imorn. Vi får se hur det går. Jag känner mig inte helt redo men jag måste ge det ett försök. Jag kan kanske få godkänt och skippa alla-rätt-drömmen?

Jag har varit i Bulgarien. Jag och Stefan åkte dit för.. tre veckor sen är det nu. Det var varmt och härligt. Svarta havet var riktigt nice. Hotellet var lite tråkigt... De va så otrevliga=S.
Men det var jättekul att åka på vår första utlandssemester tillsammans=).

Jag är med i kulturkommiten. Det kommer nog bli kul! Det verkar hända mer där än i elevrådet fackiskt..

Nu i helgen har vi hjälpt S syster att flytta. Det gick jättebra! Vi hade riktigt flyt. Först hyrde vi ett släp som vi lastade med lite möbler å grejer. Sen åkte vi till ikea där vi köpt emer grejer att lasta på. Jag köpte en säng! En 120 säng.. Den har varit efterlängtad!=)
Så åkte vi till krstd, handlade lite, lämnade min säng, lämnade hennes grejer Och skruvade ihop en del. På en dag!
Rätt bra jobbat säger jag=).

Jag har inte rökt på 10 veckor. Jag betraktar mig som rökfri nu.. Det är nice=)..  Börjar tycka att rök luktar pyton... (Fast ibland doftar det fortfarande frestande gott...) Fast jag har gått upp i vikt istället.. Men jag tycker/tror nog ändå att jag har blivit mer hälsosam den här sommaren. Nästa steg är att komma i form. Men det steget har jag också tagit och försökt ta väldigt länge. Jag trippar fram lite då och då, men det är mina steg och de berör bara mig och jag gör vad jag kan.

Tycker kändisdjungeln och den där filmserien på fyran på söndagskvällen är Absolut Helt Värdelösa.
Och tycker att True Blood är jättebra=). Sookie är dock lite (rätt mycke) tråkit...
Åh! Överlevarna har ju med gott. Dem var med jättebra den serien! Längtar efter fortsättningen..



God morgon!

Nu har jag massa att berätta, allt som ha samlats på berg de senaste veckorna. Men jag väntar med det.
Jag har precis vaknat och vaknade med julstämning. Det känns att vi närmar oss jul. Fast det är jättelångt kvar. Men jag längtar. Jul är nog bland de bästa och mysigaste jag vet.
När jag var liten var det så mysigt. Jag har några fantastiska underbara minnen från jular och vill skriva om ett nu.

Det jag vaknade och tänkte på nu var en gång när jag var liten, kanske fyra fem år. Julklappsöppnandet var över och massa god mat hade blivit uppäten. Och det var sådär perfekt som det är när man är glad och nöjd. Jag och min syster satt i köket vid matbordet. Det låg en röd duk på tror jag och det luktade hyacint. Vi hade nötter och knäck och choklad och våra nyöppnade paket. Jag älskade barbies och hade fått en liten barbiedocka.

Vi satt väl där och bara myste. Jag minns det och får en glad pirrande känsla i magen, ett sånt pirr som man får när allt är underbart.