Marika Carlsson - Stockholm Live


Störtskön!


Jobba extra på lördag

Jag jobbade över på praktiken idag. Var massa leveranser och massa kunder så de frågade om jag had emöjlighet att stanna. Och det hade jag ju=). Då hörde jag att de pratade om lördanoch att de verkade ha problem med personal. Asså de var för lite. Så jag sa att jag kunde ju komma. Och de frågade om jag redan ville hoppa in och jobba extra? Men jag menade ju att jag skulle praktisera! Hehe då tycke de ja var dum.. Så nu ska jag alltså skriva upp att jag jobbar pålördag mellan nio och tre. Mitt första riktiga jobba!=D Helt roligt=)..

Hmm.. Har egentligen inte så mycket att säga.. Har massa tankar och frågor i huvudet. Har egentligen fått svar på dom men kan inte sluta hoppas. Jag är så djävla blåst på detta området. Och jag fattar inte varför jag aldrig fattar. Haha, vilken rolig mening=P..

Hmm.. Jag fortsätter att utforska önnestad. Kom lite längre bort häromdan, till ett litet villaområde.. Såg lite nyare ut..

Åh, just det. Kollade bussarna på lördag. Har ett litet problem där. Det går INGEN buss så att jag kan vara inne i stan kl nio på lördar. Asså Ingen. Inte ens nån typ halv sju på morgonen jag kan ta. Så jag Måste få hit cykeln på nåt sätt innan lördag, och hoppas att det går att cykla hela vägen.. Och att jag hittar.. Illa de där med bussarna tycker jag..


Lite söta och roliga bilder

 

 









Banken

Igårträffade jag B. Vi kollade på en loppis. Jag hittade faktiskt bara en bok denna gången.. Underdog av Torbjörn Flygt. Den verkade lite bra.. Sen åkte vi hem till henne och fikade. Träffade hundarna med. Den lilla var så söt. Hoppade upp i min famn och ville bli kramad. Hon pussades masa med.

Sen på kvällen tog jag mig in till stan för att möta ett gäng och se på Magnus Tingsek. Hann bara se slutet. Men han var bra. Eller alla på scen var bra. Han sa tack hela tiden och att vi var underbara som stod kvar och lyssnade på honom i ösregnet. Helt gulligt. Var mysigt att stå där under paraply. Kramade lite folk som jag inte träffar så ofta med..

Sen skulle viky och jag ta en öl och softa lite på banken tänkte vi. Så vi satte oss och softade. Beställde fatöl, riktigt gott! Godare än det brukar va.. Sen drog nattklubben igång och vi blev kvar. Var typ kareoki kväll.. Helt roligt. Vi dansade och sjöng med. Som allsång på skansen, fast lixom.. Inte lika gammligt..
Banken var bra.. Och de hade öppet till tre, de va helbra med. Fast då hade min sista buss gått så jag sov hos viky. Lika bra det, hade säkert somnat på bussen annars och vaknat upp i ett bussgarage lr nåt=P..
Idag har jag bara kurerat mig och myst. Har varit rätt skönt faktiskt..


Animals


The house of the rising sun


The killers


Mr. Brightside





Om kattungar. Jag funderar ju på att skaffa en kompis till lisa. En på praktiken har fyra små katter nu. Bara några veckor gamla, så då blir det ju inte föräns om några månader jag kan ta en av dom. De är svarta eller gråa..
Vill gärna ha en av dom.. Men vet inte om jag ska.. Ska jag ha två katter eller inte?

syrsor och kattungar

Känns som jag har massor att berätta om nu.
I fredags åkte jag och bitte till maxi och bytte micron. Nu kan jag värma mat snabbt och lätt igen. (hehe, funderar på att sälja den eller nåt, jag micrar Aldrig. Inte ens popcorn.)

Sen åkte jag tåget till växjö. När jag bytte tåg i hässleholm satt det en kille på min plats och jag sa typ, här sitter jag. Å han viftade mot stolarna mitt emot (trånga med utfällbara sittgrejjer) och jag bara, nee, där ska jag sitta.
Sen kände jag mig lite dum, jag kunde ju lika hjärna ha trängt in mig på dom andra platserna.
Dels tänkte jag inte helt klart. Jag fixar lugnt att åka tåg nu, men det Känns endå. Jag får lixom medvetet fokusera utåt och slappna av.
Fast äsh. Jag hade ju facktiskt reserverat plats, då borde jag ju få den?

När jag kom till växjö möttes jag av en lurvig, skällande, söt vovve. Myste med mamma och anna en del.. Hmm.. anna tvångskramade jag nog mest.. Asså hon slogs lite för att slippa.. Men vi ses ju så sällan så jag måste ju få krama min lilla söta lillsyrra=). Vi åkte och hälsade på mormor med. Drack kaffe och pratade lite. Lisa följde med så jag gick runt och visade upp henne lite. Sen åkte vi till morfars grav och planterade lite blommor. Anna gjorde det alltså. Hon med de gröna fingrarna. Det kändes riktigt sorgligt att vara där då. Eller inte så. Men hela mitt humör sjönk. Inte så konstigt iofs kanske. Gick förbi min mosters grav. Jag vet att det är superlöjligt, men efterssom hon dog precis innan jag föddes och jag bär hennes namn, så känns det lite som hon är min skyddsängel. Jag träffade henne inte ens, och jag tror inte på änglar å sånt. Men endå. Hon är endå med mig.


På söndan åkte vi till en loppmarknad i moheda. Rätt stor och populär.. Jag hittade inte såå mycket fint där denna gången, men en del. Lite assietter och sjalar. En liten träelefant och en söt träskål=). Men inte en enda pudel. Suck=P..
Senare samma dag packade vi bilen full med böcker och körde till önne. Mamma och anna tyckte om min lägenhet, och vad jag gjort med den. Den var söt=). Och det är den.. Den är rätt perfekt facktiskt.. För mig alltså..
Åh, på vägen ner så körde vi inom ikea och jag köpte två tavelister. De är uppsatta nu och ser fina ut.. Äntligen har jag fått sånna med=). Vill man nåt så får man fixa det lixom..

I måndags städadejag och bitte klart den gammla lägenheten. Så otroligt skönt att kunna släppa det nu. Nu är det klart! Nu bor jag bara här, i min nya, Egna lägenhet. Eller alltså, det står mitt namn på kontraktet=P..

Sen igår och idag har jag praktiserat. Fy fan va det tar. Jag är helt slut när jag kommer hem. Igår bar jag runt på smådjur och fågelmat som skulle räckt till typ tusen djur ett helt år, känns de som iaf. Idag var det mest kattmat. Och imorn vet jag att det står två till stoora pallar som väntar på mig.. Men det är fortfarande bättre än att inte göra nåt.. Och jag får ju lite muskler.. Hoppas jag=P..
Idag stod jag en del i kassan med. Känner mig äkrare nu. Kan väga saker, slå in lite koder. Klarar både kontant och kortbetalning. Sålde ett marsvin idag.. Ett jättelitet gulligt marsvin=).
Och en superstor grej. Jag har plockat syrsor!! TVÅ GÅNGER! Första gången trodde jag att jag skulle spy. Men det gick bra! Och gissa om jag var stolt! Var helt matt och yr efter det. Andra gången gick det mycket lättare..
2-0, till mig;)
Viky ska nog börja spendera några dar med mig på praktiken med. Helt roligt! Kan vi äta lunch och röka tillsammans.. och svettas och bära säckar med såklart=P.

En sista grej som jag glömt skriva. Fick ju betygen för ett tag sen. Svenska fick jag vg på. Det har jag kanske skrivit innan. Iaf. I religion A fick jag.. dadadaaam.. MVG!=D Helt otroligt.. Jag fattar inte hur det gick till.. Men kul är det=).