mitt i veckan

Igår hade vi grillning på skolan. Det var jag och en annan ur elevrådet som hade ordnat det. Vi la ut massa leksaker på en stor gräsmatta, kubb, dragkamp, frisbe, vollyboll, fotboll, brännboll, badminton..
Det mesta användes och de flesta verkade ha trevligt. Dessutom hade vi musik till.
Dock stannade inte så många till grillningen, så det blev mycket korv över. Men det som åts var gott.
Definitivt en tradition tycker jag!

Idag ville jag inte alls gå till skolan och låg kvar i sängen när första lektionen började. Men sen fick jag pallra mig upp, för samvete att missa mer har jag inte. Fick idag reda på resultatet från det nationella provet vi gjorde. Jag hade MVG och läraren sa att jag hade gjort bättre ifrån mig än han väntade. Men det handlar nog mer om att jag gjort mindre än jag kan tidigare.

Längtar så till sommaren. Har nästan glömt bort att jag fyller år nästa vecka. Förmodligen för att vi firade den förra helgen. Känns som det är över.

Är på så kasst humör. Jag var mycket gladare och piggare i höstas. Har börjat med dieten igen. Går bättre än de andra försöken som gjorts i år, men sämre än den första, i hösas. Fuskar lite ibland. Men har ändå rätt lågt kaloriintag.
Ska bara motionera med. Det är nog det viktgiaste. Tror jag kommer bli piggare efter några motionsveckor med kiloavskedskalas.

Förästen, gick med i en miniatyrklubb förra veckan. Fick hem ett litet välkomstpaket häromdan med några små ursöta grejor. Får ett paket i månaden för under hundralappen. Nice.. Ska bara fixa dockskåp med..
Och säng.. yeah..

Ne, nu blir det the minsann.

(Jo, en grej till, igår på förmiddagen åkte vi på utflykt med engelskan. Vi åkte bland annat till nån hembygdsförening i närheten, som var rätt charmig. Där fanns massa gamla grejor och ett klassrum i förr-i-tiden-anda. Tänkte att pappa skulle tycka det var kul. (Vi får åka dit nästa gång du är i skåne om du vill pappa=))

Tro

Jag kom att tänka på en tanke jag hade för längesen. Jag minns att jag var nära skolan, kanske orienterade vi. Det var innan jag började fundera på andra religioner än kristendomen och jag såg mig själv fortfarande som kristen. Det var alltså rätt kort efter det att vi flyttat från Rydaholm och jag gick nog i femman.

Jag tänkte att jag skulle vara nöjd och glad med hur jag såg ut för Gud hade skapat mig så här. Och det hade han gjort av en anledning.

Ibland saknar jag det enkla i att vara kristen. Det är så skönt att kunna tro på nån annan, lägga över ansvaret. Känna att man aldrig är ensam. När jag var lite bad jag till Gud varje kväll och jag pratade med honom när jag behövde stöd.
Det var skönt.

Blekingehelger och familjer

En majbrasa såg vi på avstånd. Två till och med. Och första maj spenderade vi på österlen. Vi åkte först till Kivik där vi tittade in i några små mysiga affärer. Eller iaf två mysiga, de två andra var inte så imponerande. Och så åkte vi vidare till simrishamn, och jag tror det var där, eller i nån annan liten by längs vägen, där vi stannade vid havet och åt en mjukglass.
I Ystad hittade vi en strand där vi la oss på den solvarma sanden. Trots att det var precis vid havet och det hade varit lite kyligt i blåsten i Kivik var det ritkgit varmt och skönt där på Ystadstranden. Det är så fint på Österlen. Helt fantastisk natur!

Och så kom lördagen. Då firade vi Stefans syster, och jag fick för första gången träffa resten av hans familj. Det var jättetrevligt, och maten var jättegod. Vi åt bland annat en gryta, med kinesisk svamp i. Den var häftig, smaka de! Den hade lixom en konsistens när man bitit egenom halva, sen bytte den konsistens. Häftigt!
Efter middagen åkte vi till vårt favvoställe och tog en promenad. Men där hade knotten precis vaknat och fyllde luften. Jag gick framåtlutat, med sjalen över munnen och måste spänt nacken rätt rejält, för den värkte i flera dar efteråt.

Och i veckan som precis tog slut hade vi tjejkväll på onsdagen. Eller det var tänkt så iaf, men de flesta bangade. Så Elin drog med J istället och vi hade en supermysig vinkväll. Det var meningen att vi skulle ha haft lite grillning med lekar i skolan på dagen, men det blev framsjkutet på grund av dåligt väder till denna veckan. Det blir av imorgon istället, efter lunch.

Helgen som precis var, har också varit superhärlig. I lördags kom mamma och Anna med katterna och massa presenter till mig! Och så fick de träffa Stefan. Vi grillade och åt pinochiotårta (tror jag det heter?). Jag fick små söta ugnsformar (till paj kanske..) och en matvåg, klänning, kjol, tröja och en liten rolig bok. Jag fyller ju inte år föräns nästa vecka, så det blir långt firande=).
Igår åkte S och jag till en strand i Åhus, och grillade de tre köttbitarna som hade blivit kvar. Det var underbart! Supermysigt=).

Vardagarna går inte lika bra. Jag är och har varit i en svacka de senaste veckorna. Jag har varit lite nere och är inte alls motiverad att göra skolarbete. Jag vill bara ha sommarlov nu. Blir kanske gladare nu när mina raringar är hemma igen.

Några blekingeutflykter och Österlenturen




















Naturkunskapslektion


Elin kan sminka hon




Just ja! Träffade min kusin i slutet av april med ju! Vi fikade på snoddas och hade trevligt. Och så fick jag äkta belgisk supergod choklad. Och så har jag fått högskoleprovresultatet. Jag fick 1.5. =)

Tävling!!

Ska se om jag kan vinna lite roligt lagom till min födelsedag=).
Checka in om ni vill!

sweetestdreams.bloggsida.se