förbannad

Det finns en reklam nere på stan där det står "stay chich". Det är en reklam för skor. Det sitter en tjej på dass eller nåt, med en lång klänning och byxorna och trosorna vid fötterna. Man ser inget. Men det gör mig upprörd att hon ska ha trosorna nerdragna. Det känns fel. Jag hörde på radion, det var en tjej på p3 som filosoferade om nåt. Hon sa iaf att det är ok enligt samhället för 13 åringar att ha tröjor som det står pornstar på. Då reagerade jag. Är det så?!
Och nu kommer jag ihåg en gammal video med Eminem. Minns inte riktigt vad det handlade om men jag var väldigt upprörd minns jag. Det var typ att han drogade en tjej och våldtog henne i en bil. Man såg tjejens ansikte tryckas upp mot rutan. Det kunde iaf tolkas så. Och så ser jag vidare på Mtv. I väldigt många videos är det nästan nakna tjejer som står och åmar sig för en kille. Och jag undrar hur i helvete ingen kan bry sig?! Hur kan man rycka på axlarna och gå vidare? Gör någon något åt detta?
Vilka effekter har detta?
Alla unga tjejer som mår piss och har riktigt dåligt självförtroende för att de inte duger. För att de inte ser ut som man ska göra. Inget är rätt. Brösten för små, läpparna för små, låren för tjocka, midjan för bred.
Media skapar ett skönhetsideal. Är de någon som inte håller med om det? Hur kan man tillåta att ett sådant skönhetsideal får skapas?! Hur kan Alla gå MED PÅ DET!?
Media har ett ansvar.
Det är så mycket som når fram till barn och ungdomar genom media. Tycker inte ni det är obehagligt när en tolvåring skriker efter dig "vill du ha hjälp att knulla"?
Sextrakasserier. Dom snackar om det på tv. Gymnasieelever som säger att dom inte vill ha det så. Men varför gör ingen något? Vet ni hur mycket som sägs i låttexter? Vet ni vilken skit en del snackar? Och fattar ni vilken genomslagskraft dessa låtar har? Jag har massa mer att säga, men jag kan inte formulera det. Någon annan kväll kanske jag orkar.

Det där med låttexterna och media å sånt. Jag fattar att man inte kan hindra sånt och det vill jag väl inte heller. Det handlar om demokrati och yttrandefrihet. Men något måste man ju kunna göra? tvprogram som visar en annan sida kanske? Det måsta finnas Fler källor till annorlunda tänkande. Så det når fram.

Och jag kanske är en hycklare... Jag har badat idag. I badhuset. För första gången på flera år. För att jag hatar min kropp. Jag skäms över den. Jag tycker den är ful och äcklig och borde inte visas utanför min lägenhet. Jag lider med alla som måste se mig. Hur tror ni jag vill se ut?
Gissa..
pamela

Kommentarer
Postat av: sofie

jätte modigt av dig att bada i badhuset trots att du tyckte det var obehagligt.. och ellinor, jag kan inte ta ifrån dig din känsla men, du är jätte vacker. vet det!

2006-09-27 @ 09:10:41
Postat av: Cecilia Grengby

Du är ingen hycklare för att du badade i badhuset -tvärtom!! du vågade, du gjorde det -fast det tog emot, så fixade du det,DET är strongt gjort!! bra gjort, du är jättevacker! men jag förstår din frustation, det man kan göra är att diskutera om det, göra sin röst hörd, på det sätt du nyss gjort! en bra start!

2006-09-27 @ 14:44:33
Postat av: Anthonyinga

Your site is very convenient in navigation and has good design. Thanks!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback